Regss Opublikowano 25 Marca 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2013 Belfegor, dzięki wielkie za poświęcony czas. Też już się tym zmęczyłem więc chyba postawie nowy system. Chyba, że jeszcze wieslaw531 coś wymyśli. Odnośnik do komentarza
Anonim8 Opublikowano 25 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2013 Na szybko takie pytanko - nie robiłeś przypadkiem kopii MBR? Odnośnik do komentarza
Regss Opublikowano 25 Marca 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2013 Nie, robiłem tylko kopię partycji po wystąpieniu błędu. MBR odtwarzałem przez bootrec /fixmbr później /fixboot i /rebuildbcd chyba, że coś tu skopałem, ale windows do połowy się ładuje widzę to pierwsze logo na czarnym tle, więc chyba mbr jest ok. Odnośnik do komentarza
Anonim8 Opublikowano 25 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2013 Nie, robiłem tylko kopię partycji po wystąpieniu błędu Szkoda że nie przed wystapieniem. Bo taka kopia może powielic błąd. Tu masz instrukcję - mozesz powtórzyć czynności jeśli nie jesteś pewien http://www.howtogeek.com/howto/32523/how-to-manually-repair-windows-7-boot-loader-problems/ ale windows do połowy się ładuje widzę to pierwsze logo na czarnym tle, więc chyba mbr jest ok. Zaraz , zaraz to już nie ma tego BSODA? Mozesz wejść w awaryjny? Odnośnik do komentarza
Regss Opublikowano 25 Marca 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2013 BSOD caly czas w tym samym miejscu. Jak uruchamiam normalnie pokazuje się czarne tło z napisem: "Trwa uruchamianie systemu Windows" przylatuje logo Windows i w tym momencie BSOD. W trybie awaryjnym staje na classpnp.sys i po chwili BSOD. Nic się nie zmieniło od początku. Naprawa MBR nie pomogła. Odnośnik do komentarza
wieslaw531 Opublikowano 25 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2013 W jakim trybie jest kontroler w BIOS? Odnośnik do komentarza
Regss Opublikowano 25 Marca 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2013 IDE tak jak chciałeś. Odnośnik do komentarza
wieslaw531 Opublikowano 25 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2013 (edytowane) Skoro w awaryjnym wykrzacza się na classpnp.sys to spróbuj go podmienić z płytki - chociaż widzę, że u mnie pochodzi z późniejszych aktualizacji. Jaka to wersja bitowa systemu? EDYTA Jeżeli dojdzie do reinstalacji to wcześniej w BIOS przestaw kontroler na AHCI. Ważne. Edytowane 25 Marca 2013 przez wieslaw531 Odnośnik do komentarza
Anonim8 Opublikowano 25 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2013 Instaluj system od nowa. To zawieszenie na W trybie awaryjnym staje na classpnp.sys i po chwili BSOD. Szanse na naprawę marne > moge podrzucić plik, możesz też spróbować komendy z wiersza polecenia rename c:\windows\system32\drivers\classpnp.sys classpnp.old nie znalazłem solucji > wszystkie przypadki kończyły się reinstalką systemu. tu pliczek do pobrania > C:\Windows\system32\drivers\ http://speedy.sh/UERBV/class.ZIP Odnośnik do komentarza
Regss Opublikowano 25 Marca 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2013 Skoro w awaryjnym wykrzacza się na classpnp.sys to spróbuj go podmienić z płytki - chociaż widzę, że u mnie pochodzi z późniejszych aktualizacji. Jaka to wersja bitowa systemu? 64-bit Instaluj system od nowa. To zawieszenie na Szanse na naprawę marne > moge podrzucić plik, możesz też spróbować komendy z wiersza polecenia rename c:\windows\system32\drivers\classpnp.sys classpnp.old nie znalazłem solucji > wszystkie przypadki kończyły się reinstalką systemu. tu pliczek do pobrania > C:\Windows\system32\drivers\ http://speedy.sh/UERBV/class.ZIP Na tą chwilę zmieniłem nazwę na classpnp.old i zawiesza się na pliku ładowanym wcześniej disk.sys. Czyli tak jakby nie zawieszał się na ostatnim wyświetlanym tylko następnym który ma się załadować niestety go nie pokazuje. Teraz zauważyłem, że w momencie pokazania się ostatniej linijki z plikiem disk.sys wyłącza się myszka optyczna podpięta pod USB. Odnośnik do komentarza
Anonim8 Opublikowano 25 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2013 Jak chesz walczyć dalej to podmień plik a ten classpnp.old usuń. Jak nie da rady instalacja Odnośnik do komentarza
wieslaw531 Opublikowano 25 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2013 Disk.sys jest zależny od classpnp.sys a Ty go usunąłeś zmieniając nazwę. Po tym fakcie powinieneś skopiować plik @Belfegora. Ups Odnośnik do komentarza
Regss Opublikowano 25 Marca 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2013 Skopiowałem dalej to samo, poszukam co się ładuje po classpnp.sys bo to jest pewnie problemowe. Zmienię nazwę i zobaczę reakcję. Jednak nie... czas na nowy system. Dzięki za czas. Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza
Anonim8 Opublikowano 25 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2013 Jednak nie... czas na nowy system. Możesz wyjaśnić bliżej? poszukam co się ładuje po classpnp.sys bo to jest pewnie problemowe. u mnie w awaryjnym jest to ostatni plik > chwila czeania i uruchamia się awaryjny Odnośnik do komentarza
Regss Opublikowano 25 Marca 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2013 Możesz wyjaśnić bliżej? u mnie w awaryjnym jest to ostatni plik > chwila czeania i uruchamia się awaryjny znalazłem że kolejny to cdrom.sys jego usuniecie zawiesza i tak na classpnp.sys. Odnośnik do komentarza
Anonim8 Opublikowano 25 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2013 i co? zamierzasz tak usuwać i podmieniać pliki? Odnośnik do komentarza
Regss Opublikowano 25 Marca 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2013 Nie, spróbowałem na tym jednym z czystej ciekawości. zabieram się za instalację systemu od nowa. Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi