rasa Opublikowano 12 Października 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Października 2010 witam szlag mnie trafi zaraz, a spraw dotyczy laptopa gateway mx7120 jeszcze sie z tym nie spotkałem, a mianowici robiłem formata, sterowniki pościagałem ze strony producenta i wszystko ślicznie pieknie ale nie łyka mi sterów do audio i modemu pci, instaluja sie po czym wyskakuje okno że sie nie zainstalowało albo że to nie te drivery, przeszukałem neta wzdłuż i wszerz pościagałem różne stery ale tez nie przyjmuje, nawet driver magic ściagnałem jakies stery ale też nic, może ktoś miał podobny problem albo wie jak to ugryźć prosze o pomoc chipset to sb400, tak pokazuje mi w evereście Odnośnik do komentarza
Anonim8 Opublikowano 12 Października 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Października 2010 A z której strony te sterowniki? A jaki system? A gdzie obrazek z Everesta lub innego cudaka? Odnośnik do komentarza
rasa Opublikowano 12 Października 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Października 2010 xp sp3 a obrazka nie będzie bo pisze z innego kompa Odnośnik do komentarza
Anonim8 Opublikowano 12 Października 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Października 2010 xp sp3 a obrazka nie będzie bo pisze z innego kompa Pobierz Driver Sweeper. W trybie normalnym usuń stare sterowniki. Potem w trybie awaryjnym wyczyśc pozostałosci Driver Sweeperem. I zainstaluj ponownie. Tu masz link do sterów od tego Notebooka KLIK Odnośnik do komentarza
rasa Opublikowano 12 Października 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Października 2010 te same sterowniki stawiałem, raz nie poszło, potem po paru godzinach raz jeszcze sformatowałem i instalowałem sterowniki i nic, chyba że jest jakas kolejnośc instalacji? Odnośnik do komentarza
Anonim8 Opublikowano 12 Października 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Października 2010 jest kolejność. Najpierw stery do chipsetu, potem audio i grafika. I nie pomyl systemu Tu masz jeszcze drugi link KLIK Spróbuj je instalować z menedzera urządzen po uprzednim wypakowaniu. Odnośnik do komentarza
rasa Opublikowano 12 Października 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Października 2010 te ostatnie już instalowałem, zainstalowało sie ale nie do końca nadal był wykrzyknik przy nich Odnośnik do komentarza
Anonim8 Opublikowano 12 Października 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Października 2010 te ostatnie już instalowałem, zainstalowało sie ale nie do końca nadal był wykrzyknik przy nich Masz rozpakować plik po pobraniu i instalować z MU. Wiesz o czym mowie? Odnośnik do komentarza
rasa Opublikowano 12 Października 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Października 2010 przy sterach audio jest jeszcze w katalogu xp cos takiego kb835221.exe myślisz żeby to zainstalowac najpierw? wiem Odnośnik do komentarza
Anonim8 Opublikowano 12 Października 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Października 2010 poczekaj. Zaraz sprawdze info Tu tłumaczenie z innego forum jak sobie zty poradzić Oto co zrobiłem, aby uzyskać nad sterownik działał. Download the above driver named sp31635.exe. Pobierz powyżej kierowca w sp31635.exe. Double click the icon to extract and attempt to install. Kliknij dwukrotnie ikonę, aby wyodrębnić i próby instalacji. Let installation program run it's course, it will error out at the end. Niech program instalacyjny uruchomić to oczywiście, to będzie błąd na końcu. Files will be saved to C:\swsetup\SP31635 by default. Pliki zostaną zapisane w C: \ swsetup \ SP31635 domyślnie. Open Device Manager(right click my computer>>Manage>>Device Manager) Otwórz Menedżer urządzeń (kliknij prawym przyciskiem myszy Mój komputer>> Zarządzaj>> Device Manager) Right Click the Audio Device (i forgot what it was labeled). Prawy klik na Audio Device (zapomniałem co to było oznaczone). Choose Uninstall>>Ok Wybierz Odinstaluj>> Ok Reboot the computer. Uruchom ponownie komputer. Upon reboot the system will find device. Po restarcie system znajdzie urządzenia. On first screen choose "No, Not this Time" Na pierwszym ekranie wybierz opcję "Nie, nie tym razem" Choose "Install from a list or specific location" Wybierz "Zainstaluj z listy lub określonej lokalizacji" Choose "Don't search I will choose to the driver to install" Wybierz "Nie wyszukuj, wybiorę sterownik do zainstalowania" Scroll down, Highlight "Sound, Video and game controllers" Przejdź w dół Highlight "dźwięku, wideo i gier" Next Następna On left side of screen choose "Conexant" Po lewej stronie ekranu wybrać "Conexant" On right side choose "Conexant AC-Link Audio" Po prawej stronie wybierz "Conexant AC-Link Audio" Click have disk browse to C:\swsetup\SP31635 Kliknij przycisk Z dysku przejdź do folderu C: \ swsetup \ SP31635 Click ok, then next Kliknij przycisk OK, When prompted "Do you want to continue installing driver" choose yes. Po pojawieniu się monitu "Czy chcesz, aby kontynuować instalację sterownika" wybierz Tak. Find your favorite mp3 or avi and test it out! Znajdź swoje ulubione mp3 lub avi i przetestować go! You can prob. Możesz prob. get away without uninstalling driver and rebooting but I wanted to be sure... uciec bez odinstalowywania sterownika i ponownym uruchomieniu, ale chciałem się upewnić ... Odnośnik do komentarza
rasa Opublikowano 12 Października 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Października 2010 robiłem to i [Filtr wulgaryzmów] nic z tego z menadżera nie idzie, tak jakby to były inne sterowniki Odnośnik do komentarza
3oo Opublikowano 12 Października 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Października 2010 przy sterach audio jest jeszcze w katalogu xp cos takiego kb835221.exe myślisz żeby to zainstalowac najpierw? Mogę się mylić, ale ta poprawka dotyczy sterowników HD Audio, czego Twój laptop raczej nie ogarnia... http://support.gateway.com/s/mobile/q106/shadow/1008832sp2.shtml W sumie to nie jestem pewien czy ten laptop ma sterowniki audio realteka. Raczej sigmatel... Nie korzystałem nigdy z poniższego programu do aktualizacji sterowników i nie wiem jak działa, ale skoro jesteś pod ścianą to może warto spróbować. http://www.drivershq.com/driver-update/audio-and-sound/sigmatel/sigmatel-high-definition-audio-codec/gateway-audio-driver/4135/ Popatrz na pozycje pod This driver is for these devices i This driver is for these computer models. Sprawdź id urządzenia audio w menedżerze urządzeń... Odnośnik do komentarza
rasa Opublikowano 12 Października 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Października 2010 sterowniki na stronie gatewaya sa sigmatela, driver detectiv jest płatny i ciezko go obejść, no nic poszukam jeszcze, metoda prób i błedów może dojde do sedna, ale to musi być coś banalnego, cos co pewnie za cholere mi do głowy na trzeźwo nie przyjdzie, wielkie dzięki za poświecony czas i za pomoc, jakby ci cos jeszcze wpadło to będe wdzięczny pozdrawiam Odnośnik do komentarza
3oo Opublikowano 12 Października 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Października 2010 Nie zaszkodzi Ci sprawdzić ID problematycznego urządzenia (metoda I). http://walendowski.com/2009/05/07/nieznane-urzadzenie-unknown-device-identyfikacja-nieznanych-podzespolow-w-menedzerze-urzadzen/ A potem spróbować zidentyfikować w bazie danych PCI. http://www.pcidatabase.com/ ...być może faktycznie masz inny sterownik audio. Odnośnik do komentarza
Anonim8 Opublikowano 12 Października 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Października 2010 Możesz spróbować tego programu, powinien dać rade zidentyfikować KLIK Czasem udaje sie znaleźć stery stosując Device Doctora Odnośnik do komentarza
rasa Opublikowano 12 Października 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Października 2010 dzięki, pewnie że sprawdze, chociaz mam dziwne przeczucie że jak mu dam odpocząc to sie wszystko zainstaluje:) nie znałem tego, ale pokazuje to samo co reszta tego typu programów czyli everest np, wydaje mi sie że to ...w końcu jestem starym elektronikem.. wina płyty, coś sie sypie, wcześniej walczyłem z dvd, ale chcialem potwierdzić Odnośnik do komentarza
Anonim8 Opublikowano 12 Października 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Października 2010 A poszukaj starszej wersji tego sterownika Odnośnik do komentarza
3oo Opublikowano 13 Października 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Października 2010 chipset to sb400, tak pokazuje mi w evereście + nie znałem tego, ale pokazuje to samo co reszta tego typu programów czyli everest np Tyle, że SB400 to raczej oznaczenie mosta południowego... (chipset-southbridge). http://en.wikipedia.org/wiki/Xpress_200#SB400_.28IXP_400.29.2C_M1573_.28RS480.29 Spróbuj zainstalować wspomnianą wcześniej poprawkę. Ewentualnie skorzystaj ze stronki gateway, którą zapodał Belfegor - pod nagłówkiem Driver & Download Options jest coś takiego jak: Scan Your PC Use Gateway Update to locate the latest drivers automatically. Odnośnik do komentarza
rasa Opublikowano 13 Października 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Października 2010 na stronie producenta nic nie działa, nawet tych sterów sie nie da normalnie pobrać, trzba kopiowac adres linka i wtedy, producent jest wyjątkowo kiepski, cos ale fuijtsu siemens, tyle że ci sie rozpadli, ale sam fuijtsu tesz debeściak tak zdarłem płyte ze storownikami i zobacze ale .. jak sie kładłem to sie jeszcze do niego przytuliłem i zauważyłem że był bity, gniazdko od audio to wogóle jakies podrutowane, więc wydaje mi sie że to jest przyczyną Odnośnik do komentarza
Anonim8 Opublikowano 13 Października 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Października 2010 jak sie kładłem to sie jeszcze do niego przytuliłem i zauważyłem że był bity, gniazdko od audio to wogóle jakies podrutowane, więc wydaje mi sie że to jest przyczyną Chyba trzeba będzie obejrzeć sprzet dokładnie i zobaczyć, co w trawie piszczy. Uszkodzone elementy wymienić. Bez tego możemy kombinować w nieskończoność. Odnośnik do komentarza
rasa Opublikowano 13 Października 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Października 2010 odpuszczam, to laptop, nie mam zamiaru interweniować w nim z lutownicą, po za tym nie posiadam takich zdolności manualnych, a teoretycznie to wątpie żeby dało sie cos zrobić, nawet jak jest widoczne pękniecie, tak czy inaczej mojego klienta na to nie stać, a flaszke którą za to dostałem już wypiłem:) nie będzie dźwięku i już dzięki Panowie za pomoc, Panią tez dziekuje:) pozdrawiam a do czyszczenia śmieci to używam jv16 i chyba najlepszy, ja przynajmniej sie z lepszym nie spotkałem Odnośnik do komentarza
3oo Opublikowano 13 Października 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Października 2010 (edytowane) nie będzie dźwięku i już Możesz zainwestować w tzw. "kluczyk USB", przykładowo: http://allegro.pl/karta-muzyczna-usb-5-1-audio-dzwiekowa-p494-i1269673818.html Z innych, choć droższych, fajnym rozwiązaniem wydaje się ASUS Xonar U1. http://pclab.pl/art30750-5.html //Przeedytowałem bo wyglądało to tak jakby Asus był "kluczykiem USB". Edytowane 13 Października 2010 przez 3oo Odnośnik do komentarza
rasa Opublikowano 13 Października 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Października 2010 dobry pomysł, ale z tego co wiem to raczej ten sprzęt do netu i office służy a dźwięk to z youtube i przez te brzęczki wbudowane, ale ..., pomysł godny uwagi dzięki wielkie Odnośnik do komentarza
rasa Opublikowano 13 Października 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Października 2010 w lapku, audio to płyta główna, z resztą w stacionarnych też norma, plyta prawdopodobnie jest pęknięta przy mostku płd, ale nie mam zamiaru jej sie przyglądać, wymiana wiesz dobrze ze tez nie ma sensu, to jakiś sprzęt ze szrotu w GB, najtaniej wyjdzie karta audio na usb, na allegro = 1 piwo brawo za pomysł, nawet nie wiedziałem że takie są Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi