Kcurek Opublikowano 2 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2013 Witam. Od wczoraj zmagam się z dziwną sytuacją. Otóż wykonałem standardową aktualizację Avast z wersji 7 do 8. Instalator poprosił o restart komputera, zrobiłem to, ale po załadowaniu systemu (podejrzewam, że w momencie uruchomienia procesu Avasta) wywalił się taki BSOD: W celu rozwiązania problemu po restarcie odpaliłem tryb awaryjny, wyłączyłem z autostartu usługi avasta (ale zostawiłem główny proces), po restarcie do normalnego trybu dostałem kolejny BSOD: Potem znowu w trybie awaryjnym wyłączyłem wszystko, co było z avastem związane, pobrałem narzędzie do usuwania go oraz czystą instalkę nowej wersji. Po restarcie wymuszonym przez instalator zobaczyłem to: Tak więc znowu z poziomu trybu awaryjnego usunąłem Avasta. Co należałoby zrobić, ażeby umożliwić jego działanie? Proszę o pomoc. Używam Win XP SP3. Odnośnik do komentarza
Anonim8 Opublikowano 2 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2013 Tak więc znowu z poziomu trybu awaryjnego usunąłem Avasta. Co należałoby zrobić, ażeby umożliwić jego działanie? Proszę o pomoc. Używam Win XP SP3. Czym usunąleś > stosowałeś Avast Uninstal Utility ...chyba nie pobierz wejdź w awaryjny i zastosuj narzedzie http://www.avast.com/uninstall-utility Odnośnik do komentarza
Kcurek Opublikowano 2 Marca 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2013 Jasne, że usuwałem tym za pierwszym razem. Za drugim wystarczyło usunięcie przez zwykły deinstalator programu. Problemem nie jest to, że Avast nie chce się odinstalować tylko to, że po instalacji wywala BSOD w momencie uruchomienia jego procesu. Odnośnik do komentarza
Anonim8 Opublikowano 2 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2013 Nic nie jest jasne bo otym za pomocą czego usuwałeś - nie pisałeś. A jak nowa wersja wywala bsod - znaczy że ma bug. Wróć do starej wersji albo zmień program antywirusowy. Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi