emeliks Opublikowano 23 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2013 Witam, to mój pierwszy wpis na tej stronie, mam nadzieję, że temat założyłem we właściwym forum... Sprawa jest taka: dziś rano włączam służbowego Della- nie startuje system. F12 i zrobiłem diagnostykę- wykazała dwa błędy: 1. LCD Cable (to nie jest tematem postu) 2. Hard Drive - i dzięki temu nie startuje system. Zawiesza się na takim ekranie (kilkanaście senkund po uruchomieniu). ___________________________________________________________________________________- Laptop jak już wspomniałem jest służbowy, więc oddam go do serwisu... Chcę jednak przedtem odzyskać i usunąć z dysku pliki, ale kompletnie nie wiem, jak się za to zabrać... Nie mam płyty z WIN7... Ale mam drugi komputer z WIN7, z którego właśnie piszę. Posiadam zewnętrzny twardy dysk. Bardzo proszę o poradę- jak dobrać się do plików? Z góry serdecznie dziękuję za pomoc Emeliks Odnośnik do komentarza
Anonim8 Opublikowano 23 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2013 Bootowalna płytka z Ubuntu i startujesz w trybie bezinstalacyjnym na dysk http://ubuntu.pl/pobierz.php kopiujesz dane na pendraka lub inny dysk wymienny Odnośnik do komentarza
emeliks Opublikowano 23 Lutego 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2013 Dziękuję. Odpaliłem Ubuntu z pendriva- ale nie widzi dysku... Co może być powodem? Odnośnik do komentarza
Anonim8 Opublikowano 23 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2013 Powodem może być fatalny stan HDD. jak masz możliwosc wyjmij dysk z lapka i podepnij do peceta. Odnośnik do komentarza
emeliks Opublikowano 23 Lutego 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2013 Wolałbym nie grzebać na własną rękę (gwarancja)... Prawdopodobnie będę musiał zostawić wszystko tak, jak jest i modlić się, żeby odzyskali dane Ale jeszcze raz dziękuję! Emeliks Odnośnik do komentarza
Anonim8 Opublikowano 23 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2013 Wyjęcie dysku > nie powoduje utraty gwarancji. Jest wkalkulowane w obsługe lapka, tak samo jak dołożenie Ram. Jest to lapek słuzbowy i pewne dane niekoniecznie muszą zostać odzyskane przez firmę trudniącą się odzyskiem. Spróbuj sam. jak nie da rady wtedy skorzystasz z gwarancji. Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi