zygmunt7 Opublikowano 9 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2013 Witam, tak jak w temacie. Do tej pory na komputerze był zainstalowany Windows XP i wszystko hulało jak trzeba, ale system był strasznie zaśmiecony w dodatku kupiłem nowy ram (teraz ma 1GB) po zainstalowaniu Windows 7 komputer sam sobie pobrał sterowniki jak to zazwyczaj jest wykrywa kartę dźwiękową, ale jedyne wyjście jakie obsługuje to SPDIF (nie mam jak sprawdzić czy rzeczywiście działa). W menadżerze urządzeń nie ma żadnego wykrzyknika o brakujących sterownikach, zainstalowałem te od Visty i też nic, zainstalowałem Driver Easy i on też wykazał że dźwięk jest w porządku. Płyta główna to Asus P5LD2 SE. Jak kliknę prawym na ikonę głośności obok zegara, potem zakładka urządzenia do odtwarzania to jest tam tylko Cyfrowe Urządzenie Audio i jak gra muzyka to pasek głośności się porusza. Czy jest na to sposób? Odnośnik do komentarza
marcinkowski Opublikowano 10 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2013 Przez określenie analogowa karta dźwiękowa to można zrozumieć że może to być np. M-Audio podłączana do komputera przez USB. Jako że nie zastosowałeś się za bardzo do zasad tego działu, mogę zgadywać że chodzi tu o kartę dźwiękową zintegrowaną z płytą główną. Po instalacji sterowników powinno być tam oprogramowanie do karty np. SoundMAX i tam powinna być opcja przełączania pomiędzy cyfrowym i analogowym dźwiękiem. Jeżeli nie masz tego oprogramowania to znaczy że sterowniki są nieodpowiednie i system cały czas instaluje domyślne. Jeżeli były by prawidłowo zainstalowane to w MU widniała by prawidłowa nazwa karty. jeżeli piszesz że instalowałeś do Visty, to rozumiem że pobierałeś je ze strony Asusa, bo takie tam są, zresztą w wersji Beta, więc nie do końca dopracowane. Może spróbuj tych: http://przeklej.net/down/664172997245433800681247381414001347e96a1294ae36fdf88e740.html Odnośnik do komentarza
zygmunt7 Opublikowano 10 Marca 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2013 Tak, chodziło o zintegrowaną kartę dźwiękową. Co prawda Twój plik rar jest uszkodzony i nie mogłem go rozpakować ani w winrar ani w 7zip, ale poszukałem na necie tego samego i po zainstalowaniu rzeczywiście pojawił się dźwięk, także dziękuje bardzo za pomoc, problem rozwiązany Odnośnik do komentarza
marcinkowski Opublikowano 10 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2013 Trochę dziwne, pobrałem ten plik i sprawdziłem, archiwum nie jest uszkodzone, może uszkodziło się w czasie pobierania, ale jeżeli działa już to cieszę się że mogłem pomóc. Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi