ArchaN Opublikowano 22 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2013 (edytowane) Otóż zdążyłem przeinstalować system i mam win7 home basic i mam 100% zużycie procesora czy mógłby ktoś pomóc jak zmniejszyć to zużycie. Procesor - Intel e2160 2x 1,8ghz 2 GB Ram Karta graficzna - NVIDIA GeForce 8400 GS nie mam zbytnio czasu bo dzisiaj wyjeżdżam a komputer zostawiam dla swojego syna i potrzebuje tego pilnie ;/ Extras.Txt OTL.Txt Edytowane 22 Lutego 2013 przez picasso Teat doprowadzony do pożądanej formy. //picasso Odnośnik do komentarza
diox Opublikowano 22 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2013 Tak przy okazji, mam pytanie, czy system jest legalny? W logach są pliki aktywatora Chew7Hale. Odnośnik do komentarza
ArchaN Opublikowano 22 Lutego 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2013 Windows nie jest legalny, został zainstalowany przez mojego znajomego. Odnośnik do komentarza
picasso Opublikowano 22 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2013 Temat nieinfekcyjny, przenoszę do działu Windows 7. System goły, owszem, ale: 1. Ślady crackowania aktywacji przez obskurny crack Chew7Hale: [2013-02-22 20:28:39 | 002,169,856 | -HS- | M] () -- C:\Windows\System32\hale.exe Tenże crack jest podstawową przyczyną złego samopoczucia systemu i obciążenia procesora. Masa poszkodowanych na forum: KLIK / KLIK / KLIK / KLIK. Nie widzę tu wprawdzie wpisu w starcie, ale to nie potwierdza braku aktywności cracka. Jeśli ten crack jest aktywny, to przyczyna Twoich problemów i crack musi zostać usunięty. 2. Nieaktualizowany: Home Basic Edition (Version = 6.1.7600) - Type = NTWorkstationInternet Explorer (Version = 8.0.7600.16385) Do zrobienia pełna aktualizacja z Windows Update, w co wchodzi m.in. SP1. 3. Jakie było źródło instalacji sterowników? Widzę tu przykładowo stare sterowniki nVidia z 2007: ========== Driver Services (SafeList) ========== DRV - [2007-06-28 17:43:00 | 007,568,576 | ---- | M] (NVIDIA Corporation) [Kernel | On_Demand | Running] -- C:\Windows\System32\drivers\nvlddmkm.sys -- (nvlddmkm) Tak więc nasuwają się kolejne aktualizacje. . Odnośnik do komentarza
ArchaN Opublikowano 22 Lutego 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2013 A więc co powinienem wykonać? ;/ Sterownik został zainstalowany z płyty dołączonej do komputera przy jego zakupie. Odnośnik do komentarza
diox Opublikowano 22 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2013 Na pierwszym screenie widać proces cmd.exe , który występuje przy tym cracku. Jeśli chcesz pozbyć się tego aktywatora, musisz pobrać jego, wtedy on podstawi opcję Uninstall, ale wtedy wiadomo co się stanie... Odnośnik do komentarza
picasso Opublikowano 22 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2013 Windows nie jest legalny, został zainstalowany przez mojego znajomego. + A więc co powinienem wykonać? ;/ Pretensje do znajomego. Niech uruchomi to czym łamał aktywację i odwróci zmiany. Ten crack obciąża procesor, jest to pewne. . Odnośnik do komentarza
ArchaN Opublikowano 22 Lutego 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2013 Pobierając z internetu taki program jak unchew7 da radę to usunąć ? Odnośnik do komentarza
diox Opublikowano 22 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2013 Nie wiem dokładnie, nie korzystam z takich rzeczy, znajomy pewnie ma czym odinstalować tego cracka. Odnośnik do komentarza
ArchaN Opublikowano 22 Lutego 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2013 Użyłem dezinstalatora, wrzucę kolejny raz logi z otl. Odnośnik do komentarza
peter2012 Opublikowano 22 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2013 Po deinstalacji użycie procesora zmalało? Odnośnik do komentarza
ArchaN Opublikowano 22 Lutego 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2013 Ewidentnie zużycie procesora spadło aczkolwiek wolę zapytać fachowców co na ten temat myślą. OTL.Txt Odnośnik do komentarza
diox Opublikowano 22 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2013 W procesach masz proces hale.exe lub cmd.exe ? Tutaj komputer był po formacie, nie ma co czyścić. Odnośnik do komentarza
picasso Opublikowano 22 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2013 Coś ten "deinstalator" nie za dobry. Na dysku nadal plik cracka: ========== Files - Modified Within 30 Days ========== [2013-02-22 20:28:39 | 002,169,856 | -HS- | M] () -- C:\Windows\System32\hale.exe I w przypadku tego cracka logi z OTL są słabe, bo nie pokazują wszystkich sfer, które może modyfikować crack. . Odnośnik do komentarza
ArchaN Opublikowano 22 Lutego 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2013 Komputer oczywiście po formacie, a w procesach nie widnieje już cmd.exe ani hale.exe Jeżeli ręcznie bym usunął owy plik to czy mój komputer działałby poprawnie? Odnośnik do komentarza
picasso Opublikowano 22 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2013 1. Włącz ukryte pliki w Windows Explorer > Organizuj > Opcje folderów i wyszukiwania > Widok: zaznacz Pokaż ukryte pliki i foldery + odptaszkuj Ukryj chronione pliki systemu operacyjnego. Przez SHIFT+DEL skasuj z dysku pliki: C:\Windows\System32\cwlog.dtl C:\Windows\System32\hale.exe 2. Start > w polu szukania wpisz regedit > sprawdź czy jest taki klucz: HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Chew7 3. Uruchom Autoruns i w karcie Scheduled Tasks sprawdź czy po tym cracku czegoś aby nie ma. 4. Crack miesza też w bootowaniu Windows. Nie wiem dokładnie co on nadpisuje w rozruchu. Może ten tajemniczy "deinstalator" już to odkręcił. . Odnośnik do komentarza
ArchaN Opublikowano 22 Lutego 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2013 W regedit jest taka linijka, co z nią zrobić? A w autoruns w karcie scheduled tasks jest tylko to: Odnośnik do komentarza
picasso Opublikowano 22 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2013 W regedit jest taka linijka, co z nią zrobić? Z prawokliku skasuj Chew7. A w autoruns w karcie scheduled tasks jest tylko to Tu OK i nie ma co usuwać. . Odnośnik do komentarza
ArchaN Opublikowano 22 Lutego 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2013 Dodać dla pewności skan z otl? Odnośnik do komentarza
picasso Opublikowano 22 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2013 Nie, mówiłam przecież, że logi OTL w tym przypadku są zbyt ograniczone. W OTL uruchom Sprzątanie, co ma w zamiarze usunąć OTL z dysku i rejestru. Jeśli crack zdaje się być ubity, obciążenie procesora spadło, to zostają Ci sprawy, o których też wspominałam: aktualizacja systemu + aktualizacja sterowników sprzętowych. . Odnośnik do komentarza
ArchaN Opublikowano 22 Lutego 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2013 Dziękuje Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi