jakubhab Opublikowano 20 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2013 Witam ! Ponownie otwieram temat związany z moim ultrabookiem. Chodzi o Samsung NP530U3C-A05PL Ultrabooka pożyczyłem koleżance, więc stwierdziłem, że to za jej sprawą był błąd. Komputer zwróciła w dniu wczorajszym, więc postanowiłem przywrócić komputer do stanu fabrycznego (odżałowałem wszystkie dane jakie znajdowały się na dysku), zrobiłem go zupełnie na nowo... Wszystko fajnie dopóki nie ściągnęła się ostatnia paczka aktualizacji ważąca około 500 MB. Po uruchomieniu ponownym komputer w kółko wyświetla to co na filmiku... Całą noc przeleżał i tak jest przez cały czas... Macie jakieś rady ? Jak to naprawić ?! Nie będę codziennie go formatował i wgrywał ponownie, skoro po tych aktulizacjach występuje taki błąd... Jak sądzę problem leży gdzieś w software Samsunga - gryzie się z aktualizacjami Windows 8 i powstaje kłopot.. Czy ktoś spotkał się z takim problemem, co mogę zrobić ? Odnośnik do komentarza
nitro07 Opublikowano 23 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2013 Spróbuj uruchomić system w trybie awaryjnym, wejdź do panelu sterowania->odinstaluj program->Wyświetl zainstalowane aktualizacje posortuj listę aktualizacji według daty instalacji i odinstaluj tę wadliwą aktualizację (podaj na forum jej pełną nazwę). Odnośnik do komentarza
peter2012 Opublikowano 23 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2013 W awaryjnym też nie uzyska dostępu (nie jestem pewien, ale chyba wywali błąd iż nie można uruchomić trybu awaryjnego z powodu trwającej instalacji lub podobny). Druga sprawa, że w Windows 8 ciężko się do Awaryjnego dostać (trzeba wywołać menu Zaawansowanego startu, co można zrobić tylko jeśli ma się drugi system obok, lub z poziomu płytki instalacyjnej). Do autora: jeśli dostaniesz się do tego menu - [color-royalblue]KLIK[/color] - to wybierz opcję Odświeżenia systemu. System zostanie przeinstalowany z zachowaniem danych użytkownika, a soft Samsunga (prawdopodobnie) zostanie wywalony. Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi