stanley50 Opublikowano 26 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2013 Witam.Ostatnio laptop troche dziwnie sie zachowuje podczas uruchamiania, niby już pulpit jest i za moment wraca do czarnego obrazu aby za chwile pojawić sie na dobre, tak nie było, jak już sie pokazał to nie znikał. Jeszcze zauważyłem że przeglądarka przy uruchamianiu zastanawia sie nad wczytaniem strony. Np. ma domyślnie uruchamiac google, to przy pierwszym uruchomieniu przeglądarki puste pola wszędzie i dopiero po jakiś 15 sek wypełniają się i strona wczytana, natomiast ponowne uruchomienia już odbywają się błyskawicznie. Przeglądając przy okazji laptopa zobaczyłem w kwarantannie Malwarebytes Anti-Malware kilka trojanów. Nie wiedziałem o ich istnieniu do tej pory bo on sobie w tle chyba je przeniósł do kwarantanny.Prosze zatem w wolnej chwili przejrzeć logi które załączam. Results of screen317's Security Check version 0.99.61 Windows 7 Service Pack 1 x64 (UAC is enabled) Internet Explorer 9 ``````````````Antivirus/Firewall Check:``````````````Microsoft Security Essentials Antivirus up to date! `````````Anti-malware/Other Utilities Check:````````` Malwarebytes Anti-Malware wersja 1.70.0.1100 JavaFX 2.1.1 Java 7 Update 5 Java version out of Date! Adobe Flash Player 11.6.602.180 Adobe Reader XI Google Chrome 25.0.1364.152 Google Chrome 25.0.1364.172 ````````Process Check: objlist.exe by Laurent```````` Microsoft Security Essentials MSMpEng.exe Microsoft Security Essentials msseces.exe Malwarebytes Anti-Malware mbamservice.exe Malwarebytes Anti-Malware mbamgui.exe Malwarebytes' Anti-Malware mbamscheduler.exe `````````````````System Health check````````````````` Total Fragmentation on Drive C: ````````````````````End of Log`````````````````````` OTL.Txt Extras.Txt gmer.txt Odnośnik do komentarza
Landuss Opublikowano 26 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2013 Logi nie wskazują na jakiekolwiek infekcje w tym systemie. Temat zmienia dział. pulpit jest i za moment wraca do czarnego obrazu aby za chwile pojawić sie na dobre, tak nie było, jak już sie pokazał to nie znikał. Uruchom system w trybie awaryjnym z obsługą sieci i sprawdź efekty. Jeszcze zauważyłem że przeglądarka przy uruchamianiu zastanawia sie nad wczytaniem strony. Np. ma domyślnie uruchamiac google, to przy pierwszym uruchomieniu przeglądarki puste pola wszędzie i dopiero po jakiś 15 sek wypełniają się i strona wczytana, natomiast ponowne uruchomienia już odbywają się błyskawicznie. O jakiej przeglądarce mowa i czy na każdej jest ten problem? Przeglądając przy okazji laptopa zobaczyłem w kwarantannie Malwarebytes Anti-Malware kilka trojanów. Nie wiedziałem o ich istnieniu do tej pory bo on sobie w tle chyba je przeniósł do kwarantanny. Wszystkie wyniki nieistotne i nie warte większej uwagi. Odnośnik do komentarza
stanley50 Opublikowano 27 Marca 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2013 Logi nie wskazują na jakiekolwiek infekcje w tym systemie. Temat zmienia dział. I niech tak pozostanie Uruchom system w trybie awaryjnym z obsługą sieci i sprawdź efekty. W trybie awaryjnym jest lepiej, ale to było raczej do przewidzenia O jakiej przeglądarce mowa i czy na każdej jest ten problem? Internet Explorer, mam jeszcze Chrome i ta działa normalnie Wszystkie wyniki nieistotne i nie warte większej uwagi. Jeżeli nie istotne to bardzo dobrze, poprostu przestraszyłem sie tego ZeroAccess, wole dmuchać na zimne Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi