Flame Opublikowano 1 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2013 Serdecznie witam, nie mam już pomysłów i sił. Jak się pozbyć tego kropkowanego zaznaczenia? Będę wdzięczny za sugestie. Ustawienia opcji wydajności mam następujące i nie wiem co z tym fantem począć: Z góry dziękuję za zainteresowanie tą - jakby wydawało się - błahostką. Odnośnik do komentarza
picasso Opublikowano 1 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2013 Ta "błahostka" jest nie do rozwiązania na poziomie opcji. Jedyny sposób to wpuszczenie w system obcego modułu RemoveFocusRectangle.dll: KLIK. Przy czym: to biblioteka 32-bit, czyli w zasadzie tylko pod taki system, jej rejestrowanie w systemie 64-bit nawet widocznych skutków nie będzie mieć (biblioteka umieszczana w SysWOW64 a nie system32 oraz efekty ujawnione tylko w 32-bitowym eksplorerze, który nie jest domyślnie ładowany). Moim zdaniem nie warte to tego. . Odnośnik do komentarza
Flame Opublikowano 1 Marca 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2013 Teraz to już kompletnie jestem zaskoczony, czyli ten "prostokąt ostrości" jest normalnym zjawiskiem w Windows 7? Trzy lata używałem tego systemu i czegoś takiego nie miałem. Wymieniłem ostatnio dysk i przywróciłem system z opcji Kompletnej Kopi Komputera i te kropkowane obrysy bardzo mnie zdziwiły. Dziękuję bardzo za naprowadzenie na trop, nie wiem może wcześniej byłem ślepy. Odnośnik do komentarza
picasso Opublikowano 1 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2013 Tak, te obrysy są normalne, to jest sygnalizacja focusu. Kropkowanych obrysów jest kilka rodzajów: - Obrysy w eksploratorze: załatwia to opcja w Ułatwieniach dostępu (KLIK) - To co podajesz na obrazkach: objawia się mimo odznaczenia w/w opcji i na to tylko RemoveFocusRectangle.dll. Odnośnik do komentarza
Flame Opublikowano 1 Marca 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2013 Serdecznie dziękuję za wyjaśnienie sprawy, niby drobiazg, a bez fachowej wiedzy ani rusz. Jeszcze raz dzięki. Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi