Reiner Opublikowano 18 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2013 Witam, posiadam dość dziwny problem z internetem w laptopie. Otóż laptop łapie sygnał wifi z routera który podłączony jest do modemu od kablówki, sygnał jest na maxa, lecz problem tkwi w tym, że nie działa przeglądarka, pokazuje ona bład HTTP400 - Niewłaściwe żądanie. Nie działa mi również gra On-Line- League of Legends, gdzie podczas logowania po wpisaniu hasła pokazuje się " Authenticating user failed for an unknown reason". Co dziwne komunikator GaduGadu działa bezproblemowo. Próbowałem wpisywać DNS-y lecz to w żaden sposób nie pomaga. Bardzo proszę o pomoc. Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza
DawidS28 Opublikowano 18 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2013 Uprzejmie proszę o zastosowanie się do zasad działu: https://www.fixitpc.pl/forum-44/announcement-11-wazne-zasady-obowiazujace-w-dziale-sieci/ Odnośnik do komentarza
Reiner Opublikowano 18 Marca 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2013 Raport z net-loga net-log.txt Odnośnik do komentarza
DawidS28 Opublikowano 19 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2013 Ten log jest robiony przy połączeniu przez router, takim samym, jak przy problemie z HTTP400? Inny nie ma dla mnie żadnej wartości, a mam wrażenie, że tutaj wszystko działa. Sprawdzałeś na innych przeglądarkach? Odnośnik do komentarza
Reiner Opublikowano 19 Marca 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2013 Tak, na tym samym laptopie podłączonym pod ten sam router. Sprobuje na innej przeglądarce, lecz bardziej irytuje to, że nie mogę grać w League of Legends i inne gry on-line, a wydaje mi się, że jest to w jakis sposób powiązane. Odnośnik do komentarza
DawidS28 Opublikowano 19 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2013 Daj jeszcze OTL: https://www.fixitpc.pl/topic/61-diagnostyka-ogolne-raporty-systemowe/ Odnośnik do komentarza
Reiner Opublikowano 19 Marca 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2013 Robię skan OTL'em. Inne browsery też nie działają. Oto skan: OTL.Txt Odnośnik do komentarza
DawidS28 Opublikowano 19 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2013 Jeszcze Extras. Wybacz, ale będę się czepiał, bo tam akurat są dane, których potrzebuję. Chociażby lista zainstalowanych programów, a problem wygląda na software'owy. Odnośnik do komentarza
Reiner Opublikowano 19 Marca 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2013 Jeszcze Extras. Wybacz, ale będę się czepiał, bo tam akurat są dane, których potrzebuję. Chociażby lista zainstalowanych programów, a problem wygląda na software'owy. Czyli co dokładnie mam teraz zrobić? Odnośnik do komentarza
diox Opublikowano 19 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2013 Tam, gdzie uruchamiałeś OTL powinien też znajdować się log Extras. Dołącz go tutaj. . Odnośnik do komentarza
Reiner Opublikowano 19 Marca 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2013 Proszę Czy potrzeba czegoś jeszcze? Extras.Txt Odnośnik do komentarza
Reiner Opublikowano 21 Marca 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2013 Wciąż próbuję coś z tym zrobić, ale jestem bezradny Dodam jeszcze ze coś jest nie tak z zaporą systemu Windows, nie da się jej włączyć ani wyłączyć, pokazuje jakiś błąd. Przy próbie formata przed podziałem na partycje pojawia się blue screen. Odnośnik do komentarza
DawidS28 Opublikowano 27 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2013 Zrób skan MHDD, tutaj jest za dużo problemów, które mogą wskazywać na hardware. https://www.fixitpc.pl/topic/141-mhdd-podstawowa-instrukcja-obslugi/ Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi