M3Mori3s Opublikowano 22 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2013 Witam, jestem tutaj nowym użytkownikiem i mam problem więc zwracam się do Was. Problem jest związany z tym, że podczas 30 minutowego moze nawet mniej grania, komputer się zawiesza i nic nie da się zrobić. Po restarcie zacina się przy "Trwa uruchamianie Windows". Dopiero jak wyłącze komputer i zasilanie, następnie włączę system się uruchamia. Specyfikacja sprzętowa: Płyta Główna: Foxconn P35a Procesor:Intel Core 2 Quad Q6600 2.40 GHz/8M/1066 Rev. G0 RAM: Crucial Ballistix 3 GB DDR2 - 1066 Zasilacz: Corsair VX450W Dysk Twardy: Seagate Barracuda 500 GB 16MB 7200rpm SATA2 Karta Graficzna: Radeon 5750 HD 1GB GDDR5 Chciałbym dodać, że niedawno wymieniałem procesor i przed formatem dysku wszystko śmigało, natomiast po formacie zaczął się ten problem. Odnośnik do komentarza
Skuterowsky Opublikowano 22 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2013 Wydaje mi się, że dałes za dużą moc do tego komputera, a za słaby zasilacz. Może to byc przegrzanie komputera. Narazie spróbuj go oszczędzac jakos, przeskanowac jakims programem aby ograniczyc nie potrzebne błedy (np. System Mechanic), a jeżeli nie poskutkuje to wymienic zasilacz. Odnośnik do komentarza
diox Opublikowano 22 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2013 Do autora: nie podałeś nazwy karty graficznej. Skoro przed wymianą procesora chodziło wszystko dobrze, to tak jak mówi @Skuterowsky, zasilacz może nie wyrabiać. Q6600 to niezły grzejnik i przez niego zasilacz może się pocić. Mógłbyś pożyczyć od kogoś markowy zasilacz 500-600 W do testu? . Odnośnik do komentarza
GwidonSKS Opublikowano 22 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2013 Format był od razu po wymianie procesora, czy jak ulepszyłeś sprzęt to jeszcze grałeś a sypać zaczął się bezpośrednio po formacie ?? Odnośnik do komentarza
M3Mori3s Opublikowano 22 Marca 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2013 @Skuterowsky Przeskanowałem tym programem co poleciłeś jest wszystko niby cacy. @diox Możliwe, że będę miał możliwość pożyczenia zasilacza, więc przetestuje. @GwidonSKS Jak ulepszyłem sprzęt i już był zamontowany nowy procek to wszystko działało i grałem, dopiero jak zdecydowałem się na format to po nim wszystko się zaczęło sypać. Dodam jeszcze, że przed formatem miałem 3 partycje natomiast po zrobiłem sobie 2 jeżeli to jest też ważne. Odnośnik do komentarza
M3Mori3s Opublikowano 23 Marca 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2013 Załączam jeszcze screeny z memtesta i temperatur Memtest Chyba coś jest z RAM nie sądzicie? Temperatury: Bez stresu Podczas grania Odnośnik do komentarza
diox Opublikowano 23 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2013 Pamięci testujesz osobno? . Odnośnik do komentarza
M3Mori3s Opublikowano 23 Marca 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2013 Jak widać na screenie wszystkie 3 były podpięte. Czyli jeszcze osobno je przetestować? Odnośnik do komentarza
diox Opublikowano 23 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2013 Każdą kość testuj osobno, po kilka godzin. . Odnośnik do komentarza
M3Mori3s Opublikowano 24 Marca 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2013 Niby każda kość sprawna, poprzekładałem je w slotach, przeczyściłem kartę graficzną i wymieniłem kabelek sygnałowy od dysku twardego i jak na razie wszystko śmiga i nie ma restartów, zwiech Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi