wieslaw531 Opublikowano 12 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2013 Jak w temacie. Gdzie jest problem? Będzie mi trudno pisać. Nie działa w żadnej wersji x86 i x64. Cieszę się, że wreszcie NIS integruje się z x64 - Asystent logowania. Odnośnik do komentarza
picasso Opublikowano 12 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2013 wieslaw531 na razie nie mam czasu tego sprawdzić, gdyż przygotowuję forum do jutrzejszej aktualizacji. Zresztą po aktualizacji zmieni się wszystko, najnowszy silnik forum ma zaktualizowany zarówno CKEditor, jak i Prototype = ogólnie lepsze wsparcie dla IE10. Po aktualizacji forum ocenimy co nie działa na IE10. EDIT: Znalazłam stosowny bug: KLIK. Czyli aktualizacja powinna to rozwiązać. Odnośnik do komentarza
picasso Opublikowano 14 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2013 W związku z tym, że aktualizacja (mająca naprawić defekt) się odwleka, a ten ENTER w IE10 to sprawa mocno niewdzięczna, podaję obejście, które umożliwia poprawną współpracę forum z IE10. Należy ustawić emulację strony na IE9. Przy aktywnej karcie z otworzoną stroną Fixitpc.pl z klawiatury F12 (lub klik w ikonkę konfiguracji > Narzędzia deweloperskie). Otworzy się spodnie okno > klik w Tryb przeglądarki i przestaw z IE10 na IE9: Okno dewelopera można sobie zamknąć po tej akcji, karta nadal działa w trybie IE9. Zmiana zachodzi tylko dla tej karty. Inne karty z tą samą stroną lub innymi stronami są otwierane w domyślnym trybie IE10. Oczywiście proces trzeba powtórzyć za każdym razem, gdy karta zostanie zamknięta / strona wywołana w nowej karcie lub przeglądarka jest startowana na świeżo. Odnośnik do komentarza
mgrzeg Opublikowano 15 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2013 Heh, a ja głupi kopiowałem sobie entery z notatnika Oczywiście używałem na wielu stronach trybu zgodności z wcześniejszymi wersjami IE, ale nie przyszło mi to do głowy tutaj m.g. Odnośnik do komentarza
diox Opublikowano 15 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2013 Heh, a ja głupi kopiowałem sobie entery z notatnika Dobre . Dlatego warto mieć oprócz IE alternatywną przeglądarkę do stron. Czy u was w Windows Update był IE 10? . Odnośnik do komentarza
picasso Opublikowano 15 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2013 Czy u was w Windows Update był IE 10? Tak. Pokazał mi się dopiero po zainstalowaniu zaległych łat. Aktualizacja oznaczona jako "Ważna", ale domyślnie odfajkowana. Odnośnik do komentarza
wieslaw531 Opublikowano 15 Marca 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2013 (edytowane) Dziękuję za protezę. Działa. Edytowane 24 Marca 2013 przez picasso Aktualizacja forum rozwiązała problem. Temat zamykam. //picasso Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi