jozi123 Opublikowano 21 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2013 witam mam probem z "kernel32.dll", wczoraj robiłem formata i właśnie od tamtego momentu ten błąd wyskakuje. prosze o pomoc i pytania jak beda potrzebne(a zapewno beda;p) Odnośnik do komentarza
picasso Opublikowano 21 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2013 jozi123, czy Ty widzisz gdzie zakładasz temat?! W dziale Serwis (komentarze o działaniu forum). Problemy z komputerami / systemami w całkiem innych działach. I w ogóle nie podałeś danych licząc, że wróżyć będziemy: jaki system i jaki błąd (dokładnie). Temat zostanie przeniesiony do właściwego działu Windows, gdy się dowiem o jakim Windows mowa. Odnośnik do komentarza
jozi123 Opublikowano 21 Lutego 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2013 windows xp Odnośnik do komentarza
picasso Opublikowano 21 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2013 jozi123, proszę nie cykać informacji i podać również to o co prosiłam: dokładny błąd kernel32, jak on wygląda (1:1 przepisz komunikat). Błędów kernel32 bez liku, skąd mamy wiedzieć co widzisz. Odnośnik do komentarza
jozi123 Opublikowano 21 Lutego 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2013 problem polega na tym że podczas próby instalowanie gier wyskakuje mi taki komunikat "nie znaleziony punktu wejścia procedury EncodePointer w bibliotece KERNEL32.dll." Odnośnik do komentarza
picasso Opublikowano 21 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2013 No tak, a czy zainstalowałeś SP3 oraz wszystkie aktualizacje z Windows Update? Odnośnik do komentarza
jozi123 Opublikowano 21 Lutego 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2013 nie instalowalem SP3, mam SP1, a co do aktualizacji to nie wiem co gdzie, bo ani kolo zegara nie mam tego, ani w panelu sterowania Odnośnik do komentarza
picasso Opublikowano 21 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2013 I masz odpowiedź: nieaktualizowany Windows, wersja pliku kernel32.dll zbyt stara. Główna instalacja SP3 + Agenta aktualizacji + IE8 do pobrania tu: KLIK. Po ich zainstalowaniu masz uruchomić z poziomu Menu Start skrót Windows Update i uzupełnić wszystko co wydano po SP3. . Odnośnik do komentarza
jozi123 Opublikowano 21 Lutego 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2013 a jak sie instaluje SP3? najlepierw trzeba odinstalowac SP1 czy automatycznie sie to zmieni? pytam bo ja ciemny jestem co do tych spraw jeszcze jedno zapomniałem dodać "Wystąpił błąd podczas ładowania C:\WINDOWS\System32\NvMcTray/dll(NvCpl.dll) nie można odnaleźć określonego modułu" i jak zrobie to co napisał admin to juz nie bedzie to wyskakiwalo? Odnośnik do komentarza
picasso Opublikowano 21 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2013 a jak sie instaluje SP3? najlepierw trzeba odinstalowac SP1 czy automatycznie sie to zmieni? pytam bo ja ciemny jestem co do tych spraw Nie. SP1 musi zostać, bo z tego co pamiętam, SP3 chyba nawet wymaga go jako podstawę do instalacji. Po prostu pobierasz z linków trzy instalatory (SP3, Agenta aktualizacji, IE8) i je uruchamiasz po kolei. Gdy je zainstalujesz, uruchamiasz Windows Update i wyszukujesz kolejne aktualizacje, a powtarzasz to tyle razy, aż skaner stwierdzi, że nic już nie ma i system aktualny. jeszcze jedno zapomniałem dodać "Wystąpił błąd podczas ładowania C:\WINDOWS\System32\NvMcTray/dll(NvCpl.dll) nie można odnaleźć określonego modułu" i jak zrobie to co napisał admin to juz nie bedzie to wyskakiwalo? Nie. To sprawa nie związana. To jest błąd oprogramowania nVidia. Komunikat mówi co jest nie tak = do przeinstalowania nVidia. . Odnośnik do komentarza
jozi123 Opublikowano 21 Lutego 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2013 dobra dzieki admin za poświecony czas, usterka została naprawiona;) Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi