picasso Opublikowano 18 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2013 Pokaż mi co jest w ogóle w kluczach, które miały być importowane. Uruchom SystemLook i w oknie wklej: :reg HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Explorer\FileExts\.msi /s HKEY_CLASSES_ROOT\.msi /s HKEY_CLASSES_ROOT\Msi.Package /s Klik w Look. . Odnośnik do komentarza
tada44 Opublikowano 18 Marca 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2013 oto log SystemLook.txt Odnośnik do komentarza
picasso Opublikowano 18 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2013 Mój post numer #16 nie wygląda na wykonany, bo usuwałam cały klucz: HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Explorer\FileExts\.msi ... a tu nie wygląda by się usunął, bo stoi to: [HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Explorer\FileExts\.msi\OpenWithList]"a"="NOTEPAD.EXE""MRUList"="a" Wróć do posta #16, zaimportuj ten plik REG przez dwuklik. Po tym zrób nowy skan SystemLook na warunek: :reg HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Explorer\FileExts\.msi /s . Odnośnik do komentarza
tada44 Opublikowano 18 Marca 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2013 Teraz jak uruchomiłem MicrosoftFixit50688 to pojawiła się etykita czy wyrażam zgodę i coś się działo bo pokazał się komunkat czy z usługi jestem zadowolony itp. SystemLook.txt Odnośnik do komentarza
picasso Opublikowano 18 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2013 Opis mówi, że plik MSI uruchamia się już poprawnie, czyli sprawa rozwiązana. Niemniej nie wiem co się dzieje, ale nie ma w SystemLook żadnych oznak importu pliku REG. Dla formalności uruchom regedit i wejdź do klucza: HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Explorer\FileExts\.msi\OpenWithList Ze środka skasuj wartości a i MRUList . Odnośnik do komentarza
tada44 Opublikowano 18 Marca 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2013 Tak wykonałem i zresetowałem komputer. Czy to już wszystko? Odnośnik do komentarza
picasso Opublikowano 18 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2013 Z mojej strony wszystko, zasadnicza wypowiedź w poście numer #2. Odnośnik do komentarza
tada44 Opublikowano 18 Marca 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2013 Dzięki .!!! Temat można zamknąć. Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi