grzymek77 Opublikowano 3 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2013 Witam. Proszę o pomoc w kwestii przeglądarek Internet Explorer oraz Firefox. Otóż problem polega na tym że kilka dni temu zainstalowałem program do kontroli rodzicielskiej, niestety program się nie spisał więc postanowiłem go usunąć i w tym momencie powstał ogromny PROBLEM! Kiedy chciałbym skorzystać z netu, to w Firefoksie strona sartowa zamiast wp.pl pojawia się kurupira, nie mogę tego w żaden sposób usunąć, również ten sam problem występuje w IE. Załączam logi oraz extras. Proszę o pomoc oraz ewentualne sprawdzenie czy system nnie jest zarażony innymi paskudztwami. OTL.Txt Extras.Txt Odnośnik do komentarza
picasso Opublikowano 3 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2013 W raportach nic nie widzę, strona startowa w IE owszem, ale nic w Firefoxie. Podaj skan dodatkowy. Uruchom SystemLook x64 i w oknie do skanu wklej: :regfind kurupira Na razie nie mam czasu zainstalować testowo tego filtra, by sprawdzić co on modyfikuje. . Odnośnik do komentarza
grzymek77 Opublikowano 3 Marca 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2013 załączam plik ze skanu SystemLook.txt Odnośnik do komentarza
Conor29134 Opublikowano 10 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2013 uruchom CMD jako administrator i wklej: REG ADD "HKLM\SOFTWARE\Wow6432Node\Microsoft\Internet Explorer\Main" /v "Start Page" /t REG_SZ /d "http://go.microsoft.com/fwlink/?LinkId=69157" /f Naciśnij enter Powinno to podmienić strone startową w IE W przypadku liska może być gorzej podobny przypadek: http://support.mozilla.org/pl/questions/936565 spróbuj resetu liska a jak nie podziała zostaje odinstalowanie i ponowna instalacja Odnośnik do komentarza
grzymek77 Opublikowano 11 Marca 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2013 niestety nic się nie zmieniło. Odnośnik do komentarza
grzymek77 Opublikowano 14 Kwietnia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2013 Czy nie ma sposobu na to aby usunąć ten program Kurupiria ??? Dodaję świeże logi. OTL.Txt Odnośnik do komentarza
diox Opublikowano 19 Kwietnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2013 Ja widzę tylko stronę w IE, wykonaj mały skrypt do OTL: :OTL IE - HKLM\SOFTWARE\Microsoft\Internet Explorer\Main,Start Page = http://www.kurupira.net/startpage/home/ Wciśnij Wykonaj skrypt. Potem uruchom Wiersz polecenia jako Administrator i wklej: netsh winsock reset. Po tym zrób restart systemu. Jeśli nie będzie poprawy, zobaczę co ten program modyfikuje, ale na pewno nie dzisiaj. . Odnośnik do komentarza
grzymek77 Opublikowano 21 Kwietnia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2013 Niestety nic się nie zmieniło po Twoich zaleceniach. Odnośnik do komentarza
Anonim8 Opublikowano 21 Kwietnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2013 Zresetuj FF > Z menu Pomoc > Informacje dla pomocy technicznej > Zresetuj program Firefox po restarcie FF ustaw sobie strone startową Odnośnik do komentarza
grzymek77 Opublikowano 19 Maja 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2013 Niestety także nie pomogło :-( Odnośnik do komentarza
Anonim8 Opublikowano 19 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2013 Tu przeszkadza ESET. Odinstaluj go, a potem zrób nowy skan OTL i SystemLook. Odnośnik do komentarza
grzymek77 Opublikowano 23 Czerwca 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2013 Załączam OTL oraz SystemLook OTL.Txt SystemLook.txt Odnośnik do komentarza
Anonim8 Opublikowano 23 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2013 juz myslałem że temat nieaktualny. zainstlowałem to cudo u siebie na wirtualu i po odinstalowaniu miałem te same problemy. Usunąlem kluczyki w rejestrze restart i dalej w FF oraz IE stronka się pojawiała. Zresetowałem ustawienia IE a stronka dalej siedzi. Dopiero pomogło usunięcie skrótow do przegladarek > restart > i utworzenie nowych Odnośnik do komentarza
grzymek77 Opublikowano 23 Czerwca 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2013 mógłbyś opisać to krok po kroku jak to robiłeś ? Odnośnik do komentarza
Anonim8 Opublikowano 23 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2013 Z twoich logów wynika, że nie masz już nic na dysku od kurupira. Usuń skróty do przeglądarek zrób restart , utwórz nowe skróty i sprawdź czy po uruchomieniu pojawi się stronka Odnośnik do komentarza
grzymek77 Opublikowano 7 Lipca 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Lipca 2013 OK, wszystko wróciło do normy, faktycznie trzeba było usunąć skróty do przeglądarek. Dzięki serdeczne za wskazówki oraz cierpliwość. Temat zamknięty. Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi