konraddd Opublikowano 25 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2013 Witam Szukałem trochę tego w googlach i niestety wszędzie to samo, czyli to co udało mi się samemu zrobić. Otóż przy instalacji podałem hasło (musiałem, nie chciałem, ale musiałem podać aby przejść dalej - nie dało się tego ominąć) i chciałem z tego hasła później natychmiast po instalacji zrezygnować. Uruchom-->control userpasswords2-->odznaczam opcję "Aby używać tego komputera, użytkownik musi wprowadzić nazwę użytkownika i hasła"-->podaję aktualne hasła i wszystko działa. Uruchamiam ponownie i wszystko jak należy. Jednak wczoraj komputer był uruchomiony i nikt z niego nie korzystał przez jakiś czas (30-60 minut) i wiadomo komputer się wylogowuje, a później jak przychodzę wciskam jakiś klawisz i np. w Windows 7 (trzeba było kliknąć w logo użytkownika i wchodziło), a tutaj muszę podać hasło! Dla mnie to nie problem, ale np. jak ktoś inny będzie chciał skorzystać z komputera to niestety nie wejdzie, bo nie zna hasła. Można całkowicie wyłączyć to hasło? Odnośnik do komentarza
Aux Opublikowano 25 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2013 Panel sterowania -> Konta użytkowników, tutaj powinna być opcja deaktywacji hasła. Odnośnik do komentarza
picasso Opublikowano 25 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2013 konraddd Tu się wszystko zgadza: Otóż przy instalacji podałem hasło (musiałem, nie chciałem, ale musiałem podać aby przejść dalej - nie dało się tego ominąć) i chciałem z tego hasła później natychmiast po instalacji zrezygnować.Uruchom-->control userpasswords2-->odznaczam opcję "Aby używać tego komputera, użytkownik musi wprowadzić nazwę użytkownika i hasła"-->podaję aktualne hasła i wszystko działa. Uruchamiam ponownie i wszystko jak należy. Ta opcja nie usuwa hasła, ta opcja powoduje tylko autologowanie przy udziale hasła. Inne operacje jak np. to wymagają ręcznego wpisania hasła: Jednak wczoraj komputer był uruchomiony i nikt z niego nie korzystał przez jakiś czas (30-60 minut) i wiadomo komputer się wylogowuje, a później jak przychodzę wciskam jakiś klawisz i np. w Windows 7 (trzeba było kliknąć w logo użytkownika i wchodziło), a tutaj muszę podać hasło! Dla mnie to nie problem, ale np. jak ktoś inny będzie chciał skorzystać z komputera to niestety nie wejdzie, bo nie zna hasła. To czego oczekujesz wymaga jednego z dwóch: 1. Całkowitego usunięcia hasła (ustawione na blank). Tu decyduje typ konta w Windows 8, czy to konto lokalne czy konto Microsoft. Tylko w przypadku tego pierwszego można ustawić puste hasło. W moim testowym Windows 8 w wirtualnej maszynie nie mam w ogóle hasła: 2. Usunięcia wymogu wprowadzania hasła po zablokowaniu, jak tu opisane: KLIK . Odnośnik do komentarza
konraddd Opublikowano 25 Lutego 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2013 Typ konta to lokalne. Wziąłem utwórz hasło (tu gdzie podałaś miniaturkę) i po prostu utwórzyłem "puste" hasło. Zobaczymy czy zadziała, ale to sprawdzę dopiero jutro. Chyba, że inaczej to trzeba zrobić ? Odnośnik do komentarza
picasso Opublikowano 25 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2013 Jeszcze patrz na punkt 2, bo dodałam jak usunąć prośbę o hasło po zablokowaniu. Ja tej opcji nie widzę w tych ustawieniach, bo nie mam takich blokad. Odnośnik do komentarza
konraddd Opublikowano 26 Lutego 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2013 Teraz jak komputer się wylogował i po pewnym czasie chciałem wejść to wszystko się udało bez problemu bez wpisywania hasła. Dzięki Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi