Margot Opublikowano 28 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2013 Dzień dobry. Mam problem z otwarciem dysku przenośnego (Maxtor OneTouch) Komputer był w serwisie: zainstalowano nowy dysk twardy i oprogramowanie (windows xp). Od tej pory nie mam dostepu do dysku zewnętrznego. Zainstalowałam oryginalne sterowniki, ale bez zmian - komputer wykrywa dysk i pokazuje, że działa prawidłowo ale zamiast folderów z zawartością pokazują się tylko 3 ikony (autorun, maxsyncconfig,mxoicon) które nic nie otwierają. Być może źle zainstalowałam sterowniki. Nie mam już pomysłu. Proszę o pomoc. Odnośnik do komentarza
Anonim8 Opublikowano 28 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2013 http://support.microsoft.com/kb/2623670/pl Odnośnik do komentarza
Margot Opublikowano 28 Marca 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2013 Niestety, informacje te nie przydały się. Odnośnik do komentarza
Anonim8 Opublikowano 28 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2013 jaka to wersja XP Home czy Proffesional? Pokazuje się komunikat o odmowie dostępu do dysku, czy nie widzisz swoich plików? Bo to jest różnica. Odnośnik do komentarza
Margot Opublikowano 28 Marca 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2013 Professional 2002 nie ma nic o odmowie dostepu. Otwieram dysk i są 3 ikony plik MAXSYNCCONFIG- nie wie jakim programem otworzyć; autorun otwiera sie w notatniku : [autorun] icon = .\mxoicon2.ico i trzeci mxoicon - ikona. Odnośnik do komentarza
Anonim8 Opublikowano 28 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2013 Zróbmy inaczej. Sprawdzimy co znajduje się na dysku wymiennym. Start > polecenie uruchom > wpisz cmd w oknie konsoli wklej komendę DIR /S X:\ >C:\Lista.TXT za literkę X wpisujesz literę pod jaką widać dysk wymienny klikasz Enter na dysku C otrzymasz log pt. Lista.txt > bedzie to wykaz wszystkich plików i folderów które są na nośniku wymiennym Odnośnik do komentarza
Margot Opublikowano 28 Marca 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2013 Zrobiłam. Jest to co powinno być Pokazuje m.in. coś takiego: Katalog: K:\MaxSync\OT_MS_W_MYDOC\MUZYKA\Gosia\GOSIA\SYD BARRETT\Syd Barrett - Barrett I jak wszystko było ok to po kliknieciu na dysk k otwierał sie folder MaxSync potem OT_MS_W_MYDOC itd.... a jak juz pisalam nie ma teraz żadnych folderów tylko te dziwne ikony Odnośnik do komentarza
Anonim8 Opublikowano 28 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2013 W takim razie nie jest wykluczone, że infekcja przestawiła atrybuty plików na ukryte. Proponuje wstawić logi z OTL Diagnostyka: ogólne raporty systemowe - Fixitpc.pl Pobierz także USBfix http://sosvirus.org/viewtopic.php?f=207&t=192&sid=c634e4f435490beb4e879d8c6ede31dd i wykonaj skan z opcji Listing przy podpiętym dysku wymiennym. Logi daj do posta jako załaczniki Odnośnik do komentarza
Margot Opublikowano 28 Marca 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2013 otl i extras a tego usbfix to nie wiem co kliknąć bo to nie po angielsku jest UsbFix: OTL.Txt Extras.Txt UsbFix Scan 1 COMPAQ.txt Odnośnik do komentarza
Landuss Opublikowano 30 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2013 (edytowane) Log z USBFix nie został wykonany w sposób prawidłowy. Ma być użyta opcja Listing a nie Research. Popraw ten logi wstaw odpowiedni. Edytowane 17 Maja 2013 przez picasso 17.05.2013 - Temat zostaje zamknięty z powodu braku odpowiedzi. //picasso Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi