Webasia Opublikowano 10 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2013 Dzien dobry, ostatnio - tak od miesiaca- zaczelam miec problemy z moim laptopem na ktorym mam Vista HE 32-bit (x86). System zawze startowal bardzo powoli... ale ostatnio dochodzilo nawet do 15 minut ... poza tym ostatnio coraz czesciej po jakims czasie pracy na komputerze przydarzaja sie - jak ja to okreslam- zamrazania ekranu... nic nie dziala... trzeba resetowac laptopa - przyciskiem wlacz/wylacz... probowalam sama czyscic moja viste dostepnymi programikami, ale nic to nie pomoglo... jestem pewna, ze oko experta cos tu wypatrzy i pomoze mi w przywroceniu maszynki do stanu uzytkowania w zalaczniku zamieszczam logi z : OTL Gmer pozdrawiam serdecznie Barbara W Extras.Txt gmer.txt gmer-prescan.txt OTL.Txt Odnośnik do komentarza
diox Opublikowano 10 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2013 probowalam sama czyscic moja viste dostepnymi programikami Jakich używałaś programów? System zawze startowal bardzo powoli. Tym zajmiemy się na koniec. . Odnośnik do komentarza
Webasia Opublikowano 10 Marca 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2013 Jakich używałaś programów? mojego ccleaner, odkurzacz najnowszy, AdwCleaner, Tdsskiller - wszystkie najnowsze bazy, dokladnie 1-2 dni temu aktualizowane, poza tym uaktualnilam wszystkie sterowniki przy pomocy programu Driver Genius Professional - bo ktos mi zasugerowal, ze czasami stare, nieaktualne sterowniki moga byc przyczyna takiego zachowania systemu. A! no i zmienilam antyvirus z Avira na Avast, myslalam, ze moze Avira zaczela cos tam blokowac, choc uzywalam Aviry przez dobrych kilka lat i bylam z niej zadowolona... to chyba wszystko co zrobilam nie, jeszcze cos... za ktoryms razem po blue screen system zaczal sam sprawdzac dyski i zauwazylam, ze ma klopoty z plikiem: tdh.dll to znaczy przesuwal go z jakiegos jednego sektora do innego, i potem dostalam informacje, juz nie pamietam jaka - ale cos to dotyczylo rejestracji biblioteki, okazalo sie ze jakims sposobem tdh.dll mial we wlasciwosciach zaznaczone, ze jest rejestrowany, odznaczylam ta rejestracje i problem zniknal... Odnośnik do komentarza
diox Opublikowano 10 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2013 Driver Genius Professional Lepiej aktualizować sterowniki ręcznie, nie ufam automatom. Zgłosiłem moderatorom, aby przenieśli temat do bardziej odpowiedniego działu. . Odnośnik do komentarza
Anonim8 Opublikowano 10 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2013 Pomijając ewentualne usuwanie, w dzienniku masz takie błedy System Events ]Error - 10/03/2013 05:26:52 | Computer Name = webasia | Source = Ntfs | ID = 262199Description = The file system structure on the disk is corrupt and unusable. Pleaserun the chkdsk utility on the volume Vista.Error - 10/03/2013 05:26:52 | Computer Name = webasia | Source = Ntfs | ID = 262199Description = The file system structure on the disk is corrupt and unusable. Pleaserun the chkdsk utility on the volume Vista.Error - 10/03/2013 05:29:19 | Computer Name = webasia | Source = DCOM | ID = 10010Description =Error - 10/03/2013 05:29:21 | Computer Name = webasia | Source = Ntfs | ID = 262199Description = The file system structure on the disk is corrupt and unusable. Pleaserun the chkdsk utility on the volume Vista. Wykonaj chkdsk, oraz zrób skan dysku programem HDTune i przedstaw wyniki. Odnośnik do komentarza
Webasia Opublikowano 10 Marca 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2013 Wykonaj chkdsk, oraz zrób skan dysku programem HDTune i przedstaw wyniki. chkdsk zrobiony , wynik skanowania dysku: HD Tune: TOSHIBA MK3252GSX Error Scan Scanned data : 305123 MB Damaged Blocks : 0.0 % Elapsed Time : 1:04 zrobione tym ''quick scan'' bo normalny skan zabralby duuuuzo czasu chyba wszystko jest w porzadku? czy zrobic ten skan jeszcze raz w trybie pelnym? Zgłosiłem moderatorom, aby przenieśli temat do bardziej odpowiedniego działu. a jaki to dzial powinien byc? przepraszam, myslalam, ze to tutaj powinno sie znalezc ... Odnośnik do komentarza
Anonim8 Opublikowano 10 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2013 chyba wszystko jest w porzadku? Podaj obrazek z zakładki Health Odnośnik do komentarza
Webasia Opublikowano 10 Marca 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2013 oooopsss... w tej zakladce nic nie mam... nie ma tam tez przycisku zeby rozpoczac skan... czy to trzeba robic osobny scan dla kazdej zakladki? Odnośnik do komentarza
Anonim8 Opublikowano 10 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2013 pobierz Crystal Disk Info > uruchom i daj screenhttp://portableapps.com/apps/utilities/crystaldiskinfo_portable Odnośnik do komentarza
Webasia Opublikowano 10 Marca 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2013 sorki... ciagle jakis blad... cos w rodzaju"The resource loader cache doesn't have loaded MUI entry"chyba juz jutro sie za to zabiore...dobrej nocy zycze..EDIT:Juz skan zrobiony i plik w zalaczniku...nie - nie w zalaczniku... dziwny roblem ze znalezieniem kliku 'zalacz'...wkleilam na wklejto - oto jest tutajCrystal Disc Info - Scanpozdrawiam! Odnośnik do komentarza
Anonim8 Opublikowano 11 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2013 Dysk jest w kiepskim stanie. Swiadczą o tym następujące wartości SMART 05 100 100 _50 000000000003 Reallocated Sectors CountC5 100 100 __0 000000000006 Current Pending Sector Count Trzy sektory relekowane i sześć oczekujących.Szykuj sie do backupu danych > oraz bierz pod uwagę zakup nowego dysku. Odnośnik do komentarza
Webasia Opublikowano 11 Marca 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2013 i co? nie da sie juz tego uratowac?no to juz chyba zakup nowego laptopa... bo chyba sobie nie poradze z tym wszystkim... kurcze nie da sie jakos tego zrobic?a co moglo byc przyczyna tego stanu? czy cos zle robilam? Odnośnik do komentarza
Anonim8 Opublikowano 11 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2013 Możesz zrobić skan MHDD i podać wyniki (foty)https://www.fixitpc.pl/topic/7334-film-instruktazowy-mhdd-od-plyty-iso-do-skanu/jaki to lapek Toshiby (model)? Odnośnik do komentarza
Webasia Opublikowano 11 Marca 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2013 satellite 300, taki - hihihi z glosnikami harman/kardo ))) dobry do ogladania filmow i w ogole medialny szkoda by bylo....ok, juz sie zabieram ze te nastepne skany Odnośnik do komentarza
Anonim8 Opublikowano 11 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2013 jak nagrasz płytkę z MHDD > wejdź do biosu i przestaw tryb kontrolera dysku z AHCI na IDEinaczej MHDD nie zobaczy dysku Odnośnik do komentarza
Webasia Opublikowano 11 Marca 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2013 no sluuuchaj przejzalam w miedzyczasie te tutorialew tym portalu ))0 czarna magia dla mnie... ale coa trzeba bedzie to robic krok po kroku... tylko najpierw musze zrobic pelen back-up swoich danych, prawda? i co? zrobic tym narzedziem w Vista? no i oczywiscie na jakis inny nosnik, nie na inna partycje, prawda? Odnośnik do komentarza
Anonim8 Opublikowano 11 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2013 czarna magia dla mnie... ale coa trzeba bedzie to robic krok po kroku... A tam czarna magia. Tu masz jasny wątek z instrukcją, najważniejsze żbyś przestawiła w biosie opcję AHCI na IDE > F10 > Yes > enter http://www.nirvanowiec.republika.pl/MHDD.html tylko najpierw musze zrobic pelen back-up swoich danych, prawda? i co? zrobic tym narzedziem w Vista? no i oczywiscie na jakis inny nosnik, nie na inna partycje, prawda? Na razie nie rób backupu. Chodzi o wykonanie skanu dysku i przedstawienie smart. Potem padną decyzje czy lecimy z zerowaniem i remapem. Odnośnik do komentarza
Webasia Opublikowano 11 Marca 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2013 ok... ok... juz coraz bardziej zaczynam rozumiec ten program.. ale jeszcze jedno pytanie nim zaczne cokolwiek... rozumiem, ze oczekujesz abym zrobila zdjecie komorka? z ekranu z wynikiem skanowania? tak?troszeczke to potrwa bo najpiwrw musze skonczyc prace na arkuszach kalkulacyjnych, dobrze? mysle, ze jutro zrobie ten skan... a swoja droga - jak dlugo to trwa? tak w przyblizeniu? moze zaczne to robic jeszcze tej nocy? Odnośnik do komentarza
Anonim8 Opublikowano 11 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2013 rozumiem, ze oczekujesz abym zrobila zdjecie komorka? z ekranu z wynikiem skanowania? tak? Tak jest. Zdjecia po pełnym skanie (to trochę potrwa) i wyniki smart ( w tutku masz wszystko podane) gdyby pojawiły sie problemy (bios > ustawienie bootowania z CD > zmiana trybu kontrolera > itd > masz pisać co się dzieje fotografować jednym słowem dokumentuj przebieg zdarzeń. Odnośnik do komentarza
wieslaw531 Opublikowano 11 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2013 Czy wykonując chkdsk użyłaś pełnych przełączników (chkdsk C: /f /r + Enter - uwaga na spacje) i czy polecenie było wpisane do okna wiersza poleceń uruchomionego jako administrator i jeszcze raz napiszę i czy sprawdzanie dysku odbyło się po restarcie i trwało długo?Chyba zaszalałem ale mam nadzieję, że rozumiesz pytanie. Odnośnik do komentarza
Anonim8 Opublikowano 11 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2013 Czy wykonując chkdsk użyłaś pełnych przełączników (chkdsk C: /f /r + Enter - uwaga na spacje) Fakt o tym nie wspomniałem. Ważny jest każdy szcegół. Ale poczekajmy na wyniki MHDD > rozpedzić temat zawsze zdążymy. Dzięki za konsultację. Odnośnik do komentarza
Webasia Opublikowano 11 Marca 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2013 no to w ramach przygotowan do tego skanu sprobowalam zrobic zdjecia moja komorka i niestety nie sa one dosc wyrazne... czy moge przepisac wyniki skanu? Odnośnik do komentarza
wieslaw531 Opublikowano 11 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2013 Tak. Oby tylko udało się odczytać. Tylko nie wiem o jakim skanie piszesz. Odnośnik do komentarza
Webasia Opublikowano 11 Marca 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2013 o skanie tym programem MHDD mysle o tym, zeby przepisac wyniki skanu z ekaranu bo ta moja komorka nie robi zbyt wyraznych zdjec, wlasnie poprobowalam tak zrobic... nie mozna nic odczytac... Odnośnik do komentarza
Anonim8 Opublikowano 11 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2013 Możesz przepisać > zdjecia też się przydadzą Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi