pleban16 Opublikowano 15 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2013 Witam Podczas aktualizacji windowsa 7 64bit wyskoczył "blue screen" i teraz podczas włączania system się resetuje. Pokazuje się logo windowsa, system się wczytuje i w momencie gdy powinien pojawić się ekran logowania, komputer się resetuje. Gdy chce wejść w tryb awaryjny jest to samo. Gdy wyłączyłem resetowanie podczas błędu wyskakuje komunikat: STOP: C000021a {Fatal System Error} The Verification of a KnownDDL failed. ... a status of 0xc000012f (0x0ec6c690 0x00000000). Ostatnia znana konfiguracja też nie działa. Przywracanie systemu mam wyłączone. komputer to: AMD Phenom II x4 965 Black Edition AM3 BOX Goodram DDR3 4096MB 1333MHz CL9.0 BOX Asus M5A97 PRO OCZ ZS 650W SLI 135mm Sapphire Radeon HD 7850 (11200-07-20G) 2GB DDR5 PCI-E BOX Próbowałem stworzyć logi programem Farbar Recovery Scanner Tool (FRST): z tego tutoriala ale program tak jak by się zawieszał w 1 fazie. Przeczytałem dużo tematów ale nic nie znalazłem. Proszę o pomoc, z góry dzięki za odpowiedz. Pozdrawiam Pleban16 Odnośnik do komentarza
picasso Opublikowano 15 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2013 Temat założyłeś w złym dziale Serwis (komentarze na temat forum), przenoszę do działu Windows 7. Gdy wyłączyłem resetowanie podczas błędu wyskakuje komunikat:STOP: C000021a {Fatal System Error} The Verification of a KnownDDL failed. ... a status of 0xc000012f (0x0ec6c690 0x00000000). Ostatnia znana konfiguracja też nie działa. Przywracanie systemu mam wyłączone. Podobny problem: KLIK. Teraz należy wytypować które pliki są uszkodzone, ale potrzebne do tego raporty: Próbowałem stworzyć logi programem Farbar Recovery Scanner Tool (FRST): z tego tutoriala ale program tak jak by się zawieszał w 1 fazie. O której fazie mowa, kiedy się zawiesza, już podczas uruchomienia czy dopiero w trakcie skanu? . Odnośnik do komentarza
pleban16 Opublikowano 15 Lutego 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2013 Dzięki za szybką odpowiedz. Dokładnie w tym momencie http://imageshack.us...0130215067.jpg/ Odnośnik do komentarza
picasso Opublikowano 15 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2013 Alternatywnie zrób log z poziomu płyty OTLPE. Uruchom OTL i w sekcji Custom Scans/Fixes wklej: /md5start clbcatq.dll ole32.dll advapi32.dll COMDLG32.dll gdi32.dll IERTUTIL.dll IMAGEHLP.dll IMM32.dll kernel32.dll LPK.dll MSCTF.dll MSVCRT.dll NORMALIZ.dll NSI.dll OLEAUT32.dll PSAPI.DLL rpcrt4.dll sechost.dll Setupapi.dll SHELL32.dll SHLWAPI.dll URLMON.dll user32.dll USP10.dll WININET.dll WLDAP32.dll WS2_32.dll difxapi.dll /md5stop Klik w Scan. . Odnośnik do komentarza
pleban16 Opublikowano 15 Lutego 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2013 Długo trwało bo nie miałem płyty CD, próbowałem z pendrive jednak na dwóch nie działało, kupiłem płytę CD nagrałem ale program OLTP nie działa podczas gdy powinien uruchomić się http://www.fixitpc.p...t/otlpe03_m.png wyskoczył bluescreen http://imageshack.us...0130215070.jpg/ zostawiając komputer z "zawieszonym" programem Farbar Recovery Scanner Tool po jakimś czasie też wyskakuje ten sam bluescreen. Sprawdziłem dysk programem HDD Regenerator i nie znalazł błędu. Zastanawiam się nad kopią danych przez ubuntu i reinstalacje systemu. Odnośnik do komentarza
picasso Opublikowano 18 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2013 Długo trwało bo nie miałem płyty CD, próbowałem z pendrive jednak na dwóch nie działało, kupiłem płytę CD nagrałem ale program OLTP nie działa podczas gdy powinien uruchomić się http://www.fixitpc.p...t/otlpe03_m.png wyskoczył bluescreen No cóż, pewnie problem sterowników i staroci OTLPE. Tu niestety mam problem z doborem narzędzia, by sprawdzić z poziomu środowiska zewnętrznego sumy kontrolne plików listowanych w kluczu KnownDLLs. FRST zawias, OTLPE nie bootuje, pojedynczy OTL przeznaczony do uruchomienia w środowisku zewnętrznym nie nadaje się (kompilacja 32-bit i linia komend wypluje błąd "Podsystem potrzebny do obsługi tego typu obrazu jest nieobecny"). Sprawdziłem dysk programem HDD Regenerator i nie znalazł błędu. Program nie polecany, powody: KLIK. Do rzetelnej diagnostyki MHDD. . Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi