bpm Opublikowano 16 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2013 Dobry wieczór, na dziś bardzo proszę o sprawdzenie logów pod kątem błędów systemowych itp. Ja osobiście nie zauważyłem żadnych śladów infekcji oraz objawów opisanych w temacie. Właściciel twierdzi inaczej, szczególnie jeśli chodzi o internet, który podobno bardzo zwalnia. Moim zdaniem internet zwalnia ponieważ traci zasięg (Orange), sprawdzałem to w kilku miejscach. W jednym śmiga bardzo dobrze, w innym już jest gorzej, ale facetowi trudno to wytłumaczyć. Jak do tej pory łączy się na kablu podpiętym do routera MV400. Usunąłem też sterowniki do Bluetooth, które ktoś niepotrzebnie zainstalował ponieważ modułu Bluetooth brak. Bardzo proszę o analizę logu: OTL Extras Odnośnik do komentarza
diox Opublikowano 17 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2013 W logach nie widzę niczego, co przykułoby moją uwagę. Zaktualizuj Internet Explorer do wersji 8 . A co do internetu, podejrzanym może być ESET, testowo odinstaluj. Jaki to rodzaj internetu, GSM czy CDMA? Odnośnik do komentarza
bpm Opublikowano 17 Lutego 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2013 Co to antywirusa, niech klient sobie sam odinstaluje i zobaczy czy to coś dało. Natomiast co do tego jaki to rodzaj internetu to nie mam pojęcia. Tak jak pisałem wyżej, testowałem w kilku miejscach w obrębie 50 km, raz było lepiej, raz gorzej, w mieście (Radom) było najlepiej. Najprawdopodobniej tam gdzie on mieszka zasięg jest słaby i to jest główna przyczyna. Dlatego właśnie w temacie napisałem (podobno) Odnośnik do komentarza
diox Opublikowano 17 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2013 Skoro nie wiesz jaki to rodzaj Internetu, możesz dać zdjęcie tego routera? Czy on nie przypadkiem nie wygląda tak: http://soswifi.pl/images/stories/axesstel-mv411.jpg ? Odnośnik do komentarza
bpm Opublikowano 18 Lutego 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2013 Dokładnie tak wygląda tylko, że to model MV410R Odnośnik do komentarza
diox Opublikowano 18 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2013 Mam taki sam Internet, on potrafi różnie chodzić. Jeśli transfer jest niski, niech właściciel zakupi antenę kierunkową do tego routera. Odnośnik do komentarza
bpm Opublikowano 18 Lutego 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2013 Przekażę sugestię. Dzięki za info. Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi