Adamadi22 Opublikowano 14 Października 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Października 2010 Zwracam się z taką prośbą, mam problemy, od wczoraj notebook zaczął mi się psuć.Ukryłem foldery na notebooku i dziś rano chciałem je zobaczyć, wiec weszłem w "narzędzia-opcje folderów-widok" i zaznaczyłem "pokaż ukryte pliki i foldery" i właśnie w tym problem, iż mi tych folderów nie pokazało a gdy ponownie próbuje to zrobić to cały czas jest zaznaczona opcja "nie pokazuj ukrytych plików i folderów".Myśle, że to jakiś problem z systemem jakiś wirus tam teraz jest i powoduje mi takie problemy w systemie, mam na notbooku windowsa XP.Również teraz gdy siadłem aby napisać tego mojego posta na forum i gdy włączyłem notebooka to nie było wcale głosu słychać i nie ma ikony głosu na pasku zadań a wcześniej była więc nie wiem co z tym robić może wy bedziecie umieli i mogli pomóc.Chce zaznaczyć iż ja nie wiem o co chodzi z tymi logami i co to jest ja pobrałem dziś combofixa i przeskanuje nim system i potem podam tu ten log jesli o to chodzi jeśli ktoś bedzie mi pomagał z tym moimi problemami na notebooku. Odnośnik do komentarza
Anonim8 Opublikowano 14 Października 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Października 2010 pobrałem dziś combofixa i przeskanuje nim system i potem podam tu ten lg jesli o to chodzi jeśli ktoś bedzie mi pomagał z tym moimi problemami na notebooku. Zostaw tego combofixa, bo tam pójde do Ciebie Masz zrobić logi z OTL i Gmer. Przeczytaj uważnie ogłoszenia w dziale pomocy doraźnej pt. jakie logi podawać KLIK Odnośnik do komentarza
Adamadi22 Opublikowano 15 Października 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Października 2010 Czyli OTL i Gamer to jakieś programy takie jak ten Combofix, wiec mam pobrać te programy i przeskanować nimi system tak bo za bardzo nie rozumiem i po skanie systemu bede mial te logi i tu je wkleic, podać. O to chodzi wytłumacz mi bo ja ciemny w tych sprawach jestem jeszcze nigdy tego nie robiłem. Odnośnik do komentarza
picasso Opublikowano 15 Października 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Października 2010 Czyli OTL i Gamer to jakieś programy takie jak ten Combofix, wiec mam poprać te programy i przeskanować nimi system tak bo zabardzo nie rozumiem i po skanie systemu bede mial te logi i tu je wkleic, podać. O to chodzi wytłumacz mi bo ja ciemny w tych sprawach jestem jeszcze nigdy tego nie robiłem. To nie są programy takie jak ComboFix, nie sugeruj się tym, że wynikowo jest produkowany log! Jest wyjaśnione bardzo dokładnie w przyklejonym czym zajmuje się ComboFix, dlaczego nie wolno stosować ComboFix na własną rękę i kiedy ewentualnie pada prośba o jego użycie. Nie wiem czego tu nie rozumiesz: masz pobrać na dysk OTL i GMER i wytworzyć z nich logi (to przecież jest opisane w instrukcjach krok po kroku i z obrazkami!), a te logi zaprezentować tu do analizy. To my się zajmiemy oceną tego co w nich będzie widać. . Odnośnik do komentarza
Adamadi22 Opublikowano 15 Października 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Października 2010 Dzieki wam za pomoc ale już mi ona nie potrzebna jakos przeżyje brak głosu a brat znalazł jakoś te niektóre pliki a mam inne pytanie czy z tego portalu da się usunąć konto. Odnośnik do komentarza
picasso Opublikowano 15 Października 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Października 2010 Dzieki wam za pomoc ale już mi ona nie potrzebna jakos przeżyje brak głosu Nie rozumiem tego podejścia. Nawet nie chcesz spróbować naprawić problem i podać dane, o które prosimy. A problem z głośnikiem to nie tylko może być problem sprzętowy czy związany ze sterownikami w Windows, taki objaw daje też rootkit w MBR. W czym problem z wykonaniem tych logów, co się dzieje? a mam inne pytanie czy z tego portalu da się usunąć konto Użytkownik nie może skasować konta. O tym decyduje Administrator, a powód musi być dobry a nie wydumany. . Odnośnik do komentarza
Adamadi22 Opublikowano 15 Października 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Października 2010 No ok a jesli chodzi o te logi to OTL zrobiłem tylko przy Gamer mi się laptop mi się wiesza i nie moge zapisac wyniku skanowania i brat się czepia troche bo pokasowałem mu programy alcohol i demona jak bedzie mu trzeba to sam zrobi a robienie kompa to nie na moje nerwy teraz jakos przezyje. Odnośnik do komentarza
picasso Opublikowano 15 Października 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Października 2010 (edytowane) To chociaż daj ten log z OTL oraz raport z programu Kaspersky TDSSKiller. Edytowane 17 Października 2011 przez picasso 16.11.2010 - Temat zostaje zamknięty z powodu braku odpowiedzi. //picasso Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi