nezpers Opublikowano 20 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2013 witam jak w opisie, internet 2MB neo, działa strasznie wolno i proces łączenia z internetem i samo wczytywanie stron www. Extras.Txt OTL.Txt Odnośnik do komentarza
Anonim8 Opublikowano 20 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2013 Biorąc pod uwagę ilość błedów z połaczeniem internetowym proponuje wykonać raport z Netlog https://www.fixitpc.pl/topic/2394-diagnostyka-ogolny-raport-konfiguracji-sieci/ Odnośnik do komentarza
nezpers Opublikowano 20 Lutego 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2013 dzięki za odpowiedź, załączam log net-log.txt Odnośnik do komentarza
Anonim8 Opublikowano 21 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2013 Masz taki bład w dzienniku Error - 2013-02-20 11:03:20 | Computer Name = KOMPUTER_XP | Source = Service Control Manager | ID = 7000 Description = Nie można uruchomić usługi General Purpose USB Driver (e4ldr.sys) z powodu następującego błędu: %%1058 Start > uruchom > services.msc znajdź na liście usługę General Purpose USB Driver PPM na usługe > właściwości > przestaw tryb startowy na wyączona > restart systemu Kompletnie nieaktualny system. Brak Service Pack3 i Internet Explorer 8 Windows XP Professional Edition Dodatek Service Pack 2 (Version = 5.1.2600) - Type = NTWorkstation Internet Explorer (Version = 7.0.5730.11) Do aktualizacji http://www.microsoft.com/downloads/pl-pl/details.aspx?FamilyID=341c2ad5-8c3d-4347-8c03-08cdecd8852b http://www.microsoft.com/pl-pl/download/details.aspx?id=24 Odnośnik do komentarza
nezpers Opublikowano 21 Lutego 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2013 właśnie aktualizuję sp3 i ie8, nie ma takiej usługi na liście usług, ale ponieważ to nie mój komputer a koleżanka korzysta z neostrady a więc pewnie i z modemu neostrady, to nie wiem czy dobrze myślę bo coś na elektrodzie czytałem, może to być powiązane ze sterownikami od modemu neo. Odnośnik do komentarza
Anonim8 Opublikowano 21 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2013 Pobierz systemlook 32 bit http://jpshortstuff.247fixes.com/SystemLook.html uruchom i w oknie wklej :reg [HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\services] Kliknij w Look przedstaw raport Odnośnik do komentarza
picasso Opublikowano 21 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2013 nie ma takiej usługi na liście usług Nie ma, bo to sterownik *.sys a nie usługa programowa: ========== Driver Services (SafeList) ========== DRV - [2007-01-04 12:48:04 | 000,104,344 | ---- | M] (Analog Devices Inc.) [Kernel | On_Demand | Stopped] -- C:\WINDOWS\system32\drivers\e4usbaw.sys -- (e4usbaw)DRV - [2007-01-04 12:47:48 | 000,069,656 | ---- | M] (Analog Deivces) [Kernel | Auto | Stopped] -- C:\WINDOWS\system32\drivers\e4ldr.sys -- (E4LOADER) W services.msc są tylko usługi programowe. Skan z SystemLook możesz sobie darować, bo widać tu w raporcie po prostu gdzie to jest. Zmiana startu sterownika na poziomie rejestru: Start > Uruchom > regedit i w kluczu: HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Services\E4LOADER Dwuklik w wartość Start i zmień z aktualnego 2 (Auto) na 3 (Ręczny). Swoją drogą, ja nie wiem czy to w ogóle ma znaczenie. Bardzo często widzę w raportach ten błąd oprogramowania SAGEM, a użytkownik nie zgłasza problemu sieci. . Odnośnik do komentarza
nezpers Opublikowano 21 Lutego 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2013 Witam, już idę to zrobić w rejestrze, swoją drogą czytałem o tym błędzie z oprogramowaniem neostrady (ciężko chodzi,pożera ram itp.) aczkolwiek pomagało odinstalowanie wodotrysków które instalowały się z płyty neostrady i utworzenie własnego połączenia z neo bez dodatkowego oprogramowania, ogólnie komputer chodzi OK jak na 1GB ram-u, prawdopodobnie "zamula" po podłączeniu modemu. Odnośnik do komentarza
Anonim8 Opublikowano 21 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2013 czytałem o tym błędzie z oprogramowaniem neostrady (ciężko chodzi,pożera ram itp.) aczkolwiek pomagałoodinstalowanie wodotrysków które instalowały się z płyty neostrady i utworzenie własnego połączenia z neo bez dodatkowego oprogramowania, Najlepszym rozwiązaniem byłaby instalacja czystych sterowników do modemu i ręczna konfiguracja połaczenia. A jeszcze lepszym wymiana urządzenia (zakup routera) Odnośnik do komentarza
nezpers Opublikowano 21 Lutego 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2013 też tak myślę, dziękuję za pomoc i pozdrawiam Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi