Anonim8 Opublikowano 28 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2013 Czy jest możliwość dodania do sygnatury malutkiego obrazka? Niby pisze, że można max. 60x60, ale jakoś nie mogę dodać. Tak bardzo bym chciał, bo większość ma opisy swoich superowskich kompów, a ja che obrazek tylko. Odnośnik do komentarza
picasso Opublikowano 28 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2013 Od początku jest tu ustawione, że sygnatura pozwala na mały obrazek o podanych wymiarach. Na moim testowym koncie TestUser nie ma problemu ze wskazaniem obrazka w sygnaturze. Pokaż co próbujesz wklejać w sygnaturze. Odnośnik do komentarza
Anonim8 Opublikowano 28 Marca 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2013 Na moim testowym koncie TestUser nie ma problemu ze wskazaniem obrazka w sygnaturze. A jak to wklejasz? Odnośnik do komentarza
picasso Opublikowano 28 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2013 W Ustawienia > Sygnatura > w zależności od tego w jakim trybie jest edytor: - WYSIWYG: klik w przycisk obrazka w menu edytora i podaję URL. - BBCode: wklejam co poniżej [img=http://link do obrazka] Jak mówię: pokaż co chcesz wstawić, bo mówisz że "nie możesz" (jaki błąd?). . Odnośnik do komentarza
Anonim8 Opublikowano 28 Marca 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2013 - WYSIWYG: co to jest? Nie moge powiedzieć co jest na obrazku bo cały dowcip zginie. Pliczek w formacie png Odnośnik do komentarza
picasso Opublikowano 28 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2013 WYSIWYG = domyślny tryb edytora (wszystkie przyciski czynne). Nie podałeś jaki błąd widzisz, nie wiem jaki adres próbujesz wstawiać ani jakie parametry ma obrazek, więc nie jestem w stanie stwierdzić co jest źle z tym obrazkiem. Opisz mi chociaż co próbujesz robić i jaką formę ma link do obrazka (1:1 go podaj zmieniając tylko nazwę pliku, by "ukryć" tę niespodziankę). Odnośnik do komentarza
Anonim8 Opublikowano 28 Marca 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2013 obrazek zamieściłem tu http://www.imagebanana.com ale chyba nie wpisałem znaku = i dlatego podawało sam link do obrazka? a robiłem tak > wchodzę w sygnaturę > Specjalne BBcode > wybrałem codplain > wstawiłem link dodałem przed linkiem wpis img, ale nie dodałem znaku równości pewnie źle robię Sama widzisz że się pojawiła nazwa pliku Logo1 a nic nie widać. Odnośnik do komentarza
picasso Opublikowano 28 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2013 To moja robota, że poprawiło się, edytowałam Twoją sygnaturę, bo wstawiłeś tam błędne formaty. Obrazek się nie wyświetla, więc coś jest z nim nie tak, nasuwa mi się jedno z tych: - hosting imagebanana.com ma "hotlink forbidden" i nie pozwala linkować bezpośrednio do obrazka z ominięciem całej reszty na stronie - ten obrazek ma jakiś błąd zapisu formatu Dla testu przehostuj go na ImageShack i sprawdź jak to wygląda (oczywiście musi być link bezpośredni podany). PS. I nie przeinwestuj sygnatury. Ten czarny bardziej przyciąga uwagę niż zawartość posta. . Odnośnik do komentarza
wieslaw531 Opublikowano 28 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2013 @Belfegor Zobacz to co zrobiłem dla testu. I ten obrazek już jest w Moje Media (bez zewnętrznego hostingu). Odnośnik do komentarza
Anonim8 Opublikowano 28 Marca 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2013 A jak sie pozbyć na imageShack tego okna z rejestracją? Zobacz to co zrobiłem dla testu. I ten obrazek już jest w Moje Media No tak ale wstawiłeś go już wcześniej na forum. A u mnie jest na kompie Odnośnik do komentarza
wieslaw531 Opublikowano 28 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2013 (edytowane) Zobacz poprzedni post oraz post w dziale Software @Margot. No tak ale wstawiłeś go już wcześniej na forum. A u mnie jest na kompie Co zrobiłem: - założyłem testowy post ze wstawieniem obrazka (akurat tutaj przez www.wstaw.org ale wystarczy z pełnego edytora jako załącznik do posta). - to skutkuje tym, że taki obrazek masz już w edytorze w Moje Media - wchodzisz do sygnatury i wstawiasz taki obrazek z MM lub np. z linkowanej strony I zrób to wreszcie bo nie mogę się doczekać cóż to za niespodzianka Edytowane 28 Marca 2013 przez wieslaw531 Odnośnik do komentarza
Anonim8 Opublikowano 28 Marca 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2013 (edytowane) I zrób to wreszcie bo nie mogę się doczekać cóż to za niespodzianka Nie zrobię bo nie będę sie rejestrował na ImageShack. założyłem testowy post ze wstawieniem obrazka (akurat tutaj przez www.wstaw.org Dobra pojadę tutaj Edytowane 28 Marca 2013 przez Belfegor Odnośnik do komentarza
wieslaw531 Opublikowano 28 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2013 www.wstaw.org Odnośnik do komentarza
picasso Opublikowano 28 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2013 Nie zrobię bo nie będę sie rejestrował na ImageShack. Jeśli nie ImageShack, to dowolny inny hosting dopuszczający linkowanie do obrazu w sposób bezpośredni. EDIT: pisałam nie widząc posta wieslaw531. Odnośnik do komentarza
wieslaw531 Opublikowano 28 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2013 (edytowane) @Picasso Proszę o testowe (fizyczne) usunięcie tego postu: https://www.fixitpc.pl/topic/17253-problem-z-otwarciem-dysku-przenośnego/?p=117032 Chcę zobaczyć czy obrazek zostanie w Moich Mediach. Nie zależy mi na nim. EDYTA Zniknął ale w sygnaturze nadal jest - to pewnie kopia. To ten sam obrazek. Usunięty. To był tylko test. Edytowane 28 Marca 2013 przez wieslaw531 Odnośnik do komentarza
picasso Opublikowano 28 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2013 wieslaw531, usunięcie posta usuwa jego załączniki (w przeciwnym wypadku na serwerze byłaby masa sierot = te sieroty zresztą i tak usuwa automatycznie zadanie w harmonogramie i narzędzia przebudowy), a Moje media to tylko wirtualny magazyn na załączniki dodane w określonych postach. Dopóki załącznik jest w danym poście, będzie w Moich mediach i można go "linkować" między postami (tag [sharedmedia=core:attachments:numer załącznika]), linkowanie pada jeśli załącznik zlikwidowany. Zniknął ale w sygnaturze nadal jest - to pewnie kopia. To nie kopia, to błędny odnośnik [sharedmedia=core:attachments:numer załącznika] w Twojej sygnaturze linkujący do nieistniejącego już pliku. By to usunąć, musisz zlikwidować ten tag ze swojej sygnatury. . Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi