nomoreground Opublikowano 2 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2013 Witam. Posiadam Win7 Home premium x64. I teraz mam pytanie. Jaki wybrać firewall?. Na komputerze mam najnowszego avasta Free. Próbowałam Comodo i online armor. Ta pierwsza mi dość pasowała, ta druga już nie. Pytała się o każdy najmniejszy bzdet. Poradźcie proszę. Jaką zaporę wybrać? A może zostać przy systemowej? Odnośnik do komentarza
diox Opublikowano 2 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2013 To zależy do czego wykorzystujesz komputer. Akurat mam taki sam zestaw : Win 7 Home Premium x64, Avast! i systemową zaporę. Uważam co podłączam do komputera, nie chodzę po podejrzanych stronach i nie miałem jeszcze żadnej infekcji. Odnośnik do komentarza
nomoreground Opublikowano 2 Marca 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2013 Komputer wykorzystuję do grania w mmorpg i surfowania w internecie. Uczę się, więc czasem muszę podłączyć jakiegoś pendriva. A pendrive podłączony do szkolnego komputera=pendrive zawirusowany. Po podejrzanych stronach nie chodzę. Jak sądzisz, wystarczy zapora systemowa? Odnośnik do komentarza
diox Opublikowano 3 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2013 Jak sądzisz, wystarczy zapora systemowa Tego to nie wiem. Ja używam zapory systemowej, na moje potrzeby wystarcza. Poczekaj jeszcze na inne osoby, które mają większe doświadczenie z firewallami i innymi zabezpieczeniami ode mnie. Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi