Skocz do zawartości

Błąd aktualizacji, windows 7 nie uruchamia się

pleban16

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Podczas aktualizacji windowsa 7 64bit wyskoczył "blue screen" i teraz podczas włączania system się resetuje. Pokazuje się logo windowsa, system się wczytuje i w momencie gdy powinien pojawić się ekran logowania, komputer się resetuje. Gdy chce wejść w tryb awaryjny jest to samo. Gdy wyłączyłem resetowanie podczas błędu wyskakuje komunikat:

STOP: C000021a {Fatal System Error}

The Verification of a KnownDDL failed. ... a status of 0xc000012f (0x0ec6c690 0x00000000).

Ostatnia znana konfiguracja też nie działa. Przywracanie systemu mam wyłączone.

komputer to:

AMD Phenom II x4 965 Black Edition AM3 BOX

Goodram DDR3 4096MB 1333MHz CL9.0 BOX

Asus M5A97 PRO

OCZ ZS 650W SLI 135mm

Sapphire Radeon HD 7850 (11200-07-20G) 2GB DDR5 PCI-E BOX

Próbowałem stworzyć logi programem Farbar Recovery Scanner Tool (FRST): z tego tutoriala ale program tak jak by się zawieszał w 1 fazie.

Przeczytałem dużo tematów ale nic nie znalazłem.

Proszę o pomoc, z góry dzięki za odpowiedz.

Pozdrawiam Pleban16

Pomoc jest darmowa, ale proszę rozważ przekazanie dotacji na utrzymanie serwisu: klik.

Temat założyłeś w złym dziale Serwis (komentarze na temat forum), przenoszę do działu Windows 7.

Gdy wyłączyłem resetowanie podczas błędu wyskakuje komunikat:

STOP: C000021a {Fatal System Error}

The Verification of a KnownDDL failed. ... a status of 0xc000012f (0x0ec6c690 0x00000000).

Ostatnia znana konfiguracja też nie działa. Przywracanie systemu mam wyłączone.

Podobny problem: KLIK. Teraz należy wytypować które pliki są uszkodzone, ale potrzebne do tego raporty:

Próbowałem stworzyć logi programem Farbar Recovery Scanner Tool (FRST): z tego tutoriala ale program tak jak by się zawieszał w 1 fazie.

O której fazie mowa, kiedy się zawiesza, już podczas uruchomienia czy dopiero w trakcie skanu?

.

Alternatywnie zrób log z poziomu płyty OTLPE. Uruchom OTL i w sekcji Custom Scans/Fixes wklej:

/md5start
clbcatq.dll
ole32.dll
advapi32.dll
COMDLG32.dll
gdi32.dll
IERTUTIL.dll
IMAGEHLP.dll
IMM32.dll
kernel32.dll
LPK.dll
MSCTF.dll
MSVCRT.dll
NORMALIZ.dll
NSI.dll
OLEAUT32.dll
PSAPI.DLL
rpcrt4.dll
sechost.dll
Setupapi.dll
SHELL32.dll
SHLWAPI.dll
URLMON.dll
user32.dll
USP10.dll
WININET.dll
WLDAP32.dll
WS2_32.dll
difxapi.dll
/md5stop

Klik w Scan.

.

Długo trwało bo nie miałem płyty CD, próbowałem z pendrive jednak na dwóch nie działało, kupiłem płytę CD nagrałem ale program OLTP nie działa podczas gdy powinien uruchomić się http://www.fixitpc.p...t/otlpe03_m.png wyskoczył bluescreen http://imageshack.us...0130215070.jpg/

zostawiając komputer z "zawieszonym" programem Farbar Recovery Scanner Tool po jakimś czasie też wyskakuje ten sam bluescreen. Sprawdziłem dysk programem HDD Regenerator i nie znalazł błędu.

Zastanawiam się nad kopią danych przez ubuntu i reinstalacje systemu.

Długo trwało bo nie miałem płyty CD, próbowałem z pendrive jednak na dwóch nie działało, kupiłem płytę CD nagrałem ale program OLTP nie działa podczas gdy powinien uruchomić się http://www.fixitpc.p...t/otlpe03_m.png wyskoczył bluescreen

No cóż, pewnie problem sterowników i staroci OTLPE. Tu niestety mam problem z doborem narzędzia, by sprawdzić z poziomu środowiska zewnętrznego sumy kontrolne plików listowanych w kluczu KnownDLLs. FRST zawias, OTLPE nie bootuje, pojedynczy OTL przeznaczony do uruchomienia w środowisku zewnętrznym nie nadaje się (kompilacja 32-bit i linia komend wypluje błąd "Podsystem potrzebny do obsługi tego typu obrazu jest nieobecny").

Sprawdziłem dysk programem HDD Regenerator i nie znalazł błędu.

Program nie polecany, powody: KLIK. Do rzetelnej diagnostyki MHDD.

.