hosko Opublikowano 10 Października 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Października 2010 Witam! Masz taki problem,znalazłem taki poradni na internecie,że jeżeli mamy router i damy system w hibernacje to będzie on pobierał/wysyłał pliki.Posiadam Windows 7 i jak biorę opcje "uśpij" to ogólnie nic mi nie wysyła,ale gdy skanuję komputer to nie skanuje tylko leci czas.Czy jest to możliwe aby procesor pracował w trybie "uśpij"?Głównie chodzi mi oto aby PC tak głośno nie pracował a chodził i mniej zużywał prądu. Z góry dziękują za wypowiedzi. Pozdrawiam hosko~ Odnośnik do komentarza
Anonim3 Opublikowano 10 Października 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Października 2010 ,że jeżeli mamy router i damy system w hibernacje to będzie on pobierał/wysyłał pliki. to jest bardzo ciekawe. ,znalazłem taki poradni na internecie a może jakieś źródło do tego poradnika? Odnośnik do komentarza
3oo Opublikowano 10 Października 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Października 2010 Głównie chodzi mi oto aby PC tak głośno nie pracował a chodził i mniej zużywał prądu. IMHO jedną z metod mogłaby być inwestycja w zasilacz z certyfikatem 80 PLUS Gold. http://www.80plus.org/manu/psu/psu_join.aspx Szacuje się, że "zwykły" zasilacz ma sprawność rzędu 75%. Co oznacza, że na każde 100 [W] potrzebuje on o 33 z hakiem [W] więcej (tj. pobierze z gniazdka 133.3 [W]). Przy sprawności 85% byłoby to, w rozpatrywanym przypadku, 117.7 [W] pobranych z gniazdka... Odnośnik do komentarza
Anonim3 Opublikowano 10 Października 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Października 2010 ta zasilacz ze sprawnością GOLD w cenie ok. 400zł a oszczędność na prądzie wyjdzie z okładem jakieś 60 zł w skali roku, w wersji optymistycznej. Odnośnik do komentarza
hosko Opublikowano 10 Października 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Października 2010 A dałoby rade na windowsie xp? Odnośnik do komentarza
3oo Opublikowano 10 Października 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Października 2010 IMHO nie ma takiej możliwości. W stanie wstrzymania wiele podzespołów komputera zostaje wyłączonych, a stan komputera (otwarte dokumenty, programy) zostają zapisane w pamięci RAM i tylko do podtrzymywania właśnie pamięci dopływ prądu nie jest odcinany całkowicie. A hibernacja to już wogóle... wszystko zostaje zapisane do pliku hiberfil.sys i komp zostaje zamknięty. Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi