karolciazz Opublikowano 25 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2013 WItam, dzis (okolo 1,5 h temu) mialam normalnie pracujacy system, w pewnym momencie pojawil sie komunikat "system napotkal blad krytyczny i zostanie zakmnięty w ciagu minuty, zapisz swoja prace..." i tak w kolko robi - nic nie mozna mu zrobic, w trybie awaryjnym sie nic nie zmienia nic nowego nie instalowalam, jedyny potencjalny winny to maile - ale nie otwieralam nic podjerzanego - nawet nie wiem czy to infekcja czy nie znalazlam watek na tym forum o nazwie: Ciagly restart komputera i wirus sirefef.ah tam Pan Krzysztof opisal to samo co jest u mnie - tylko ze ja nie wiem czy to jakis wirus bo nie wiem jak to sprawdzic postapilam tak jak jest opisane w dziale: Diagnostyka infekcji na niestartujących Windows mam log z programu frst.exe (zalaczam) EDIT: Doczytalam ze mam miec jeszcze logi z OTL i GMER. Log z OTL zalaczam dodatkowo. Jednak po uruchomieniu GMER, buttonik zmienil sie na STOP, a potem pokazalo sie okienko z komunikatem: "Instrukcja spod 0x00412311 odwoluje sie do pamieci pod adresem 0x89177c7e. Pamiec nie moze byc read. Kliknij OK, aby przerwac dzialanie aplikacji." co teraz powinnam zrobic??? - rozumiem ze bez tego raportu nikt mi nie pomoze... W polu typ sa 2 pozycje: .text .text W polu nazwa jest odpowiednio: ntkrnlpa.exe!ZWSaveKeyEx + 13AD ntkrnlpa.exe!KiDispatchlnterrupt + 5A2 do kazdej przypisane sa wartosci odpowiednio: 8A84A579 1 Byte [06] 8A86EF52 19 Bytes [E0, 0F, BA, F0, 07, 73, 09, ...] {LOOPNZ 0x11; MOV EDX, 0,97307f0; MOV CR4, EAX; RET ; MOV ECX, CR3} mam nadzieje ze doczytalam co mam jeszcze przedstawic - jak cos ominelam to prosze o podpowiedz, bo chcialabym zebyscie mogli mi pomoc... pozdrawiam Karolina FRST.txt Extras.Txt OTL.Txt Odnośnik do komentarza
karolciazz Opublikowano 26 Marca 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2013 Po "ingerencji" meza troche sie moglo zmienic. Zalaczam nowe logi z OTL. Tyle dobrego ze system jest dostepny i pliki tez. Karolina Extras.Txt OTL.Txt Odnośnik do komentarza
Landuss Opublikowano 26 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2013 (edytowane) W najnowszych logach nie widzę obecnie żadnych infekcji. Pytanie więc czy nadal są te restarty? Jeśli tak do wykonania punkt 5 z tego tematu: KLIK Edytowane 17 Maja 2013 przez picasso 17.05.2013 - Temat zostaje zamknięty z powodu braku odpowiedzi. //picasso Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi