dzd07 Opublikowano 28 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2013 Witam mam problem. Gdy wchodzę na laptopa nie emituje mi sygnału z routera (zawsze był sygnał czyli był internet). Teraz w ogóle nie pokazuje mi "mojej sieci wi-fi". Sterowniki wszystkie dobre bo sprawdzałem. Na telefonie też nie wyszukuje mojej sieci. Dodam, że inne sieci pokazują się. Router: THOMSON TWG870UG Na komputerze stacjonarnym karta sieciowa: VIA Rhine II Fast Ethernet Adapter Laptop: Samsung R540 (Windows 7 Home premium x64) Na laptopie karta sieciowa: Marvell Yukon 88E8040 Family PCI-E Fast Ethernet Controller Qualcomm Ayheros AR9285 Wireless Network Adapter ps. Mam ss`a z CMD po wpisaniu komendy netsh wlan show all jeżeli będzie potrzebny to pokaże. Odnośnik do komentarza
kosa351 Opublikowano 28 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2013 Próbowałeś na początek miękki reset (wyłącz urządzenie z prądu)? Czy na routerze pali Ci się dioda od WiFi? Czy możesz zarządzać routerem tzn. czy jesteś wstanie się zalogować do routera z komputera stacjonarnego po kablu? Odnośnik do komentarza
dzd07 Opublikowano 29 Marca 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2013 Miękki reset nic nie daje. Świeci się dioda od wifi. Po kablu chyba nie, ale mam to 192.168.0.1 żeby się zalogować do routera tylko nie wiem jaki login i hasło jest. Odnośnik do komentarza
adafa Opublikowano 29 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2013 dzd07 masz net z UPC ? wejdź po kablu tak: Nazwa użytkownika zostawić puste a w polu Hasło wpisać admin. Tu masz manual : http://www.upc.pl/pdf/upc_instrukcja_obslugi_modemu_thomson_twg870-eu.pdf Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi