Ethau Opublikowano 7 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2013 Witam. Chciałem przyśpieszyć swój komputer dużo czytałem na ten temat były różne programy i coś takiego ale znowu żeby zrobić rewelację to wiem ze dokupić części ale tylko mała bo mała różnice zrobić :] może ktoś ma jakiś pomysł co do tego żeby niektóre gry lepiej chodziły to znowu nie są takie gry wymagające na mój komputer na loozie pójdą jak macie jakiś pomysł pisać z góry dziękuje. Odnośnik do komentarza
duleba38 Opublikowano 7 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2013 Wyłącz zbędne programy w autostarcie, użyj programu CCleaner żeby wyczyścić komputer z zbędnego syfu. Poproś jeszcze kogoś (ja nie umiem ;d) żeby dał ci skrypt do czyszczenie kluczy rejestru, szczątki itd. np. zrób raport OTL i daj go na forum, to pewnie dostaniesz odp. Proponuje przekanować jeszcze antywirusem czy nie masz wirusów i może dokup jakąś część do kompa jednak Odnośnik do komentarza
diox Opublikowano 7 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2013 OTL nie potrzebny, w poprzednim temacie było robione czyszczenie. Do autora: przeczytałeś zasady działu? Poproszę o pełną specyfikację komputera, łącznie z zasilaczem. Co do tamtego tematu: nie masz antywirusa, czy to celowy wybór? . Odnośnik do komentarza
Ethau Opublikowano 7 Marca 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2013 Tak przeczytałem zasady działu jestem tutaj nowy więc nie będe od razu ogarniał nie rozumiem tej "pełnej specyfikację komputera"i lączenia z zasilaczem . A co do antywirusa to chce żeby ktoś mi doradził jakiego mam sobie zainstalować wirusa który będzie dobry i nie będzie dużo zabierał ramu czy spowalniał komputer. Odnośnik do komentarza
diox Opublikowano 7 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2013 (edytowane) Dobra, w takim razie pobierz HWiNFO, uruchamiasz go, zaznaczasz Summary-only i wciskasz Run, potem robisz zrzut ekranu(Print Screen na klawiaturze, wklejasz do Painta i zapisujesz obrazek jako JPG), potem robisz to samo, z tym że dla Sensors-only. Aby zobaczyć zasilacz, musisz zdjąć przy wyłączonym komputerze bok obudowy, wtedy robisz fotkę tabliczki znamionowej zasilacza i wstawiasz tutaj. Co do antywirusa: zostawmy to na koniec tego tematu. . Edytowane 7 Marca 2013 przez diox Odnośnik do komentarza
Ethau Opublikowano 7 Marca 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2013 Ale nie rozumiem tylko po co mam wysyłać te screeny Odnośnik do komentarza
diox Opublikowano 7 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2013 Nie wiesz, jakie masz części, więc ułatwisz sobie zadanie HWiNFO, tam są wszystkie informacje oprócz zasilacza: Aby zobaczyć zasilacz, musisz zdjąć przy wyłączonym komputerze bok obudowy, wtedy robisz fotkę tabliczki znamionowej zasilacza i wstawiasz tutaj. . Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi