sadguy Opublikowano 28 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2013 Witam. Problem występuje po mocniejszym naciśnięciu klawiszy n, m, prawy alt, przecinka i kropki, gdzieś w tamtym rejonie. Najczęściej laptop się po prostu resetuje, ale czasem też pojawia się Blue screen, którego zdjęcie załączam w załączniku. Proszę o pomoc, i z góry dziękuję. Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza
Anonim8 Opublikowano 28 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2013 podłacz klawiature na USB i sprawdź Odnośnik do komentarza
sadguy Opublikowano 28 Marca 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2013 Nie mam teraz dostępu do takowej klawiatury, więc to musi poczekać. Odnośnik do komentarza
sadguy Opublikowano 30 Marca 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2013 Dobra, dorwałem klawę na USB i naciskając w/w klawisze było wszystko ok. A więc dzieje się to tylko na klawie laptopowej. Odnośnik do komentarza
Anonim8 Opublikowano 30 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2013 A więc dzieje się to tylko na klawie laptopowej. To masz diagnozę. Klawa do wymiany. Odnośnik do komentarza
sadguy Opublikowano 31 Marca 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2013 Dodam jeszcze, że dzisiaj kładąc laptop troszkę nim wstrząsnąłem i również się zresetował, więc to chyba nie wygląda na klawiaturę. Odnośnik do komentarza
veswanniek Opublikowano 6 Kwietnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2013 Warto sprawdzić temperatury, czy komputer się nie przegrzewa. Ściągnij prime 95+speed fan. W pierwszym dajesz stress test a z drugiego robisz screena po 15 minutach pacy komputera pod obciążeniem. Odnośnik do komentarza
silentkill Opublikowano 8 Kwietnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia 2013 Skąd diagnoza że klawa do wymiany? To nie musi być ona ale to co się pod nią znajduję. Piszesz że dzieje się tak tylko przy mocniejszym wciskaniu kilku klawiszy więc należało by dogłębniej (dosłownie) zbadać sprawę. Można kupić nową klawe i wymienić, najprostszy sposób w domowych warunkach, może pomoże ale też możesz nie potrzebnie wydać kilkadziesiąt złotych (nie wiem jaki to model). W tych okolicach pod spodem może znajdować się HDD i od jego diagnozy zacznij. Odnośnik do komentarza
Anonim8 Opublikowano 8 Kwietnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia 2013 Skąd diagnoza że klawa do wymiany? Z postu nr 4 Odnośnik do komentarza
sadguy Opublikowano 10 Kwietnia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2013 Dzisiaj podniosłem laptop do góry i się zresetował, więc to nie klawa. Odnośnik do komentarza
sadguy Opublikowano 14 Maja 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2013 Dobra, wina leżała w uszkodzonej płycie głównej, która została wymieniona w ramach gwarancji, i laptop ładnie śmiga. Lecz... Wszystko byłoby ok, gdyby nie problem z zasilaczem. Sytuacja wygląda tak, że gdy podpinam końcówkę do gniazda w laptopie, kiedy jest on włączony, dioda na zasilaczu gaśnie i bateria się nie ładuje. Muszę laptop wyłączyć, następnie odłączyć zasilacz od gniazdka w ścianie i go włączyć z powrotem, żeby dioda znów się zapaliła, i dopiero podpiąć do laptopa, który wtedy już ma prąd i można na nim pracować. Jakieś pomysły, co to może być? Podobno serwis wymienił zasilacz, bo stary również im nie ładował, ale zanim oddałem do serwisu, zasilacz działał poprawnie. Odnośnik do komentarza
Anonim8 Opublikowano 16 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2013 http://www.lupo-baterie.pl/blog/poradnik/4-co-zrobic-gdy-bateria-do-laptopa-nie-chce-sie-ladowac-.html Odnośnik do komentarza
sadguy Opublikowano 17 Maja 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2013 Spróbowałem wszystkich trików, ale bez skutku. Dalej to samo. Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi