reptile Opublikowano 12 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2013 Witam, posiadam kilka komputerów, komputer główny z systemem Microsoftu Windows XP Professional, drukarkę na USB HP LaserJet 1020, połączenie DSL na routerze Thomson SpeedTouch ST608WL i Dysk Sieciowy NAS Zyxel NSA325. Podłączyłem drukarkę do portu USB NAS'a, by na wszystkich hostach w sieci lokalnej z niej korzystać. Po wejściu do ustawień administracyjnych dysku sieciowego za pomocą przeglądarki, w "Aplikacje - Serwer druku" widnieje nazwa: "Hewlett_Pack_1", status: "on-line", tylko problem w tym, że z poziomu Windows'a nie mogę zainstalować sterowników obsługujących ten sprzęt. Zastanawiam się jeszcze, czy w dobrym dziale zamieściłem, jak również LOGi? Proszę Was o Pomoc! net-log.txt Odnośnik do komentarza
reptile Opublikowano 16 Marca 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2013 Co mam zrobić/wykonać, by móc drukować na różnych komputerach podłączonych do sieci? Odnośnik do komentarza
reptile Opublikowano 18 Marca 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2013 Po uruchomieniu komputera z systemem Ubuntu, dodaniu drukarki o adresie URL do urządzenia: ipp://10.0.0.64//printers/Hewlett_Pack_1 wysyła strony do drukarki, natomiast w systemie Windows nie chce drukować, dlatego proszę Was o udzielenie odpowiedzi na pytanie "co mam zrobić?" Odnośnik do komentarza
DawidS28 Opublikowano 19 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2013 Dodać drukarkę jako sieciową, wskazać adres IP pod którym odpowiada albo "adres sieci Web". Nie pamiętam, jak się to dokładnie robiło, a i nie mam na czym przetestować teraz. Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi