fragles94 Opublikowano 10 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2013 Mój problem polega na tym, że przy używaniu programu The KMPlayer, za każdym uruchomieniem jakiegokolwiek filmu czy utworu mp3 muszę czekać około minute. Nie wiem czym to jest spowodowane. Na Windowsie XP wszystko działało szybko, teraz na Win7 pojawił się taki problem. Proszę o pomoc. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza
diox Opublikowano 10 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2013 Podaj logi z OTL . W innych programach jest tak samo? . Odnośnik do komentarza
fragles94 Opublikowano 11 Marca 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2013 http://wklej.org/id/978515/txt/ W innych programach nie ma tego problemu, tzn. oprócz KMPlayer używam tylko WMP przy którym nie ma problemów z natychmiastowym odtwarzaniem filmów. Odnośnik do komentarza
diox Opublikowano 11 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2013 W logu nie widzę niepożądanych rzeczy, czy masz na Win 7 jakieś kodeki lub programy do filmów oprócz KMPlayer? . Odnośnik do komentarza
fragles94 Opublikowano 12 Marca 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2013 Nie, ani kodeków, ani programów. Odnośnik do komentarza
diox Opublikowano 13 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2013 Cóż, nie mam pomysłu jak rozwiązać twój problem. Poczekaj jeszcze na inne pomysły użytkowników, a jak nie będzie innych pomysłów to pozostanie zmiana odtwarzacza. Jak coś wpadnie mi do głowy, to wyedytuję swojego posta. . Odnośnik do komentarza
fragles94 Opublikowano 17 Marca 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2013 Powracam do tematu bo zauważyłem coś ciekawego - podobnie mam z programem AQQ, który podobnie długo się uruchamia. Za przyczyne takich problemów moge podejrzewać łączenie się tych programów z internetem, ale nie wiem jak to rozwiązać. PS: Takie samo zjawisko mam jeszcze w programie CCC od grafiki, który na początkowej stronie ładuje reklame pobieraną zapewne z internetu i tak samo trwa to chwile zanim będe mógł go używać. Odnośnik do komentarza
diox Opublikowano 17 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2013 Jakie masz łącze? Podaj również specyfikację komputera. . Odnośnik do komentarza
fragles94 Opublikowano 17 Marca 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2013 Według Win7 jest to moja sieć to LAC, tak dokładniej to NetiaSpot podłączony przewodem. Komputer: AMD Athlon II X3 445 3,1 GHz MSI 880GM-E41 Kingston 2x2GB XFX Radeon HD6770 1GB DDR5 Chieftec CTG-500-80P HDD 240GB Pozdrawiam Odnośnik do komentarza
diox Opublikowano 17 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2013 Nie mam aktualnie pomysłu jak to rozwiązać. Czy KMPlayer ma możliwość połączenia się z internetem? . Odnośnik do komentarza
fragles94 Opublikowano 17 Marca 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2013 Czy KMPlayer ma możliwość połączenia się z internetem? Tak Odnośnik do komentarza
diox Opublikowano 17 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2013 Jak odłączysz internet i uruchomisz film za pomocą KMPlayera to ładuje się normalnie? . Odnośnik do komentarza
fragles94 Opublikowano 17 Marca 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2013 Nie, nadal to samo. Dodam że programy się uruchamiają i pojawiają, chodzi tylko o to, że nic nie można na nich robić, reagują na ruchy dopiero po jakimś czasie. Odnośnik do komentarza
diox Opublikowano 17 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2013 Zrób w takim razie skan MHDD i podaj wyniki oraz podaj SMART za pomocą Crystal Disk Info . . Odnośnik do komentarza
fragles94 Opublikowano 17 Marca 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2013 http://wklej.org/id/984425/txt/ Crystal Disk Info Jakiś błąd chyba jest na drugim dysku. Odnośnik do komentarza
diox Opublikowano 17 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2013 Mógłbyś podać SMART w screenach? A skanowanie MHDD zrób, to jest równie ważne co SMART, podejrzewam coś z dyskiem. . Odnośnik do komentarza
fragles94 Opublikowano 21 Marca 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2013 Popieprzyłem coś w ustawieniach KMPlayera i musiałem zresetować ustawienia na domyślne. Wszystko wróciło do normy i odpala filmy od razu. Dzięki za pomoc. Pzdr Odnośnik do komentarza
covo Opublikowano 16 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2014 Popieprzyłem coś w ustawieniach KMPlayera i musiałem zresetować ustawienia na domyślne. Wszystko wróciło do normy i odpala filmy od razu. Dzięki za pomoc. Pzdr moze miales zapisywanie ustawiem kmplayera w pliku *.ini", a nie w rejestrze, to znaczaco spowalnia uruchamianie. Tak w kazdym razie bylo kiedys u mnie. Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi