Bonifacy Opublikowano 19 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2014 Już któryś raz na przestrzeni krótkiego okresu czasu widzę takie powtarzające się zjawisko:http://zapodaj.net/fbde1460bc114.png.htmlSzara listwa oddzielająca posty. Jej kliknięcie w tym przykładzie prowadzi do linka z postu górnego. Takie zjawisko zachodzi tylko pomiędzy postami 8/9 tego tematu.Przykład pochodzi z tematu https://www.fixitpc.pl/topic/22133-brak-podstawowego-i-pomocniczego-kana%C5%82u-ide/?do=findComment&comment=143556Podaję to jako ciekawostkę do służbowego wykorzystania Odnośnik do komentarza
picasso Opublikowano 19 Marca 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2014 Bonifacy, co dopiero o tym mówiłam w innym temacie: KLIK. Post poprawiony. Odnośnik do komentarza
Bonifacy Opublikowano 19 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2014 Faktycznie. Umkło mi to/zabrakło podzielności uwagi. Ach ta pamięć . Odnośnik do komentarza
picasso Opublikowano 18 Października 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Października 2014 Aktualnie jesteśmy na wersji 3.4.5. Przepuszczalnie za tydzień będzie aktualizacja forum do wersji 3.4.7, choć nie jest to jeszcze pewne na 100%. Aktualizacja ta nie wniesie wybitnych zmian ani dużych poprawek (mam nadzieję, że nie rozmnoży bugów), a decyzja o jej wykonaniu jest dyktowana długim czasem oczekiwania na nadchodzące IPB 4 (silnik przepisany od zera, drastyczne zmiany) i przezornym doprowadzeniem forum do najnowszej z dostępnych wersji na dzień dzisiejszy. Ten weekend jest poświęcony testowej instalacji na cieniu forum oraz drobnym konwersjom w bazie przygotowującym forum na IPB 4. Operacje te nie zostaną przez Was odnotowane, gdyż wszystko będzie wykonywane na lustrze, by w miarę przewidzieć rezultaty na żywym forum. Odnośnik do komentarza
picasso Opublikowano 25 Października 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Października 2014 Aktualizacja do wersji 3.4.7 oraz konwersja tabel w bazie wykonane. Jak mówiłam, aktualizacja ta to głównie niezbyt mocne zmiany pod maską, brak widocznych zmian w interfejsie czy nowych funkcji. Aktualizacja skorygowała drobniutki kosmetyczny bug zgłoszony w tym temacie. Licznik pobrań załączników obrazkowych został usunięty.Przez ostatni tydzień testowałam tę aktualizację na lustrze pod kątem edytora i nie zauważyłam żadnych nowych bugów. Niemniej trudno jest wymyślić i przetestować wszystkie możliwe scenariusze, więc jeśli zauważycie coś nowego (nie zgłoszonego dotąd w żadnym temacie), proszę o zawiadomienie. Odnośnik do komentarza
Bonifacy Opublikowano 8 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2014 Przeglądarka Cyberfox 33.0 portable. Zaznaczam Zoom Text Only - wszystko jest na razie OK. Ale następnie daję powiększenie (Zoom In) - avatary w tym momencie wskakują na pole edytora:http://zapodaj.net/0ea704c3296fc.png.htmlGdy tekst jest powiększony i odznaczę 'Zoom Text Only' - avatary powracają na swoje miejsca po lewej stronie. Ponowne zaznaczenie ptaszka - powtórka sytuacji jak powyżej. EDIT: Patrzę ci ja, a na najnowszym Fireofx ten sam efekt . Odnośnik do komentarza
picasso Opublikowano 9 Listopada 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2014 Z tym zoomem to chyba nie będę w stanie nic zrobić. Czy problem występował wcześniej? Podczas tej aktualizacji skin nie był w ogóle modyfikowany, tylko silnik forum. Odnośnik do komentarza
Bonifacy Opublikowano 9 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2014 Czy problem występował wcześniej? Nie wiem. Z opcji 'Zoom Text Only' skorzystałem wczoraj po raz pierwszy. Odnośnik do komentarza
picasso Opublikowano 18 Listopada 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2014 Bonifacy skorygowałam w skinie ten defekt pojawiający się przy stosowaniu opcji "Powiększaj tylko tekst". Odnośnik do komentarza
Grisza Opublikowano 30 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2015 Zauważyłem mały "rozjazd" w poradniku (nie wiem jak jest w innych miejscach forum). Tekst wyjeżdża po za szare pole tekstowe. https://dl-web.dropbox.com/get/fixitpc.JPG?_subject_uid=188714401&w=AABMSXm5vQ7LIM8zeVFulL4fIkwfsNWpfoyGO7wGg3IRLw Odnośnik do komentarza
picasso Opublikowano 30 Stycznia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2015 Grisza, link nie działa... Sformułuj go w inny sposób (docelowy link do obrazka JPG bez dynamicznych ciągów ID doklejonych do), by dało się zaprezentować obrazek. Odnośnik do komentarza
Grisza Opublikowano 30 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2015 Dziwne, mi się wyświetla https://www.dropbox.com/s/wydk173r7wdzb22/fixitpc.JPG?dl=0 Odnośnik do komentarza
picasso Opublikowano 31 Stycznia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2015 Ta "usterka" jest od dawna. Chodzi o to, że informacja w tagu CODE jest tak długa, a nie ma zawinięcia do następnej linii, iż następuje "rozbicie" na mniejszych oknach. Odnośnik do komentarza
picasso Opublikowano 18 Marca 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2015 Naprawiony nowy bug IPB ujawniony na najnowszym Firefox 36, tzn. brak zawijania wiersza podczas wpisywania treści w edytorze.Przed: Po: Odnośnik do komentarza
picasso Opublikowano 17 Maja 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2015 Wydanie IPB 4 w formie użytkowej się przeciąga i do tego daleka droga. Natomiast co dopiero wydano tajemniczą wersję 3.4.8, "konsolidującą łatki bezpieczeństwa i likwidującą mniejsze bugi". Zawiadamiam na wszelki wypadek, że aktualizacja do tej wersji nie jest wykluczona, choć na pierwszy rzut oka zdaje się nieopłacalna. Wszystkie łatki posiadamy, a widoczne bugi naprawione i nie wiem co w aktualizacji jest czego tu już nie rozwiązaliśmy. Będę sprawę analizować i jeśli okaże się, że wchodzimy w to, dam znać. Odnośnik do komentarza
picasso Opublikowano 5 Lipca 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Lipca 2015 Aktualizacja 3.4.8 (zawierająca jednak brakujące łatki niedostępne w singlu) okazała się być tak drobna, że została wykonana w ekspresowym tempie. Gdyby ktoś coś dziwnego zauważył, proszę tu zgłaszać błędy. Odnośnik do komentarza
picasso Opublikowano 27 Lipca 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lipca 2015 Na PW zgłoszono mi nowy bug ujawniony po aktualizacji - niemożność załadowania wybranego avatara z dysku (brak wyświetlania po wyborze). Naprawione. Odnośnik do komentarza
Zappa Opublikowano 27 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lipca 2015 Czy to nie jest błąd wyświetlania tematu? Odnośnik do komentarza
picasso Opublikowano 27 Lipca 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lipca 2015 Taki defekt występuje, gdy jest problem z wyświetleniem avataru użytkownika, np. błąd uploadu, błąd łączenia z serwisem Gravatar, jakiś program w systemie użytkownika powodujący problemy z pełnym załadowaniem strony i podobne. Akurat ten konkretny użytkownik to właśnie ten sam, który na PW zgłosił, że jest problem z ładowaniem zdjęcia z dysku. To właśnie naprawiłam, a on potwierdził pomyślne załadowanie avatara w opcjach profilu. Na Twoim obrazku wpis ma datę z wczoraj, obecnie na forum widzę datę z dziś i poprawne wyświetlanie zdjęcia. Odnośnik do komentarza
Zappa Opublikowano 27 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lipca 2015 Na Twoim obrazku wpis ma datę z wczoraj, obecnie na forum widzę datę z dziś i poprawne wyświetlanie zdjęcia. Inna strefa czasowa jest u mnie. #94 picasso Napisano dziś, 03:31 Odnośnik do komentarza
picasso Opublikowano 27 Lipca 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lipca 2015 Jeśli inna strefa czasowa nie została ustawiona świadomie, to w ustawieniach profilu sprawdź konfigurację tego. Powinno być ustawione GMT + 1.00 Warszawa, Bruksela... A tu obrazek jak ja widzę wpis z Twojego obrazka: Odnośnik do komentarza
Zappa Opublikowano 27 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lipca 2015 Jeśli inna strefa czasowa nie została ustawiona świadomie Swiadomie. Nic nie szkodzi, mogę tak mieć przedstawiony widok tytułu. Myślałem tylko że inni też tak mają. Odnośnik do komentarza
picasso Opublikowano 27 Lipca 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lipca 2015 Sprawdź czy CTRL+F5 (przeładowanie strony z pominięciem cache) coś pomoże. Odnośnik do komentarza
Zappa Opublikowano 27 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lipca 2015 Pomogło jak zastosowałem je na stronie głownej forum. Jest klasa. Ale nawet jakby nie pomogło nie ma o co kopii kruszyć. pozdro Odnośnik do komentarza
picasso Opublikowano 30 Stycznia 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2016 Forum zostało zaktualizowane do wersji IPB 3.4.9. To drobna aktualizacja wykonana w ekspresowym tempie, głównie z zabezpieczeniami, nie powinno być żadnych widocznych zmian. Ale jak zwykle proszę o zgłaszanie ewentualnie zauważonych błędów. Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi