umwl Opublikowano 28 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2013 Komputer został zainfekowany wirusem ukash. Komputer pozwala logowac się na Admina lokalnego, wygląda że zainfekowane są pliki konkretnego użytkownika. Wczoraj usunąłem plik w %\Dane aplikacji\'folder długa nazwa w stylu cmekl34dfds333dmsdckctg6930fvcxm4 i w nim plik "hobby.exe" i z rejestru wpis z %\run i udało mi się raz zalogowac na użytkownika. Niestety po restarcie komputera pojawia się pewnie znana plansza z Panem policjantem. Prosze o pomoc w usunięciu. załączam logi z OTL Extras.Txt OTL.Txt Odnośnik do komentarza
picasso Opublikowano 28 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2013 Ale logi z OTL (zresztą źle ustawione: opcja Rejestr ma być równa Użyj filtrowania a nie Wszystko) tu są bezużyteczne i nie widać w nich infekcji, bo zrobione z poziomu wbudowanego Administratora a nie konta użytkownika: Computer Name: W-T108-306 | User Name: Administrator | Logged in as Administrator. Konta mają inne rejestry i foldery, nie widzą między sobą zawartości. Log z OTL musi powstać z poziomu zainfekowanego konta. Zastartuj komputer do Trybu awaryjnego z Wierszem polecenia, zaloguj się na właściwe konto, wklep komendę C:\WINDOWS\dwrcs\Uploads\OTL.exe i ENTER, zrób nowe logi. . Odnośnik do komentarza
umwl Opublikowano 8 Marca 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2013 Właściwie to już sobie poradziłem, przeskanowałem komputer NOD-em, wykrył dwa problemy, usunął je i ukash'a nie ma. Myślę że wirus siedział w pliku "skype.dat" w lokalizacji "C:\Documents and Settings\UmińskiG\Dane aplikacji\" (skype nie ma na tym komputerze) W każdym razie dziękuję za zainteresowanie tematem Pozdrawiam serdecznie Odnośnik do komentarza
picasso Opublikowano 8 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2013 (edytowane) Jeśli był skype.dat, to i skype.ini. Skoro system został odblokowany, proszę o nowe raporty OTL zrobione z poziomu właściwego konta. Edytowane 17 Maja 2013 przez picasso 17.05.2013 - Temat zostaje zamknięty z powodu braku odpowiedzi. //picasso Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi