rafi2024 Opublikowano 1 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2013 Witam mam problem odnośnie częstych blue screenów komputera, nie wiem jak temu zaradzić. Wiem tylko jedno że jest to spowodowane przeciążeniem pamięci RAM, lecz mogę się mylić. Poniżej dodaje log z OTL. Czekam na jakieś porady. Jeśli zły dział to proszę moderatora o przeniesienie. Dodatkowo właśnie wyskoczyły mi dwa pliki desktop.ini Pierwszy raz się z takim czymś spotykam nie wiem co to może być. OTL.Txt Extras.Txt Odnośnik do komentarza
picasso Opublikowano 1 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2013 Do uzupełniania wypowiedzi, gdy nikt jeszcze nie odpisał, służy opcja Edytuj a nie post pod postem. Posty sklejam. mam problem odnośnie częstych blue screenów komputera, nie wiem jak temu zaradzić. Punkt 5 w ogłoszeniu, czyli podanie kodu błędu oraz debugowanie plików zrzutów pamięci DMP: KLIK. PS. Z logów OTL nic nie wynika, poza podejrzeniem, że system jest nielegalny (błędy aktywacji w Dzienniku zdarzeń + w pliku HOSTS matactwa). Dodatkowo właśnie wyskoczyły mi dwa pliki desktop.ini Pierwszy raz się z takim czymś spotykam nie wiem co to może być. Były tam od zawsze na Pulpicie, a w innych miejscach systemu o wiele więcej takich plików. Pliki pełnią szczególną rolę: polonizują nazwę (dlatego widzisz "Pulpit" zamiast "Desktop") oraz nakładają specjalną ikonkę folderu. Po ich usunięciu utracisz te funkcje, oczywiście żadnego usuwania tu nie może być, bo pliki prawidłowe. A widzisz je dopiero teraz, bo skan OTL przestawia widzialność plików. Plików ukrytych w systemie również o wiele więcej niż to co widziałeś dotychczas. Cytuję: Na Pulpicie Vista i 7 są zawsze dwa pliki desktop.ini, gdyż Pulpit widziany oczami to wirtualna przestrzeń składająca wspólnie w istocie widok dwóch rzeczywistych folderów Pulpitu zlokalizowanych na dysku twardym: C:\Users\Konto użytkownika\Desktop C:\Users\Public\Desktop Domyślnie wszystkie pliki desktop.ini mają atrybuty HS (ukryty systemowy) i są usunięte z widoku. Tym zachowaniem steruje się przy udziale opcji w Windows Explorer > Organizuj > Opcje folderów i wyszukiwania > Widok > Ukryj chronione pliki systemu operacyjnego. Ujrzałeś nagle te pliki, bo uruchomiłeś OTL, który wpływa na rekonfigurację ustawień Widoku. Opcje wracają na miejsce, gdy w OTL użyje się funkcji Sprzątanie (stosowana tylko wtedy, gdy w OTL przepuszczano skrypt usuwający i jest po prostu co "sprzątać" = kwarantanna OTL). Lub, jak mówię, samemu sobie zmienić w opcjach. . Odnośnik do komentarza
rafi2024 Opublikowano 1 Marca 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2013 Debugging Tools for Windows Gdy go instaluję mam błąd podczas instalacji. Odnośnik do komentarza
picasso Opublikowano 1 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2013 Skopiuj na Pulpit folder C:\Windows\Minidump (o ile nie jest pusty), zapakuj do ZIP, shostuj gdzieś i podaj tu link. Odnośnik do komentarza
rafi2024 Opublikowano 1 Marca 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2013 Proszę: 14 elementów. http://speedy.sh/8sj22/Nowy-folder.rar Jakieś wskazówki dalej? Co mam robić? Odnośnik do komentarza
rafi2024 Opublikowano 2 Marca 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2013 Przepraszam za posta pod postem. Ale czy będą podjęte jakieś działania w tej sprawie? Odnośnik do komentarza
Anonim8 Opublikowano 2 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2013 Ale czy będą podjęte jakieś działania w tej sprawie? To zależy od Ciebie. Do wykonania test Ram. jak i czym to zrobić znajdziesz w dziale tutoriale. Odnośnik do komentarza
rafi2024 Opublikowano 2 Marca 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2013 Jeśli chodzi o ten temat: http://www.fixitpc.p...moca-memtest86/ To nie działa jeden odnośnik: obraz prosto i świerzo od producenta, oraz plik .exe http://goo.gl/IhNXF Mimo tego mam kontynuować ten test? Odnośnik do komentarza
Anonim8 Opublikowano 2 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2013 To nie działa jeden odnośnik: Jaki nośnik? co przez to rozumiesz? Odnośnik do komentarza
rafi2024 Opublikowano 2 Marca 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2013 Nie działa ten link: http://goo.gl/IhNXF - ściągnąć i uruchomić) Mimo tego mam kontynuować test? Odnośnik do komentarza
Anonim8 Opublikowano 2 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2013 To sprawdź ten http://www.memtest.org/download/4.20/memtest86+-4.20.iso.zip pobierasz > rozpakowujesz wypalasz Iso na płycie i startujesz na kompa. Odnośnik do komentarza
rafi2024 Opublikowano 2 Marca 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2013 Nie rozumiem mam rozruch z płyty zrobić tak jak przy instalacji systemu? I w opcjach wybrać "Diagnostyka pamięci systemu Windows"? Bo nie chce czegoś spierdzielić. Więc? PS.Na komputerach się nie znam dobrze jestem w tym zielony więc proszę o instrukcję. Odnośnik do komentarza
Anonim8 Opublikowano 2 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2013 Tak, masz zrobić rozruch z płyty CD , zacznie się test Ram Odnośnik do komentarza
rafi2024 Opublikowano 4 Marca 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2013 Zrobiłem "Diagnostykę pamięci systemu Windows" Lecz nic mi się nie pokazało żaden log. Nie wiem czy on ukryty jest czy jak. Miałem 2 opcje do wyboru wiec nie wiem czy zrobiłem to poprawnie Start Sys. Windows Przejscie TAB a tam była ta diagnostyka i ja wykonałem. Odnośnik do komentarza
Anonim8 Opublikowano 4 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2013 Zrobiłem "Diagnostykę pamięci systemu Windows" Diagnostykę windows to se możesz wsadzić ...wiesz gdzie? ja prosiłem o wykonienie testu za pomocą bootowalnej płytki memtest. instrukcje dostałeś . Odnośnik do komentarza
rafi2024 Opublikowano 4 Marca 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2013 Ale nie wiem czemu nie mogę wykonać rozruchu z płyty!!! Gdybym wiedział to już miałby Pan ten test wykonany. Tak jak wspominałem nie znam się na komputerach i nie wiem co mogę zrobić w BIOS a czego nie żeby nie rozwalić sobie komputera. Także może powiecie mi jak zrobić ten rozruch z płyty skoro przy starcie nie działa mi to. Odnośnik do komentarza
Anonim8 Opublikowano 4 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2013 Wchodzisz do biosu (o tym jak wejśc przeczytasz w google) zakładka boot > klikasz na pierwsze narzedzie bootujące i wybierasz napęd CD/DVD > F10 . Enter zakładajć że dobrze nagrałeś pytę powinien wystartować test Odnośnik do komentarza
rafi2024 Opublikowano 4 Marca 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2013 Zrobiłem krok po kroku i nie działa mi. Rozruch się nie uruchamia. Nie wiem jakim cudem, a płytka z pewnością jest dobrze nagrana. Odnośnik do komentarza
Anonim8 Opublikowano 4 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2013 Rozruch się nie uruchamia. To zabieraj się do wymontowania dysku. Wyłacz system > odepnij zasilacz > odepnij baterię > wymontuj dysk. Podepnij baterie odpal kompa wejdź do bios i ustaw bootowanie z CD > zapisz zmiany F10 > enter startujesz z płytą i musi banglać. Odnośnik do komentarza
rafi2024 Opublikowano 4 Marca 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2013 Temat do zamknięcia. Ktoś już mi pomógł rozwiązać problem. Ale i tak podziękowania dla Picasso oraz dla Ciebie Belfegor za próbę udzielenia pomocy. Zapewne polecę to forum niejednokrotnie innym osobom. Odnośnik do komentarza
Anonim8 Opublikowano 4 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2013 Ktoś już mi pomógł rozwiązać problem Wypadałoby żebyś podał jak rozwiązałeś problem. Odnośnik do komentarza
rafi2024 Opublikowano 5 Marca 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2013 Wymiana kości ram. Bo moje były wadliwe. Więc oddałem na gwarancje gdzie myślałem że już się dawno skończyła gwarancja. heh Pozostałe podzespoły bez zarzutu. Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi