diox Opublikowano 19 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2013 Witam. Mam problem z kwarantanną Avasta. Kiedy skanowałem pendriva kolegi wyszukano kilkanaście zarażonych plików. Kiedy chciałem umieścić te pliki do kwarantanny, pojawia się następujący błąd: Proszę o pomoc. Odnośnik do komentarza
picasso Opublikowano 19 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2013 Co to były za "zarażone pliki", jesteś pewien, że nic się nie wślizgnęło w system? Czy próbowałeś opcji naprawy komponentów Avast z poziomu Panelu sterowania? Czy równolegle z Avastem chodzi w tle jakiś inny program zabezpieczający? Odnośnik do komentarza
diox Opublikowano 19 Lutego 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2013 Avast nic nie wykrył w pełnym skanowaniu. Naprawa komponentów również nic nie dała. Wcześniej miałem Sandboxie, testowo odinstalowałem, ale bez efektu. Na wszelki wypadek załączam logi z OTL. Załączone pliki OTL.Txt Extras.Txt Odnośnik do komentarza
diox Opublikowano 19 Lutego 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2013 Problem rozwiązany, pomogło usunięcie szczątków po AVG, temat do zamknięcia. Mam jeszcze pytanie poza tematem: czy ZeroAccess może wejść przez jakiś zarażony plik? Odnośnik do komentarza
picasso Opublikowano 19 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2013 Mam jeszcze pytanie poza tematem: czy ZeroAccess może wejść przez jakiś zarażony plik? Drogi rozmaite: szkodliwy URL (autowykonanie skryptu lub montaż wtyczki symulującej np. Adobe Flash), paczki z lewych źródeł (na forum były przypadki z "Mega Codec Pack" z torrentów...). . Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi