komputer89pc Opublikowano 25 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2013 Witam! Nie mogę wyłączyć Centrum zabezpieczeń w Windows Vista i 7. Wyłączam je w usługach oraz zaznaczam by się nie uruchamiało, jednak nadal się uruchamia. Odnośnik do komentarza
Bonifacy Opublikowano 25 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2013 jednak nadal się uruchamia. Na razie systemy dzielnie odpierają ataki użyszkodnika. Trzymam za nie kciuki... Odnośnik do komentarza
komputer89pc Opublikowano 25 Marca 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2013 Dlaczego? Avasta mam, gdy go wyłączę poinformuje mnie on o tym. Zapora jest włączona. Windows Defender wyłączony. Windows Update działa osobno. Czy może jednak jest coś jeszcze o czym nie wiem? Odnośnik do komentarza
Bonifacy Opublikowano 25 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2013 Dlaczego? Avasta mam, gdy go wyłączę poinformuje mnie on o tym. Ale co, jak wyłączysz Awasta? Po co wyłączasz Avasta? Po co wyłączasz Centrum Zabezpieczeń? Ten program/funkcja z natury rzeczy powinne być włączone! ( tam czasami antyvira można na chwilkę wyłączyć w konkretnym celu).Ludzie zgłaszają się na forum z problemem, że za Chiny nie mogą uruchomić Centrum Zabezpieczeń i wiele by dali, aby było jak dawniej. A ty kombinujesz jak koń pod górę. Radzę - opamiętaj się. Odnośnik do komentarza
komputer89pc Opublikowano 25 Marca 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2013 Nie rozumiem. Raczej nie mam potrzeby wyłączania avasta, jednak czasami sytuacja tego wymaga. Z tym nie ma problemu avast informuje o tym i udostępnia możliwość ponownego włączenia. Dlatego też nie widzę sensu uruchamiania. Odnośnik do komentarza
Bonifacy Opublikowano 25 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2013 Rób jak uważasz, uważaj jak robisz - http://windows7themes.net/disable-windows-7-security-center-warnings-completely.html Odnośnik do komentarza
Anonim8 Opublikowano 25 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2013 Czy może jednak jest coś jeszcze o czym nie wiem?i Nie mogę wyłączyć Centrum zabezpieczeń w Windows Vista i 7 Jak chcesz rozwalic system to próbuj. Ta usługa ma być właczona. Niezależnie czy masz Avasta czy jakikolwiek inny soft zabezpieczający. Zresztą sam Avast broni cię przed własną... Odnośnik do komentarza
komputer89pc Opublikowano 25 Marca 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2013 Jak chcesz rozwalic system to próbuj. Ta usługa ma być właczona. Niezależnie czy masz Avasta czy jakikolwiek inny soft zabezpieczający. Zresztą sam Avast broni cię przed własną... Tylko po co? Jak mogę rozwalić system? Avasta wyłączam tylko wtedy gdy jestem do tego zmuszony... Po restarcie już działa. Zapora Windows włączona. Windows Defender nie używam, wyłączony. Z Windows Update korzystam. Więc dlaczego wyłączenie centrum zabezpieczeń ma rozwalić system? Nie rozumiem. Odnośnik do komentarza
Anonim8 Opublikowano 25 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2013 Więc dlaczego wyłączenie centrum zabezpieczeń ma rozwalić system? Nie rozumiem. Bo to jest jedna z kluczowych usług W7. Starczy ? Odnośnik do komentarza
komputer89pc Opublikowano 25 Marca 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2013 Więc jej wyłączenie spowoduje błędy w systemie ze względu na jego specyfikę? System jest ograniczony, i nie może działać bez tej usługi? Usługa jest niezbędna do działania innych usług? Czy chodzi tylko o moje decyzje po wyłączeniu dot. wyłączenia avasta czy Windows Update? Odnośnik do komentarza
Anonim8 Opublikowano 25 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2013 Tak jest. Odnośnik do komentarza
komputer89pc Opublikowano 25 Marca 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2013 Dzięki! Odnośnik do komentarza
covo Opublikowano 16 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2014 Witam! Nie mogę wyłączyć Centrum zabezpieczeń w Windows Vista i 7. Wyłączam je w usługach oraz zaznaczam by się nie uruchamiało, jednak nadal się uruchamia. cos koło tego: http://windows7themes.net/disable-windows-7-security-center-warnings-completely.html - wylaczenie albo tylko alertow Centrum, albo w ogole Centrum. Sprawa calkowitego wylaczenia Centrum jest oczywiscie sprawa dyskusyjna, ale nie jest rownoznaczna w zadnym stopniu z polozeniem systemu. I wielu uzytkownikow - tych-ktorzy-wiedza-co-robia - wylacza Centrum. Jak i wiele innych komponentow windows. Z Centrum jest troche tak, jak z wylaczeniem DEP w xp - niekiedy wylaczenie jest po prostu wygodne dla uzytkownika. Ale warto, zeby wiedzial, "co robi". Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi