kowalczyk Opublikowano 8 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2013 Witam, dzisiaj zauważyłam, że katalog Windows\system ma prawie 6GB. W tym katalogu znalazłam prawie 2500 plików *.tmp Wszystkie pliki tmp mają ten sam rozmiar, tą samą datę utworzenia, godzina też jest podobna. Podejrzałam właściwości losowo wybranych plików - wszystkie wskazywały tą samą firmę C-Media i w opisie miały CmiCnfg.DLL. Więc podejrzewam, że wszytskie te pliki mają to samo. To coś chyba od karty muzycznej. Są sprzed kilku lat, więc nie pamiętam co spowodowało, że one się potworzyły. Używałam różnych programów czyszczących np. CClenear, to nie przejmowałam się i myślałam że na bieżąco usuwa zbędne śmieci. Moje pytanie to czy ja mogę te pliki usunąć? Zastanawia mnie też jak się potworzyły czy to błąd przy jakieś instalacji, czy może pozostałości po jakimś wirusie itp. Komputer był skanowany niedawno i logi pokazywałam na forum (te pliki wtedy były, bo pamiętam jak sie pokazywały na pasku skanowania OTL), więc czynnej infekcji nie było. Odnośnik do komentarza
Conor29134 Opublikowano 8 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2013 Przeczyść system CCLeanerem Odnośnik do komentarza
kowalczyk Opublikowano 8 Marca 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2013 Pisałam, że używałam programów czyszczących w tym CClenear, ale on je zawsze pozostawia. Odnośnik do komentarza
Conor29134 Opublikowano 8 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2013 To coś chyba od karty muzycznej. Są sprzed kilku lat, więc nie pamiętam co spowodowało, że one się potworzyły Usuwaj nic nie powinno się stac to są tylko pliki tymczasowe do tego stare jak mówisz więc całkowity zbędnik Odnośnik do komentarza
Anonim8 Opublikowano 8 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2013 Pisałam, że używałam programów czyszczących w tym CClenear, ale on je zawsze pozostawia. Spróbuj Temp File Cleaner powinien usunąć Tempy http://www.geekstogo.com/forum/files/file/187-tfc-temp-file-cleaner-by-oldtimer/ Odnośnik do komentarza
kowalczyk Opublikowano 9 Marca 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2013 TFC też nie usunął tych plików. Chyba wogóle omija lokalizacje system. Czyści system32, system już nie. Pliki usunęłam ręcznie. Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi