Regss Opublikowano 20 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2013 Witam, szukam pomocy bo moja wiedza okazała się zbyt mała. Pewnego dnia uruchamiam komputer ponownie i ukazuje sie niebieski ekran z błędem po czym restart komputera. To samo dzieje się pod trybem awaryjnym. Chkdsk nie wykazał żadnych błędów, SMART dysku wporządku, sfc zwraca błąd notepad.exe i rundll32.exe sfc2.txt Odnośnik do komentarza
Anonim8 Opublikowano 21 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2013 Sprawdź czy działa tryb awaryjny z wierszem polecenia Czy masz płytę z Windowsem? Odnośnik do komentarza
Regss Opublikowano 21 Marca 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2013 Żaden tryb nie działa. Konsole odzyskiwania właśnie uruchamiam z plyty windowsa. tam robiłem sfc /scannow. Powyżej wynik ale te dwa pliki raczej nie mają z tym nic wspólnego bo to notepad i rundll32.exe. Odnośnik do komentarza
Anonim8 Opublikowano 21 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2013 (edytowane) Rzuć okiem na ten temat. http://www.fixitpc.p...ji-naprawczych/ wybierasz opcję Napraw komputer dochodzisz do okna wyboru > wybierasz > wiersz polecenia w konsoli wpisujesz notepad > enter powinien otworzyć się notatnik > zmenu Notatnika > Plik > Otwórz > powinieneś wejść w explorer jak się uda to ściągnij OTL > skopiuj na pendraiwa i podepnij bedziesz mógł zrobić skan i przedstawić raporty i dodatkowo przejzyj ten temat https://www.fixitpc.pl/topic/4-uszkodzony-tryb-awaryjny-bsod-0x0000007b/ Edytowane 21 Marca 2013 przez Belfegor Odnośnik do komentarza
Regss Opublikowano 21 Marca 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2013 Uruchamiam z płyty i wybieram napraw komputer. Następnie wiersz polecenia i uruchamiam notepad. Stąd próbuje uruchomić OTL jednak dostaje komunikat podsystem jest niedostępny. Wgrałem też pliki rejestru dla trybu awaryjnego z tematu który podałeś. Robię to też z notatnika wybieram plik i biorę scalaj. Czy jakoś inaczej muszę dodać te klucze do rejestru? Odnośnik do komentarza
Anonim8 Opublikowano 21 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2013 Stąd próbuje uruchomić OTL jednak dostaje komunikat podsystem jest niedostępny. Nie tak. Dałem błedną instrukcję.Podepnij pena z nagranym OTL i wejdź w tryb z wierszem polecenia Zapamietaj pod jaką literką pojawia się pendrak. wtedy w konsoli wpisz polecenie X:\OTL.exe gdzie X to literka pendraka Odnośnik do komentarza
Regss Opublikowano 21 Marca 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2013 Czekaj bo już nie rozumiem... Nagrać mam zwykły OTL.exe na pena. Uruchomić płytę windowsa wybrać napraw komputer -> wiersz polecenia i znaleźć literę pena u mnie jest F. I co później w jaką konsole przecież jestem w konsoli. Czy chodzi Ci o tą lokalną z F8? ona mi nie działa pisze aby użyć dysku windows. Odnośnik do komentarza
Anonim8 Opublikowano 21 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2013 (edytowane) Nie o lokalną, ale tą z opcji napraw - musi zabanglac słowem pdpinasz pena z nagranym OTL i lecisz z opcją napary systemu aż dojdziesz do wiersza polecenia wtedy cyk polecenie X:\OTL.exe > enter > zaznaczasz wszystkie sekcje na użyj filtrowania itd > klik w skanuj logi zapiszą się na pendraku Edytowane 21 Marca 2013 przez Belfegor Odnośnik do komentarza
Regss Opublikowano 21 Marca 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2013 Nie wim czy e mną jest dzisiaj coś nie tak... Odnośnik do komentarza
Regss Opublikowano 21 Marca 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2013 Udało mi się zrobić logi w OTLPE. OTL.Txt Extras.Txt Odnośnik do komentarza
Regss Opublikowano 22 Marca 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2013 Logi sprawdzone brak infekcji. Czy ktoś ma jeszcze jakieś pomysły? Odnośnik do komentarza
Anonim8 Opublikowano 22 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2013 (edytowane) sfc zwraca błąd notepad.exe i rundll32.exe Ja bym tego nie lekceważył, pliki mają złe sumy kontrolne. spróbuj może podmienić te pliczki http://www.fixitpc.p...ujacym-windows/ Jak potrzebujesz plików mogę je podrzucić Edytowane 22 Marca 2013 przez Belfegor Odnośnik do komentarza
Regss Opublikowano 22 Marca 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2013 Jeśli możesz będę wdzięczny. Odnośnik do komentarza
Anonim8 Opublikowano 22 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2013 (edytowane) Jeśli możesz będę wdzięczny. Edytuj post i wykasuj adres mail pierwsza paczka z rundl32.exe po rozpakowaniu znajdziesz 3 foldery w nich pliki (podmieniasz te w katalogach system32 i sysWow64 http://speedy.sh/wfQYm/pack.zip druga paczka z notepad.exe siedzi w katalogu C:\Windows C:\Windows\system32 i C:\Windows\SysWOW64 http://speedy.sh/mkZSN/pack2.zip Edytowane 22 Marca 2013 przez Belfegor Odnośnik do komentarza
Regss Opublikowano 22 Marca 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2013 Podmieniłem te od Ciebie i dodatkowo atapi.sys i ndis.sys. Nie pomogło. Odnośnik do komentarza
Anonim8 Opublikowano 22 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2013 Ale po podmianie powinieneś zrobić sfc /scannow i sprawdzić wyniki Odnośnik do komentarza
Regss Opublikowano 22 Marca 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2013 Zrobiłem sfc /scannow nie wykrył żadnych błędów tylko pierwsza linijka z loga mnie zastanawia: 00000001 Shim considered [l:256{128}]"\??\c:\windows\Servicing\amd64_microsoft-windows-servicingstack_31bf3856ad364e35_6.1.7601.17514_none_678566b7ddea04a5\pkgmgr.exe" : got STATUS_SUCCESS Nie mam tego na płycie w tej lokalizacji. Oczywiście błąd dalej występuje. Odnośnik do komentarza
Anonim8 Opublikowano 24 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2013 To wygląda na błedy dysku > zrób skan MHDD Odnośnik do komentarza
Regss Opublikowano 24 Marca 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2013 Proszę. Jest trochę wolniejszych sektorów, ale może po zerowaniu wróciły by do normy chyba, że trzeba je relokować. Jednak SMART chyba w porządku. Myślisz, że to jednak wina dysku? Dodaje log z Autoruns może coś pomoże. http://speedy.sh/6NZMn/AutoRuns.zip Odnośnik do komentarza
Anonim8 Opublikowano 24 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2013 Jest trochę wolniejszych sektorów, ale może po zerowaniu wróciły by do normy chyba, że trzeba je relokować. Jest za dużó wolnych sektorów. Ja bym strzelił remap > bez zerowania > może system wstanie. A jak nie - zerowanie i remap. Odnośnik do komentarza
Regss Opublikowano 25 Marca 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2013 Raczej wolne sektory nie powodóją błędu, przecież są w pełni sprawne tylko odczyt spowolniony. Rozumiem gdyby były powyżej 500ms. Szczególnie że SMART jest ok. Odnośnik do komentarza
Anonim8 Opublikowano 25 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2013 Sprawdź w biosie tryb kontrolera dysku > moze się przestawił na IDE > powinien lecieć > SATA AHCI Odnośnik do komentarza
Regss Opublikowano 25 Marca 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2013 Po każdej naprawie próbuje uruchomić w dwóch trybach już chyba z 20 razy zmieniałem. Odnośnik do komentarza
Anonim8 Opublikowano 25 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2013 (edytowane) Skopiuj sobie dane i stawiaj system od nowa. Dysk ma lecieć w trybie AHCI. Mnie skończyły się pomysły Możesz jeszcze spróbować podpiąc dysk pod inne złacze na płycie. Edytowane 25 Marca 2013 przez Belfegor Odnośnik do komentarza
wieslaw531 Opublikowano 25 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2013 W całym temacie nie widzę aby było wykonane to co sugeruje pierwszy post. W BIOS przestaw tryb kontrolera z AHCI na IDE i tak zostaw. Start z płyty - wiersz polecenia - chkdsk c: /f /r + Enter (zakładam, że system jest na C:) - uwaga na spacje. Zrób fotkę i pokaż wyniki działania. Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi