kolek92 Opublikowano 20 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2013 Witam, od pewnego czasu mam problem z laptopem. Przez dłuższy czas gry chodziły bez zarzutu na maksymalnych detalach, a od pewnego czasu te same gry straciły płynność, to samo jest z AutoCADem. Nie mam pojęcia co może być problemem, windowsa przeinstalowałem, trochę pomogło, ale to jednak nie jest to samo co wcześniej. Czy to jest wina hardware'u czy softa? Ogólnie, jakby cały komputer stracił na wydajności Laptop: Lenovo Y580 CPU: Intel i5-3210M Grafika: Geforce GTX660M RAM: 4 gb Odnośnik do komentarza
diox Opublikowano 20 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2013 Jaki masz Windows? Na początek: przeczyść wentylatory, kratki wentylacyjne w laptopie, ustaw opcje zasilania na Wysoką wydajność i zobacz, czy nastąpiła poprawa. . Odnośnik do komentarza
kolek92 Opublikowano 20 Marca 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2013 Miałem windows 8, tam wszystko elegancko chodziło, przesiadłem się na siódemkę i od tego czasu kiepsko z wydajnością Odnośnik do komentarza
diox Opublikowano 20 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2013 Czemu przesiadłeś się z Win 8 na Win 7? Zainstalowałeś wszystkie sterowniki do laptopa? . Odnośnik do komentarza
kolek92 Opublikowano 20 Marca 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2013 Skończył mi się okres próbny i wróciłem do siódemki. Zainstalowałem, ale rapid start technology nie chciał mi się zainstalować i na stronie intela nie może wykryć mi chipsetu, może to jest problemem? w trybie wysokiej wydajności zauważalna poprawa, jednak przytnie się co jakiś czas, kiedyś tak nie było Odnośnik do komentarza
diox Opublikowano 20 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2013 Próbowałeś pobrać te Intel Rapid ze strony Lenovo? . Odnośnik do komentarza
kolek92 Opublikowano 20 Marca 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2013 No właśnie ze strony lenovo pobierałem i z tego źródła nie chce się zainstalować Odnośnik do komentarza
diox Opublikowano 20 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2013 A szukałeś ich na stronie Intela? . Odnośnik do komentarza
kolek92 Opublikowano 20 Marca 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2013 Nie ma, może ten chipset, ale nie wiem jaki mam i gdzie to sprawdzić Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi