maryanek Opublikowano 8 Października 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Października 2010 witam Kaspersky wykrył wirusa na moim komputerze wirus HEUR:Trojan.Win32 Generic komputer jest zamulony proszę o sprawdzenie loga : http://www.wklej.org/id/398914/ -- OTL http://www.wklej.org/id/398917/ -- Extras jestem przysłowiową "blondynką" więc tłumaczenia co mam dalej zrobić bardzo proszę językiem który do mnie dotrze :) Odnośnik do komentarza
Landuss Opublikowano 9 Października 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Października 2010 Logi nie wykonane właściwie. OTL na złych ustawieniach i nie z naszego forum wziętych. Wszystkie opcje w OTL masz zaznaczyć na Użyj filtrowania i wtedy wykonać log. Poza tym prosze dać też koniecznie log z GMER lub w razie problemów z RootRepeal Odnośnik do komentarza
maryanek Opublikowano 9 Października 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Października 2010 w tej chwili komputer mój jest tak powolny że o pracy na nim mowy nie ma pomocy PROSZĘ ! poprawione logi : OTL.TxtPobieranie informacji ... Extras.TxtPobieranie informacji ... gmer.txtPobieranie informacji ... Odnośnik do komentarza
Landuss Opublikowano 10 Października 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Października 2010 Ja tu nie widze infekcji, pomijam, że log z OTL nadal nie wykonany na takich warunkach jakich napisałem. Jest drobne spyware, ale to nie wplywa na problem i na razie to zostawimy. "Heur" to często określenie na infekcje w plikach wykonywalnych. Przeskanuj komputer z zewnątrz za pomocą płytki Kaspersky Rescue Disk i poinformuj o wynikach. Dobrze by było też napisać w jakim pliku i lokalizacji był wykryty wirus. Odnośnik do komentarza
maryanek Opublikowano 11 Października 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Października 2010 niestety ściągnęłam ten program lecz nie potrafię z niego skorzystać choć instrukcja podana przez picasso jest pewnie dla wszystkich informatyków przejrzysta dla mnie nie jest do końca zrozumiała powoli przerzucam dane z komputera na dysk wymienny i szykuję się do postawienia systemu od nowa dziękuję za dobre chęci !!! stronę dodałam do ulubionych bo pewnie nie raz jeszcze tu zajrzę Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi