TheKasarR Opublikowano 23 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2013 (edytowane) Witam. Zakładam temat ponieważ zauważyłem że od czasu do czasu na moim komputerze pojawiają się BSOD'y. Mój brat pod moją dłuższą nieobecność (lat 11) pościągał z torrentów (co samo to uważam za karygodne) różne gry i filmy.... Teraz muszę to wszystko uprzątnąć, wydaje mi się że wirusy też pościągał bo ratowałem się LiveCD od Kaspersky i Kilka Wirusów wykrył właśnie w tych plikach. Pliki zostały natychmiastowo usunięte, prawdopodobnie nie ma też już pustych wpisów w rejestrze, bo użyłem TuneUp'a. Prosiłbym o sprawdzenie czy jest wszystko ok, czy może infekcja dalej jest. Jest to system 64 bitowy jak można zauważyć w logach, dlatego loga z GMER'a nie załączam. Pozdrawiam. Edit: Bsod jest związany "Uncorrectable HardWare Error" Coś bynajmniej w tym stylu ponieważ bsod pokazuje się przez może max 2s. OTL.Txt Extras.Txt Edytowane 23 Lutego 2013 przez TheKasarR Odnośnik do komentarza
picasso Opublikowano 23 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2013 Logi z OTL źle zrobione, ustawione opcje Wszystko, a ma być Użyj filtrowania. Konfiguracja: KLIK. Raporty od nowa zrób. Jest to system 64 bitowy jak można zauważyć w logach, dlatego loga z GMER'a nie załączam. A tu niespodzianka, GMER jest już natywnie kompatybilny z x64: KLIK. Zakładam temat ponieważ zauważyłem że od czasu do czasu na moim komputerze pojawiają się BSOD'y. Punkt 5 w ogłoszeniu: KLIK. Teraz muszę to wszystko uprzątnąć, wydaje mi się że wirusy też pościągał bo ratowałem się LiveCD od Kaspersky i Kilka Wirusów wykrył właśnie w tych plikach. Pliki zostały natychmiastowo usunięte Ale jakie to były wirusy (nazwy zagrożeń i konkretne ścieżki dostępu)? . Odnośnik do komentarza
TheKasarR Opublikowano 23 Lutego 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2013 Dziękuje za taką szybką odpowiedź. Wirusy były typu Trojan Downloader I Chyba jeszcze coś w tym stylu. Wszystkie znajdowały się na dysku E (3 partycje C,D oraz E) Logi z OTL Poprawione wstawione.. Gmer zostanie zrobiony po usunięciu Daemon Tools'a. (jak ten postęp idzie w góre, że już nawet gmer na 64 bitach działa, [kiedyś nie działał].) Co do bsodów to z dumpami czy coś w tym stylu jeszcze nie zbyt potrafie się obsługiwać. Postaram się wysłać odczyty z programów jak najszybciej mi się uda. Pozdrawiam. EDIT : Folder Minidump Jest Pusty O.O EDIT 2 : Gmer Powoduje natychmiastowy restart systemu. Włączam i restart. Jest to dla mnie dziwne... OTL.Txt Extras.Txt Odnośnik do komentarza
TheKasarR Opublikowano 24 Lutego 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2013 Niestety kolejny bsod. Uchwyciłem że jest to : The system encountered an uncorrectable hardware error Niestety nie wiem z jakich powodów w folderze minidump nadal nic nie ma :/ Odnośnik do komentarza
diox Opublikowano 24 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2013 Wejdź w Start > prawym na Komputer > Właściwości > Zaawansowane ustawienia systemu > Uruchamianie i odzyskiwanie > Zapisywanie informacji o debugowaniu ustaw na Mały zrzut pamięci, zatwierdź . Przy następnym BSOD-ie zapisze się zrzut pamięci w Minidump. Odnośnik do komentarza
TheKasarR Opublikowano 3 Marca 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2013 Temat do zamknięcia. Wymieniony został dysk twardy i mam "świeży" system... Żadnych problemów.. Wymienione zostało jeszcze chłodzenie na inne niż boxowe. Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi