arvariel Opublikowano 9 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2013 od pewnego czasu mój laptop sam się wyłącza (samsung r580), zazwyczaj wtedy, kiedy mam wrażenie, że ,,dużo się dzieje". nie wyskakuje żaden błąd ani nic podobnego, niedawno był czyszczony w serwisie, więc nie grzeje. nie wiem co może być tego przyczyną, mam windows 7 32 bit. dodam, że przed wizytą w serwisie nic takiego się nie zdarzało, ale nie jestem pewien czy to oni mogli coś spieprzyć. czy bardziej prawdopodobne jest, że to wina sprzętu czy oprogramowania? Odnośnik do komentarza
wieslaw531 Opublikowano 9 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2013 Uruchamiasz lapka w trybie czystego rozruchu KLIK. Jeżeli jest OK to szukamy dalej. Jeżeli nie to niżej. Pobierasz HWInfo - instalujesz - uruchamiasz - Zakładka Sensors - Logging start - wpisujesz nazwę pliku i lokalizację (np Log_hw.csv) - minimalizujesz okno i działasz na maksa. Po restarcie (wyłączeniu) linkujesz plik Log_hw.csv i cierpliwie czekasz. Odnośnik do komentarza
arvariel Opublikowano 9 Marca 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2013 dzieki za szybka odpowiedz, uruchomilem laptopa w trybie czystego rozruchu i wszystko wyglada ok. zalaczam jeszcze zrzut ekranu, moze sie przyda http://i.imgur.com/3Adjh3k.jpg dodam, ze po zakonczeniu testu wyskakuje ostrzezenie, ze rdzen #2 przekroczyl maksymalna wartosc, czyli wynosi 94, a max jest 85. wyglada na to, ze jednak sie nagrzewa. Odnośnik do komentarza
wieslaw531 Opublikowano 9 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2013 Lapki to nie nie jest mój ulubiony temat. To sprzęt do mobilnych zastosowań i TYLKO. Bardzo delikatny mechanicznie. Jeżeli w zakładce Sensors HWInfo temperatury procka są krytyczne to czas na generalny przegląd. Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi