gacek Opublikowano 20 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2013 Witajcie. Nieco ponad tydzień temu postawiłem Windowsa. Jako antywirusa zainstalowałem Avast. Wczoraj nie chciał się uruchomić. Wyskoczył błąd Failed to load language file. Po ponownym uruchomieniu komputera program zaginął całkowicie. Jego sterowniki są aktywne, nie mogę go odinstalować. Co mam zrobić? P.S. Dodałem logi z DDS, ponieważ OTL się zawiesza (zdjęcie załączone) attach.txt dds.txt gmer.txt Odnośnik do komentarza
Anonim8 Opublikowano 20 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2013 Pobierz Avast uninstal Utility i zastosuj w trybie awaryjnym http://www.avast.com/uninstall-utility Odnośnik do komentarza
gacek Opublikowano 20 Marca 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2013 Odinstalowałem Avasta tym programem. Teraz zainstalowałem Avirę. Zobaczę, czy z nią będzie się coś działo. P.S. Z jakiego powodu może występować taki błąd w sekcji System w Dzienniku zdarzeń? Urządzenie \Device\Ide\IdePort0 nie odpowiedziało w ramach ustalonego limitu czasu. Odnośnik do komentarza
diox Opublikowano 20 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2013 Używałeś GMER-a, podczas skanowania pewnie zmienił tryb z UDMA na PIO. Wejdź w Menadżer urządzeń, poszukaj Kontrolery IDE ATA/ATAPI i wejdź po kolei w każdy kontroler, tam wejdź w zakładkę Ustawienia zaawansowane i zobacz, czy gdzieś jest ustawione jest PIO, jeśli tak to wstaw tutaj fotkę. . Odnośnik do komentarza
gacek Opublikowano 20 Marca 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2013 Jednak jest PIO. Na jednej taśmie mam dysk i napęd DVD, ponieważ na drugim gnieździe napęd nie jest wykrywany. Odnośnik do komentarza
diox Opublikowano 20 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2013 Odinstaluj Podstawowy kanał IDE i zrestartuj. Po restarcie sprawdź, czy będzie tryb UDMA. Czy to jest Windows XP Media Center? . Odnośnik do komentarza
gacek Opublikowano 20 Marca 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2013 Royale Theme z Windows XP Media Center . Nic mi się nie narobi jak odinstaluję? Odnośnik do komentarza
diox Opublikowano 20 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2013 Sam odinstalowywałem tą gałąź, ale jak nie jesteś pewny to sprawdzę na VMware Player z Win 7 i edytuję tego posta. EDIT: Nic się nie stało, możesz odinstalować . . Odnośnik do komentarza
gacek Opublikowano 20 Marca 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2013 Wielkie dzięki diox! Na szczęście już niewiele czasu pozostało mi do kupienia laptopa, a ten stary grat wyleci. Odnośnik do komentarza
diox Opublikowano 20 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2013 Ten co masz w podpisie? Na komputer do testów jak znalazł . Ja mam w domu jeszcze słabszy od tego co masz i nie jest najgorzej . . Odnośnik do komentarza
gacek Opublikowano 20 Marca 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2013 Ten złom mnie momentami wkurza. Bardzo często wywala mnie z Google Chrome, albo wyskakują błędy i muszę odświeżać strony. Zastanawiam się nad laptopami Lenovo, ale Windows 8 mnie od nich odrzuca. Co o nim myślisz? Odnośnik do komentarza
diox Opublikowano 20 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2013 Sam posiadam Lenovo, jestem zadowolony. Jak mam coś doradzić, to załóż nowy temat w dziale Hardware, aby nie śmiecić tutaj. Napisz ile możesz wydać na laptopa i do czego będzie służyć. Windows 8 mnie od nich odrzuca. Mam na swoim laptopie postawioną maszynę wirtualną z Win 8, ten Ekran Start mnie odstrasza. Jeśli chcesz odzyskać stare Menu Start, to zainstaluj Classic Shell Jak mówiłem, załóż temat w dziale Hardware. . Odnośnik do komentarza
gacek Opublikowano 20 Marca 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2013 Temat do zamknięcia. Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi