oskaru1234 Opublikowano 16 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2013 Hey! Mam taki problem. Wczoraj wyłączyłem komputer jak zwykle. Nic nie pobierałem. Dzisiaj go włączam i widzę to: Wczoraj pokazywał mi się wielokrotnie komunikat o spadku wydajności systemu Windows ale to normalne ,ponieważ miałem włączoną grę która ma wysokie wymagania. Na początku to ignorowałem lecz w końcu zgodnie z instrukcją przemieniłem system kolorów na "Windows 7 Podstawowy". Przeszedłem więc do próby ponownego uruchomienia systemu "Aero". Tzn. tego co daje taki fajny wygląd okienek w systemie. Ale patrzę - nie mam internetu, dźwięk nie działa! Na początku starałem się to uruchomić: Nic. Uruchomiłem więc ComboFixa myśląc ,że to wirus. Logi w załączniku. Ale nic. Pomyślałem ,że może pomóc przywracanie systemu: Nie wiem już co mam robić! Proszę o pomoc. Z góry dziękuje. PS@ Próbowałem ustawić system aero lecz nic się nie zmieniło. Wygląda też na to ,że menadżer urządzeń wykrywa wszystkie karty sieciowe,graficzne, dźwiękowe itp. lecz gdy próbuję np. uruchomić dźwięk to piszę ,że brak podłączonych urządzeń choć mam podłączone głośniki. ComboFix.txt Extras.txt OTL.txt Odnośnik do komentarza
picasso Opublikowano 16 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2013 Temat przenoszę do działu Windows 7. Wszystkie objawy wskazują na to, że uziemiłeś w jakiś sposób usługi Windows, masowo je wyłączając. Przywróć stan domyślny wszystkich usług. Pobierz plik Default W7 Pro 64 SP1 Start v1.00.zip: KLIK. Rozpakuj, z prawokliku na plik REG wybierz Scal, zresetuj system. Podaj rezultaty czy wszystko wróciło do normy. Uruchomiłem więc ComboFixa myśląc ,że to wirus. Na temat używania ComboFix w ciemno: KLIK. To było całkowicie nielogiczne. Zasady działu jakie raporty tu się dostarcza: KLIK. I proszę dostarczyć te logi, bo jest tu co czyścić (adware w systemie). EDIT: dodałeś logi z OTL, ale są źle skonfigurowane (wszystkie opcje ustawiłeś na Wszystko, a ma być Użyj filtrowania). Proszę zrobić nowe logi. . Odnośnik do komentarza
oskaru1234 Opublikowano 16 Lutego 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2013 Przepraszam za ten błąd. Zaraz wypróbuje podany sposób. Wiem ,że bezmyślnie użyłem Combofixa ale pomagał mi w wielu przypadkach. Jakby co to załatwiłem sobie logi z OTL. Jeśli chcesz to podam. PS@ Dzięki!!! Wszystko pięknie zaczęło działać!! Ty powinnaś w Waszyngtonie pracować jako informatyk ! Pozdrawiam (sry za tamtą literówkę, nie popatrzyłem sobie ;/) Odnośnik do komentarza
picasso Opublikowano 16 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2013 Jakby co to załatwiłem sobie logi z OTL. Jeśli chcesz to podam. O logach z OTL mówię wyżej co z nimi nie tak: EDIT: dodałeś logi z OTL, ale są źle skonfigurowane (wszystkie opcje ustawiłeś na Wszystko, a ma być Użyj filtrowania). Proszę zrobić nowe logi. Zrób je i podmień załączniki w pierwszym poście, a zabiorę się za czyszczenie śmieci. PS@ Stary dzięki!!! Wszystko pięknie zaczęło działać!! Ty powinienieś w Waszyngtonie pracować jako informatyk Apropos "stary" = jestem kobietą. . Odnośnik do komentarza
oskaru1234 Opublikowano 16 Lutego 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2013 Dodałem. Jeszcze raz dziękuje za pomoc jaką mi oferujesz Odnośnik do komentarza
picasso Opublikowano 16 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2013 Log nadal źle zrobiony, dlatego jest taki koszmarnie duży. Opcje Pliki utworzone / zmodyfikowane w przeciągu ustawiłeś na kuriozalny zakres czasowy Wszystkie, a ma być Młodsze niż. Poprawiaj log po raz drugi. Odnośnik do komentarza
oskaru1234 Opublikowano 16 Lutego 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2013 Przepraszam ;/ Ja niezbyt rozumiem te wszystkie programy. Tym razem na pewno będzie dobrze. Odnośnik do komentarza
picasso Opublikowano 16 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2013 oskaru1234, nie jest dobrze. Nadal Pliki utworzone / zmodyfikowane w przeciągu są na Wszystkie, a ma być Młodsze niż. Przecież w opisie programu (KLIK) jest dokładnie podane jak ma wyglądać konfiguracja: Odnośnik do komentarza
oskaru1234 Opublikowano 16 Lutego 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2013 UP@ Wiem ;d Tylko ,że jeszcze nie dodałem. Teraz dopiero dodałem PS@ Nawet widzę już błąd. "Error - 2013-02-16 11:15:00 | Computer Name = 1-Komputer | Source = Service Control Manager | ID = 7001 Description = Usługa Serwer zależy od usługi Menedżer kont zabezpieczeń, której nie można uruchomić z powodu następującego błędu: %%1058". Nie wiem co prawda jak go usunąć ani dlaczego takowy powstał lecz domyślam się ,że coś co miało odpowiadać za kontrolę wszystkich kart itd. nie mogło spełnić swojej funkcji z powodu menadżera kont zabezpieczeń. Odnośnik do komentarza
picasso Opublikowano 16 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2013 Zabierz się za czyszczenie adware: 1. Przez Panel sterowania odinstaluj adware Babylon toolbar on IE, BabylonObjectInstaller, Browser Manager, DealPly, Incredibar Toolbar on IE, JDownloader Toolbar, SweetPacks bundle uninstaller, Update Manager for SweetPacks 1.1, Update_DealPly, uTorrentControl_v2 Toolbar, Yontoo 1.10.02. 2. Otwórz Google Chrome i w Rozszerzeniach powtórz deinstalację DealPly, SweetIM for Facebook, SweetPacks Chrome Extension, Yontoo . 3. Wyczyść Firefox: menu Pomoc > Informacje dla pomocy technicznej > Zresetuj program Firefox. 4. Uruchom AdwCleaner i zastosuj Usuń. Na dysku C powstanie log z usuwania. 5. Zrób nowy log OTL z opcji Skanuj (już bez Extras). Dołącz log utworzony przez AdwCleaner. PS@ Nawet widzę już błąd. "Error - 2013-02-16 11:15:00 | Computer Name = 1-Komputer | Source = Service Control Manager | ID = 7001Description = Usługa Serwer zależy od usługi Menedżer kont zabezpieczeń, której nie można uruchomić z powodu następującego błędu: %%1058". Nie wiem co prawda jak go usunąć ani dlaczego takowy powstał lecz domyślam się ,że coś co miało odpowiadać za kontrolę wszystkich kart itd. nie mogło spełnić swojej funkcji z powodu menadżera kont zabezpieczeń. To nie ma żadnego związku z kartami. To jest wbudowana usługa Windows odpowiadająca za kontrolę poświadczeń kont w Windows. Lista usług dostępna w przystawce services.msc. Ale nie ma już potrzeby tam grzebać i sprawdzać stan usług. Problem nieaktualny, bo były przywracane domyślne wartości usług (via plik z paczki Default W7 Pro 64 SP1 Start v1.00.zip). . Odnośnik do komentarza
oskaru1234 Opublikowano 16 Lutego 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2013 Okay dodam zaraz i podmienię logi. Od razu piszę ,że miałem problem przy usuwaniu "Babylon toolbar on IE. Mianowicie gdy to robiłem normalnie na początku zacząłem odinstalowywać lecz później wszystko się zacięło i ostatecznie dostałem wiadomość ,że program mógł być usunięty wcześniej i pytanie czy chce go usunąć z listy. Pomyślałem ,że wcisnę "nie" i spróbuje odinstalować ponownie lecz program zniknął z listy. Dobra, zajmę się podmianą logów i skanowaniem OTL. PS@ Jakby co to aktualizuje Adobe Flash Player. Odnośnik do komentarza
picasso Opublikowano 16 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2013 Nie podmieniaj logów w pierwszym poście! Zaburzasz logikę działań. To logi na podstawie których były tworzone instrukcje. Po wykonaniu zadań dodaj nowe w nowym poście. Już usunąłeś pliki = proszę do pierwszego posta przywrócić wszystkie pliki OTL, które były przed zadaniem instrukcji czyszczenia adware. W nowym poście dać AdwCleaner i nowy OTL. . Odnośnik do komentarza
oskaru1234 Opublikowano 16 Lutego 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2013 Ja przepraszam nie wiedziałem. Nie mam już tych plików znaczy mam jakieś na pendrive ale nie wiem czy to te. Przepraszam ,że to schrzaniłem ;/ PS@ Czekaj dodam te pliki co są tutaj do pierwszego posta. A tak btw. to OTL zapisuje gdzieś te logi? AdwCleanerS1.txt OTL.txt Odnośnik do komentarza
picasso Opublikowano 18 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2013 A tak btw. to OTL zapisuje gdzieś te logi? Log jest tworzony tam skąd uruchamiano OTL. Ale już nie szukaj starszych plików, w moich plikach tymczasowych wygrzebałam ten pierwszy OTL i podstawiłam w pierwszym poście. Kończąc sprawę czyszczenia śmieci: 1. W Google Chrome w Rozszerzeniach odmontuj nową pozycję Improved Search. 2. Otwórz Notatnik i wklej w nim: Windows Registry Editor Version 5.00 [HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Wow6432Node\Microsoft\Windows NT\CurrentVersion\Windows] "AppInit_DLLs"="" [HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Internet Explorer\Main] "Start Page"="about:blank" [HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Internet Explorer\Toolbar\WebBrowser] "{7473B6BD-4691-4744-A82B-7854EB3D70B6}"=- [HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Internet Explorer\URLSearchHooks] "{7473b6bd-4691-4744-a82b-7854eb3d70b6}"=- "{dc84d6f4-abf5-441d-bdef-65f3f4d7aabe}"=- [HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Internet Explorer\SearchScopes] "DefaultScope"="{0633EE93-D776-472f-A0FF-E1416B8B2E3A}" [HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Internet Explorer\SearchScopes] "DefaultScope"="{0633EE93-D776-472f-A0FF-E1416B8B2E3A}" [HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Wow6432Node\Microsoft\Internet Explorer\SearchScopes] "DefaultScope"="{0633EE93-D776-472f-A0FF-E1416B8B2E3A}" [-HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Internet Explorer\SearchScopes\{67AC601F-3833-4420-83B3-9A9575E4EB50}] [-HKEY_USERS\S-1-5-18\Software\Microsoft\Internet Explorer\SearchScopes] [-HKEY_USERS\S-1-5-19\Software\Microsoft\Internet Explorer\SearchScopes] [-HKEY_USERS\S-1-5-20\Software\Microsoft\Internet Explorer\SearchScopes] [HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Mozilla\Firefox\Extensions] "{336D0C35-8A85-403a-B9D2-65C292C39087}"=- Z menu Notatnika > Plik > Zapisz jako > Ustaw rozszerzenie na Wszystkie pliki > Zapisz jako FIX.REG Kliknij prawym na plik i z menu wybierz opcję Scal. Potwierdź import do rejestru. 3. Uruchom OTL i w sekcji Własne opcje skanowania / skrypt wklej: :Files C:\Users\1\AppData\Roaming\mozilla\Firefox\extensions\{7473b6bd-4691-4744-a82b-7854eb3d70b6} C:\Users\1\AppData\Roaming\B1Toolbar C:\Users\1\AppData\Local\B1E C:\Windows\SysWow64\Extensions C:\Windows\SysWow64\searchplugins C:\Windows\DeleteOnReboot.bat :Commands [emptytemp] Klik w Wykonaj skrypt. Zatwierdź restart systemu. 4. Porządki po narzędziach: w AdwCleaner uruchom Odinstaluj, w OTL uruchom Sprzątanie, przez SHIFT+DEL skasuj wyliczone poniżej foldery. C:\Users\1\Desktop\Stare dane programu Firefox C:\Windows\erdnt 5. Wyczyść foldery Przywracania systemu: KLIK. . Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi