bpm Opublikowano 9 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2013 Dzień dobry, dziś prosiłbym o analizę logów pod kątem zawieszającego się oraz wolno działającego systemu - tak twierdzi właściciel. Ja natomiast żadnych takich objawów nie zaobserwowałem. Kontrolnie odinstalowałem AVG oraz zauważyłem tak jakby nieco przyspieszył. Skanowanie antywirusem jak i MBAM oraz TDSSKiller nic nie wykazało. Bardzo proszę o analizę: OTL Extras Odnośnik do komentarza
Anonim8 Opublikowano 9 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2013 Zostały resztki po Avast DRV - [2012-10-30 23:51:58 | 000,738,504 | ---- | M] (AVAST Software) [File_System | System | Running] -- C:\WINDOWS\System32\drivers\aswSnx.sys -- (aswSnx) DRV - [2012-10-30 23:51:56 | 000,020,624 | ---- | M] (AVAST Software) [Kernel | System | Running] -- C:\WINDOWS\System32\drivers\aswKbd.sys -- (aswKbd) Zwróc uwagę na Error - 2013-03-08 09:43:12 | Computer Name = EWELINA | Source = Ntfs | ID = 262199 Description = Struktura systemu plików na dysku jest uszkodzona i nie do użytku. Uruchom narzędzie chkdsk na woluminie F:. oraz resztki po AVG C:\Documents and Settings\aaa\Dane aplikacji\AVG January 2013 Campaign\ROC_JAN2013_AV.exe PRC - [2013-01-17 22:16:06 | 001,234,000 | ---- | M] () -- C:\Documents and Settings\aaa\Dane aplikacji\AVG January 2013 Campaign\ROC_JAN2013_AV.exe Odnośnik do komentarza
bpm Opublikowano 10 Marca 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2013 A jednak okazało się, że coś jest nie tak z tym systemem. Wiem na pewno, że ktoś się bawił m.in. w rejestrze, bo się przyznał. Natomiast to co zauważyłem teraz zaczęło się dziać po usunięciu resztek, o których piszesz oraz sprawdzeniu woluminu F: za pomocą chkdsk. Jednak nie mam pojęcia czy akurat właśnie ta operacja miała wpływ na to co się stało, a mianowicie: po uruchomieniu działa tylko mysz, po naciśnięciu jakiegokolwiek klawisza klawiatury system się zawiesza, klawiatura jest podpięta pod PS2. W BIOSie i przy wyborze opcji uruchamiania klawiatura działa normalnie, więc to wina systemu. Podpinałem inną pod USB, ale niestety sterowniki nie chcą się zainstalować. Wiem też, że sterowniki od drukarki również nie chcą się zainstalować. Kolejna rzecz jest taka, że nie działało Przywracanie Systemu. Na to pomogły komendy: regsvr32 jscript.dll regsvr32 vbscript.dll jednak system nie zostaje przywrócony do wcześniejszej daty. Moim zdaniem najlepsza będzie ponowna instalacja systemu. Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi