Skocz do zawartości

Sygnatura

Anonim8

Rekomendowane odpowiedzi

Pomoc jest darmowa, ale proszę rozważ przekazanie dotacji na utrzymanie serwisu: klik.

WYSIWYG = domyślny tryb edytora (wszystkie przyciski czynne). Nie podałeś jaki błąd widzisz, nie wiem jaki adres próbujesz wstawiać ani jakie parametry ma obrazek, więc nie jestem w stanie stwierdzić co jest źle z tym obrazkiem. Opisz mi chociaż co próbujesz robić i jaką formę ma link do obrazka (1:1 go podaj zmieniając tylko nazwę pliku, by "ukryć" tę niespodziankę).

obrazek zamieściłem tu http://www.imagebanana.com

ale chyba nie wpisałem znaku = i dlatego podawało sam link do obrazka?

a robiłem tak > wchodzę w sygnaturę > Specjalne BBcode > wybrałem codplain > wstawiłem link dodałem przed linkiem wpis img, ale nie dodałem znaku równości

pewnie źle robię

Sama widzisz że się pojawiła nazwa pliku Logo1 a nic nie widać. :lol:

To moja robota, że poprawiło się, edytowałam Twoją sygnaturę, bo wstawiłeś tam błędne formaty. Obrazek się nie wyświetla, więc coś jest z nim nie tak, nasuwa mi się jedno z tych:

- hosting imagebanana.com ma "hotlink forbidden" i nie pozwala linkować bezpośrednio do obrazka z ominięciem całej reszty na stronie

- ten obrazek ma jakiś błąd zapisu formatu

Dla testu przehostuj go na ImageShack i sprawdź jak to wygląda (oczywiście musi być link bezpośredni podany).

PS. I nie przeinwestuj sygnatury. Ten czarny bardziej przyciąga uwagę niż zawartość posta.

Zobacz poprzedni post oraz post w dziale Software @Margot.

Cytat

No tak ale wstawiłeś go już wcześniej na forum. A u mnie jest na kompie

Co zrobiłem:

- założyłem testowy post ze wstawieniem obrazka (akurat tutaj przez www.wstaw.org ale wystarczy z pełnego edytora jako załącznik do posta).

- to skutkuje tym, że taki obrazek masz już w edytorze w Moje Media

- wchodzisz do sygnatury i wstawiasz taki obrazek z MM lub np. z linkowanej strony

I zrób to wreszcie bo nie mogę się doczekać cóż to za niespodzianka

wieslaw531, usunięcie posta usuwa jego załączniki (w przeciwnym wypadku na serwerze byłaby masa sierot = te sieroty zresztą i tak usuwa automatycznie zadanie w harmonogramie i narzędzia przebudowy), a Moje media to tylko wirtualny magazyn na załączniki dodane w określonych postach. Dopóki załącznik jest w danym poście, będzie w Moich mediach i można go "linkować" między postami (tag [sharedmedia=core:attachments:numer załącznika]), linkowanie pada jeśli załącznik zlikwidowany.

Cytat

Zniknął ale w sygnaturze nadal jest - to pewnie kopia.

To nie kopia, to błędny odnośnik [sharedmedia=core:attachments:numer załącznika] w Twojej sygnaturze linkujący do nieistniejącego już pliku. By to usunąć, musisz zlikwidować ten tag ze swojej sygnatury.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...