tsk Opublikowano 6 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2013 Witam, Nie moge laczyc sie z internetem w przegladarce, zamiast wyswietla sie strona uslugodawcy z tekstem "Dostęp do sieci na tym komputerze jest zablokowany. Możliwe przyczyny: nieznana karta sieciowa lub nieznany komputer." chodzi o zapis "nieznany komputer" z tego tekstu - nie wiem co to oznacza, niemniej sprawy z MAC i dhcp i oplaceniem abonamentu nie wchodzą tu w gre bo sprawdzalem i wykorzystalem wszystkie mozliwe rozwiazania z MAC i dhcp i nic one nie pomogly. I jeszcze jedno - najbardziej zalezy mi na statycznej konfiguracji sieci a nie z uzyciem dhcp. Odnośnik do komentarza
DawidS28 Opublikowano 6 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2013 Dostawca zablokował - ja nie odblokuję. Są co prawda metody obchodzenia tego, ale skoro płacisz za usługę, to po co kombinować. Skontaktuj się z ISP. Odnośnik do komentarza
tsk Opublikowano 6 Marca 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2013 Ale dlaczego na wszystkich portach jest polaczenie a nie ma tylko na porcie 80.? Odnośnik do komentarza
DawidS28 Opublikowano 6 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2013 Bo na tym porcie dostawca włączył captive portal. Odnośnik do komentarza
tsk Opublikowano 6 Marca 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2013 Ale na drugim komputerze z identyczna konfiguracja wszystko dziala. Odnośnik do komentarza
DawidS28 Opublikowano 6 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2013 Przez co je podpinasz? Daj wymagane raporty, nie będziemy się tak bez danych bawić w zgadywanie. https://www.fixitpc.pl/forum-44/announcement-11-wazne-zasady-obowiazujace-w-dziale-sieci/ Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi