pawelq125 Opublikowano 16 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2013 Witam mam pewien problem czy da się jakoś chronić przed DDoS ?? ponieważ jeden chłopak sie uwziął na mnie i cały czas pinguje mnie z maszyny (100 mb/s lącze )i praktycznie nie mogę korzystać z internetu ??????? Odnośnik do komentarza
diox Opublikowano 17 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2013 Kto ciebie pinguje? Skąd wiesz że to DDoS? Jakie masz łącze, masz stałe IP? . Odnośnik do komentarza
pawelq125 Opublikowano 17 Marca 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2013 Pinguje mnie taki jeden gościu z team speak 3 ze DDoS nie jestem pewnien ale jak dorewe skrypt którego używa to wysle łacze niby 28 mb/s internet mobilny z CP Ip mam chyba zmienne Odnośnik do komentarza
diox Opublikowano 17 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2013 Po pierwsze: 100 Mb/s to teoria, w praktyce masz znacznie mniej. Po drugie: jeśli masz zmienne IP to jak może cię pingować? Odinstaluj Team Speak 3 i zobacz, czy dalej będzie te "pingowanie". Masz router czy modem na USB? . Odnośnik do komentarza
DawidS28 Opublikowano 17 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2013 Bez wymaganych ogłoszeniem logów nie mamy właściwie o czym rozmawiać: https://www.fixitpc.pl/forum-44/announcement-11-wazne-zasady-obowiazujace-w-dziale-sieci/ Odnośnik do komentarza
bulamen7 Opublikowano 18 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2013 Po prostu przestan uzywac teamspeaka ,albo znajdz jakis inny bardziej zaufany gdzie bedzie zaufany admin sam sie z tym spotkalem i nie musisz nic robic ,po prostu uwazaj gdzie wchodzisz. Na to nie ma rady Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi