martinesq Opublikowano 8 Października 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Października 2010 (edytowane) Witam wszystkich forumowiczów, dosyć dawno mnie tutaj nie było Proszę abyście sprawdzili moje logi pod względem wszelakich programów wykradających hasła i szpiegujących. Również od jakiegoś czasu coś mi szwankuje z internetem, często mam tzw. lagi w grach. Mimo tego że posiadam bardzo szybkie łącze i wcześniej takie problemy nie występowały, więc sądzę że to może jakiś wirus, dostawca internetu któremu bardzo ufam, utwierdza mnie w przekonaniu że to bardziej wina moja niż łącza z którym nie ma problemów.. gmer.txt OTL.Txt Extras.Txt Edytowane 9 Października 2010 przez Landuss Logi nie wykazują infekcji, temat zmienia dział Odnośnik do komentarza
DawidS28 Opublikowano 24 Października 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Października 2010 Kurde, nie zauważyłem tego tematu wcześniej... To jest tak: Wejdź w Wiersz polecenia (Uruchom: cmd) i użyj komend: netsh int ip reset reset.log netsh winsock reset ipconfig /flushdns Potem restart komputera. --------------------------------------------------- Potem jeszcze raz wejdź w CMD i wpisz: ipconfig /all > C:\cmd_log.txt && ping fixitpc.pl >> C:\cmd_log.txt && tracert fixitpc.pl >> C:\cmd_log.txt && netstat -a -n >> C:\cmd_log.txt Po zakończeniu wklej do posta zawartość pliku C:\cmd_log.txt (możesz go dodać w załączniku). --------------------------------------------------- Do zainstalowania Internet Explorer 8 i Service Pack 3 dla Windows XP, bo obecnie posiadane przez Ciebie system i przeglądarka są dziurawe jak sito. https://www.microsoft.com/poland/windows/internet-explorer/ http://xpsp.dlservice.microsoft.com/download/4/6/5/465a583a-96a4-4000-80c5-4eef5eb0fac3/WindowsXP-KB936929-SP3-x86-PLK.exe --------------------------------------------------- Wejdź na http://speedtest.pl Wykonaj test szybkości łącza, podaj tutaj wyniki i najlepiej wartości, jakie podał dostawca usługi. --------------------------------------------------- Łączysz się przez router, modem, oba na raz? Jeśli tak, to podaj, co to za sprzęt i czy na ewentualnym routerze jest włączone QoS (Quality of Service). Jakiego masz dostawcę Internetu i jakie parametry łącza? Również od jakiegoś czasu coś mi szwankuje z internetem, często mam tzw. lagi w grach. Mówisz o Tibii i nieregulaminowych OTS-ach? Wiesz, to wszystko amatorszczyzna jest, a Tibia IP-changer i tym podobne często wirusy przenoszą. Odnośnik do komentarza
Avatat Opublikowano 27 Października 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Października 2010 (edytowane) O fee... IP-Changer - jedyne co mi się z tym kojarzy, to praktycznie stawianie od nowa, systemu kolegi który też grał w Tibię Wyrzuć to zło. Co do wysokich pingów, sprawdź mi dwie rzeczy: ping adres_IP_serwera_OTS tracert adres_IP_serwera_OTS Wklej mi tutaj te dwie rzeczy to porozmawiamy dalej. Dawid - co do amatorszczyzny, to moje zdanie jest takie. Jak ktoś ogarnia FreeBSD i Linuxa, ma pieniądze na start to to jest świetny biznes! Kolega zainteresował się tym, najpierw malutki serwerek na VPS za 30zł, ładnie mu skonfigurowałem Linucha i wszystko działało OK. Teraz ten kolega, już sam sobie radzi z podstawami Linuxa, ma wykupiony serwer dedykowany w OVH (Francja) płaci bodajże 500zł miesięcznie, ale z tych wszystkich smsów na paczki czy coś tam ma tyle kasy, że ma z tego co wiem ok. 300zł zysku na czysto, za praktycznie nic nie robienie Pozdrawiam! Edytowane 16 Lutego 2011 przez picasso 16.02.2011 - Temat zostaje zamknięty z powodu braku odpowiedzi autora. //picasso Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi