Pepsi Opublikowano 11 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2013 Witam, Mam problem z odblokowaniem portów, posiadam router Tenda n3 i potrzebuje odblokować porty, które będą odpowiedzialne za transfer p2p (chodzi mi mi o program utorrent). Jest to internet radiowy, a chciałbym aby ten program działał gdyż jak zarazie prędkość max pobierania do 1kb/s. Z góry dziękuje za każdą odpowiedz i pozdrawiam. Odnośnik do komentarza
DawidS28 Opublikowano 17 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2013 Na początek chciałbym raporty z ICSI Netalyzr i Net-log, ponieważ nawet nie wiadomo, czy gdzieś po drodze nie masz NAT-u u dostawcy i odblokowywanie portów na nic. https://www.fixitpc.pl/forum-44/announcement-11-wazne-zasady-obowiazujace-w-dziale-sieci/ Tego routera zupełnie nie znam, więc nie napiszę, jak dokładnie odblokować porty. Odnośnik do komentarza
Pepsi Opublikowano 27 Marca 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2013 http://n2.netalyzr.icsi.berkeley.edu/restore/id=43ca208a-8750-7d767787-f0d0-48f7-afb5/rd Proszę, załączam logi. Przepraszam za tak długi czas oczekiwania ale forum mi nie działało i jakoś sobie o tym zapomniałem. Tak wygląda strona konfiguracji routera (tzn. odblokowanie portów) Odnośnik do komentarza
DawidS28 Opublikowano 27 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2013 A Net-log? Wybacz, że się czepiam, ale to jest podstawa, bez której nie ruszę. Odnośnik do komentarza
Pepsi Opublikowano 27 Marca 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2013 Zapomniałem załączyć pliku. Przepraszam. net-log.txt Odnośnik do komentarza
DawidS28 Opublikowano 31 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2013 Hm, log wiele nie wyjaśnia, bo router nie przepuszcza komunikatów ICMP. Natomiast wystarczy sprawdzić Twój adres IP i okazuje się, że odwzorowuje się na domenę nat.ajc.com.pl, a to już bez cienia wątpliwości zdradza (w końcu NAT to skrót od Network Address Translation), że pod jednym zewnętrznym adresem IP, należącym do dostawcy, kryje się większa liczba użytkowników i bez rozmowy z AJC nie jesteś w stanie odblokować tych portów. A dostawca zapewne nie rozpatrzy pomyślnie Twojej prośby, bo z Internetu z tego IP korzysta wiele osób i czemu jedna ma być uprzywilejowana... Odnośnik do komentarza
Pepsi Opublikowano 10 Maja 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2013 Czyli jeżeli mam taką opcje w konfiguracji routera to znaczy, że i tak tego nie odblokuje ? Odnośnik do komentarza
DawidS28 Opublikowano 10 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2013 Router przekieruje Ci porty, ale tylko z sieci, w której się znajduje port WAN. A to jest wciąż sieć lokalna dostawcy, czyli takie przekierowanie Ci na nic. Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi