Jozio Opublikowano 21 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2013 Witam serdecznie! Otóż na pewnym forum polecono mi to forum do analizy mojego komputera Myślę że najlepiej będzie jak skopiuję całą zawartość z tamtego forum, co udostępni najwięcej informacji w tym dręczącym mnie problemie :/ Witam, Tutaj ciekawe zapytanie dla was wszystkich. Po raz kolejny ( myślałem z początku że to konkurencja w grafice, ale tu ktoś się włamuje jakoś inaczej ? ) ktoś wlazł mi na komputer, przez co sterował i pisał do mnie gdzie tylko mógł. Co najdziwniejsze tym razem podczas gry O.o Włamy zdarzają się dosyć rzadko, nie wiem czy to luka w systemie czy nie. Może mam trojana, ktoś się bardziej orientuje w tym segmencie ?? Zabezpieczenia jakie posiadam : NOD 32 oraz MalwareBytes anti malware. Obydwa aktualne bazy wirusów. Tu raczej chodzi o to że nie chce aby ktoś mi wykradł danych z komputera. Na początku myślałem że to przez hamachi, ponieważ miałem zarejestrowaną sieć w nim oraz udostępnianie USB coś tam, ale usunąłem to i nic. Potem teamviewer, ale teraz mam wersje tylko portable. W jaki sposób ten ktoś cały czas wbija na mój komputer ?? Po prostu boję się że ktoś wyślę nieodpowiednia korespondencję do moich pracodawców i po prostu będę miał potem problem. I tak zrobiłem, w malware uruchomiłem blokade ruchu sieciowego i tak samo w comodo zobaczymy czy coś ciekawego wyskoczy, znalazłem 5 dziwnych wirusów i usunąłem, zobaczymy co bd dalej. No i wracam. Powtórzyło się włamanie ? Teraz sam nie wiem czy to jest włamanie, czy po prostu mam gdzieś udostępniony komputer w jakiejś nadrzędnej sieci. Mianowicie Wszystkie procesy dotyczące internetu zostały zatrzymane po przez Comodo Firewall, ale niestety włam się ponowił. Włączyłem nawet filtrowanie sieci IPv6 mimo że nie korzystam z tego protokołu. Znalazłem kilka wirusów usunąłem je. Zaktualizowałem Malwarebytes i cały czas kontroluje co wychodzi z mojego komputera, comodo kontroluje co wychodzi i wchodzi. Wszystkie aktualizacje systemu zrobione ponownie. Jeżeli to nie wirus, w sieci nic się nie pojawiło to co to może być ?? Znalazłem nadrzędny plik w monitorowaniu sieci po przez comodo firewall, oraz w synsinspektor kilka krytycznych błędów ( które wszystko zaraz udostępnie w screenach ) Oraz nie mogłem znaleźć w tym żadnego wirusa jak opisałem powyżej, ale czy to możliwe że jest sieć podrzędna/serwer do którego w jakiś kolwiek sposób jestem podłączony i to on steruje moim komputerem ?? Ba pisze normalnie ze mną ... Co do Comodo To jest to plik który nie ma nazwy, nie da się go killnąć ani zahamować w żaden sposób, łączy się z kilkoma IP. Oto screen : Oraz daje screeny ustawienia comodo może to komuś pomoże : I to SynsInspector : Co do problemu, to po prostu przy włączonych zabezpieczeniach po przez firewalla ( a nawet 2 ) gdzie zablokowałem całą sieć, włamuje mi się ktoś na komputer i nim steruje, otwiera notatnik pisze mi bzdety ( ba nawet tworzymy konferencję ) to nie wygląda na wirus ponieważ jest to osoba myśląca ( odpowiada z sensem ). Mimo wszystkiego zablokowanego to i tak ten problem się pojawia. Nachodzi mnie już myśl żeby użyć combofixa albo strzelić formata. Wstawiam log OTL : http://wklej.to/wh5ei Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi